Lekker spelen met speelgoed
Special Needs Kids

zoektocht naar betaalbaar speelgoed

Over een paar weken is Alyssa jarig, ze word dan 4 jaar! Vorig jaar moest ik last-minute verjaardagscadeautjes kopen, pff wat een drama was dat! Dit jaar heb ik het anders aangepakt. Ik ben redelijk vroeg met op zoek gaan naar leuk, leerzaam én betaalbaar speelgoed.
Het leed dat speelgoed kopen heet
Makkelijk zat zou je denken, nou.. think again! Vanwege Alyssa’s achterstand is het sowieso lastig om iets te vinden wat niet te moeilijk, maar ook zeker niet makkelijk voor haar is. En aangezien ze niet kan praten, kan ze zelf ook niet zeggen; “mama, die wil ik!” Op zich zijn er genoeg dingen te vinden waarvan wij denken dat Alyssa het ontzettend leuk zal vinden, maar als ik dan naar de prijzen kijk.. Damn, daar gaat ons salaris..
Wij hadden bijvoorbeeld een heel leuk “tafel dek”-ding gezien in dat ene grote speelgoedboek 😉 Hartstikke leuk en leerzaam, ik weet zeker dat Alyssa hier blij mee zou zijn. Maar bij het zien van de prijs vond ik het toch wat minder leuk. Noem mij ouderwets, maar ruim 35 euro voor één cadeautje vind ik gewoon veel geld. Want je laat het natuurlijk niet bij maar één cadeautje.
Begrijp me niet verkeerd hoor, ze verdiend al het speelgoed van de hele wereld en wij zijn echt niet te beroerd om veel uit te geven voor leuke cadeautjes. Maar aangezien de geldboom in de tuin het effe niet doet, moest ik toch op zoek naar goedkopere alternatieven.

 

 Hallo kleine prijsjes!
Na een aantal, niet zo leuke, tripjes naar de stad begon ik echt te twijfelen.. Ben ik nou zó moeilijk? Weet ik nou zo slecht wat mijn kind leuk zou vinden?
Natuurlijk weet ik heel goed wat Alyssa leuk zou vinden en waar ze zich prima mee zal vermaken, maar juist die dingen die ik mijn hoofd had kon ik natuurlijk nergens vinden. Zo frustrerend!
Totdat ik de folder van de Wibra in zat te kijken. Daar zag ik iets wat ik toch wel graag voor Alyssa wou kopen. De volgende dag ben ik er ook maar gelijk naar toe gegaan, want het is me al vaker gebeurd dat ik iets leuks in een folder zag en op het moment dat ik tijd had om er voor te kijken was het alweer uitverkocht. Dat wou ik deze keer voor zijn. Deze keer had ik geluk, er lagen er nog voldoende. En de prijs was helemaal leuk!
Wat stom dat ik daar niet aan gedacht had.. Er zijn genoeg winkels waar ze leuk speelgoed verkopen, ik noem verder bijvoorbeeld maar een Action of Kruidvat. Daar is ook genoeg leuks te vinden voor weinig geld. Heel fijn voor mensen die niet zoveel te besteden hebben. maar toch wat leuks willen kopen.

 

De aanhouder wint.
Ik was helemaal enthousiast, want één van de dingen die ik voor Alyssa wou kopen vond ik alsnog! Ik zat echt helemaal in het “ja, deze keer ga ik leuke dingen voor Alyssa vinden”-moment 😀
Tijdens dit shoptripje vond ik allerlei leuk speelgoed voor Alyssa, ik was dus gelijk helemaal klaar voor haar verjaardag! Zo zie je maar dat het echt niet altijd nodig is om veel geld uit te geven voor leuke cadeau’s. Iedereen is natuurlijk anders, ieder heeft weer een ander budget te besteden, maar als je goed oplet is er genoeg leuks te vinden.

 

best goed geslaagd dacht ik zo
Ben je benieuwd wat voor cadeautjes het zijn geworden? Als we Alyssa’s verjaardag gevierd hebben, laat ik het zien op mijn Facebookpagina.
Is het vinden van leuke cadeautjes bij jullie ook altijd zo’n zoektocht? Of denk je van.. moeilijk? Nee joh, makkelijk zat! Laat het me weten in de reacties, ik ben erg benieuwd.
Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

Eén reactie

  • Dhini

    Er zijn zo veel verschillende speelgoed, alleen zijn ze meestal prijzig. Wel leuk dat er ook betaalbaar speelgoed beschikbaar. Fijn dat het goed geslaagd met zoektocht naar speelgoed

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.