apps
Lifestyle

Zonder deze apps functioneer ik niet!

Hallo, ik ben Eva en ik ben verslaafd aan een aantal apps op mijn telefoon. Oké dit is misschien een tikkeltje sarcastisch en dus lichtelijk overdreven. Maar er zit wel een kern van waarheid in, want ik heb een aantal apps op mijn geliefde iPhone die ik dagelijks gebruik én waar ik eigenlijk niet zonder kan. Dus ja, eigenlijk ben ik toch wel een beetje verslaafd ofzo.. Je hoeft niet direct een plekje voor mij te reserveren bij de afkickkliniek voor telefoonverslaafden hoor, want het is nu ook weer niet zo dat ik de hele dag door met mijn telefoon aan mijn hand geplakt zit.

 

Zonder deze apps functioneer ik niet!

Voordat ik mijn blog startte (alweer bijna een jaar geleden!) was het lijstje met apps een stuk korter dan nu. Toen waren het eigenlijk alleen maar Facebook en Whatsapp oja en de camera en de agendafunctie (planner nerd alert!). Tuurlijk stonden er toen ook al veel meer apps op, maar die gebruikte ik niet dagelijks. En zeker niet meerdere malen per dag. 

 

Social media.

apps

 

Eigenlijk heb ik echt een haat-liefde verhouding met social media. En dan vooral met Facebook en Instagram. Ik gebruik ze ook nog amper privé, alleen om af en toe te spieken hoe het met met de kat van de hond van de overbuurvrouw haar neef is gesteld 😉 Voor mijn blog gebruik ik ze uiteraard wel! Ik gebruik Facebook, Instagram en Twitter om mijn blogs te delen. Nee, schrik niet, ik deel op deze kanalen natuurlijk wel meer dan alleen de nieuwste blogsposts. Ik deel ook foto’s, quotes en leuke weetjes. Over Pinterest hoor ik zoveel positieve verhalen, maar ik doe denk ik iets verkeerds, want ik snap er niet zoveel van. Dus als jij er wel wat van weet.. #helpmissdudeout

Lees ook mijn haat-liefde verhouding met Instagram

 

Blog hulpmiddelen

apps

 

Ik denk dat iedere blogger wel gebruik maakt van Google Analytics. Meestal kijk ik gewoon via de laptop hoe het er voor staat met mijn statistieken, maar als ik even snel iets na wil kijken gebruik ik daar de app voor. Zo kan ik even snel spieken of ik veel gebruikers op mijn blog heb gehad.

Notities gebruik ik als ik onderweg ben en ik krijg ineens een geniaal idee voor een blog. In pages werk ik het idee dan wat verder uit. Pages is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Microsoft Word. Maar als ik gewoon thuis ben pak ik er toch liever mijn oude vertrouwde notitieboekje bij 😉

Paginabeheer is onderdeel van Facebook. Via deze app kan ik de statistieken van mijn Miss Dude Facebook-pagina bekijken en via de app kan ik de reacties en likes bekijken. Wat ik er ook handig aan vind is, dat ik automatisch onder mijn Miss Dude naam reageer. Als ik binnen de Facebook app op een reactie wil reageren, moet ik eerst goed kijken of ik niet per ongeluk onder mijn privé account reageer. En ja, dat is me al heel vaak gebeurd!

 

Camera- en fotografie apps

apps

 

De camera van mijn telefoon probeer ik eigenlijk alleen nog maar te gebruiken voor privé foto’s. Omdat de foto’s die ik met “mijn” Canon maak veel mooier zijn. Mijn staat tussen aanhalingstekens omdat die camera dus eigenlijk niet van mij is 😀 Het is de camera van mijn vader die ik zolang even mag gebruiken om mee te oefenen 🙂 Nu moet ik wel zeggen dat de foto’s die ik met mijn telefoon maak niet van slechte kwaliteit zijn hoor, maar met een camera vind ik ze toch mooier.

Ken je de app PicMonkey al? Met deze app kun je je foto’s bewerken en tekst of stickers toevoegen. Ik gebruik deze app trouwens niet voor mijn blogfoto’s, maar toch wel regelmatig voor de foto’s die ik op Instagram plaats. Nu weet ik dat er nog meer foto bewerk-apps zijn, maar ik vind deze prima werken, dus waarom zou ik dan nog verder zoeken. Ik ben al vaak en lang genoeg met mijn telefoon bezig 😉

 

Welke apps heb jij op je telefoon staan, waar je moeilijk zonder kan? Of die je in ieder geval vaak gebruikt?

 

Volg je mij al op social media? Ik ben te vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.