veranderingen in 2019
Persoonlijk

Wat gaat er veranderen in 2019?

December is voor mij dé maand om te reflecteren. Daar heb je al wat over kunnen lezen in mijn terugblik op 2018. De afgelopen twee weken ben ik onwijs veel bezig geweest met de vraag “wil ik eigenlijk wel op deze manier verder? Of moet ik toch wat dingen gaan veranderen in 2019?” In dit artikel vertel ik je of er toch wat gaat veranderen met “My Dudelicious Life “. 

INEENS WAS DAAR DAT “HALLELUJA” MOMENTJE.

In eerste instantie was ik niet van plan om echte veranderingen aan te brengen. Ik was best tevreden met mijn blog en alles wat daar bij komt kijken.. met de nadruk op “best tevreden”. Eigenlijk nam ik gewoon genoegen met “oké”. Ergens voelde dat niet helemaal lekker, maar ik wist niet zo goed wat ik dan zou moeten veranderen en hoe ik dat dan moest gaan doen. Totdat ik meedeed met een challenge van Nicole.

Ik begon aan de challenge met het idee om wat meer inspiratie voor mijn social media planning te krijgen. Maar de challenge heeft mij zoveel meer gebracht. Op de eerste dag zette het mij enorm aan het denken over het doel dat ik voor mijn blog voor ogen heb. Gaandeweg stroomden de inzichten binnen en kwam ik tot de conclusie dat “best tevreden” helemaal niet goed genoeg is. Ik weet nu, dankzij de challenge, dat ik toch wat dingen ga veranderen. En wat nog belangrijker is, ik weet ook precies hoe ik het ga doen. Dus dank je wel lieve Nicole ♥

WAT GAAT ER VERANDEREN IN 2019?

Leuk Dude, maar wat gaat er dan allemaal veranderen? In principe zijn het geen hele grote veranderingen, waarschijnlijk gaan jullie er niet eens zo heel veel van merken. Zoals ik eerder al schreef, schrap ik de vaste dagen per onderwerp. Want soms is er gewoon weinig nieuws te schrijven over een bepaald onderwerp. Door dit te schrappen kan ik minder geforceerd mijn blogs schrijven. Want een “dit moet vandaag online” artikel leest ook gewoon niet prettig. 

De categorieën blijven (voorlopig) zoals ze nu zijn, want dit zijn dé dingen die dicht bij mij liggen en waar ik graag over schrijf.  Wel ga ik kritischer kijken naar de onderwerpen die ik beschrijf binnen elke categorie, want ik erger mij een beetje aan het chaotische gevoel dat het mij geeft. Het is per categorie een beetje van alles door elkaar heen en daar wil ik vanaf. Ik kan mij ook goed voorstellen dat jij als lezer soms denkt “huh, oké van het één naar het ander.. zomaar ineens? Het zal wel..”

MEER FOCUS OP KINDEREN MET EEN BEPERKING.

Als ik een artikel schrijf over de beperkingen van onze meiden, dan krijg ik daar altijd reacties op. Of het nu gaat over gebarentaal of hoe wij omgaan met de onze puber die steeds meer zelfstandigheid wil. Jullie lezen dit graag. En dat komt goed uit, want het hele idee daarachter is dat ik jullie wil laten zien hoe het ook anders kan. Een kind met een beperking opvoeden en begeleiden vraagt net even wat andere kwaliteiten van jou als ouder, dan het opvoeden van een kind dat geen beperkingen heeft. En daar wil ik jullie over informeren. Want ook al lijkt het voor een buitenstaander misschien vreemd, dat wil niet zeggen dat het ook vreemd is. Ook hoop ik dat andere ouders die een kind met een beperking hebben, zich een beetje gesteund voelen.. want als jouw kind niet mee gaat met leeftijdsgenoten dan kan dat best een geïsoleerd gevoel geven. Dan is het juist fijn om te lezen dat je niet de enige bent. 

SOCIAL MEDIA.

Facebook.. Instagram.. ik heb er een haat-liefde verhouding mee! Ik vind deze kanalen geweldig om echte verbinding te maken, dingen uit mijn leven te delen. Zowel de leuke dingen als de lastige dingen. Maar ik vind social media ook lastig. Regelmatig had ik het gevoel dat ik iets moest posten en daardoor pakte ik er snel een foto bij en schreef ik een stukje tekst. Want om zichtbaar te zijn en te blijven is het belangrijk om regelmatig iets te posten. Maar datgene wat je post moet natuurlijk wel bij jou en je doelgroep passen. En daar ging het bij mij mis. Daarom kan het zomaar gebeuren dat ik een keer een dag niks post, want ik wil alleen nog maar dingen posten die iets toevoegen aan wat ik over wil brengen.

TOT ZOVER DE DINGEN DIE IK GA VERANDEREN IN 2019! GA JIJ BEPAALDE DINGEN HELEMAAL ANDERS AANPAKKEN IN 2019?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.