knutsels van je kind
Special Needs Kids

Wat doe jij met de knutsels van je kind?

Zodra je kindje naar de peuterspeelzaal -of wat voor opvang-vorm dan ook-  gaat, kom je in het knutselwerkjes-tijdperk terecht. De mooiste kleurplaten, verftekeningen en pennenbakjes maken ze en nemen ze vol trots mee naar huis. Je hangt ze vol trots op de koelkast of zet ze op tafel, maar wat doe je daarna met de knutsels van je kind?

Weggooien of bewaren?

Toen Nadia nog klein was probeerde ik zoveel mogelijk knutsels en schoolwerkjes te bewaren. Ik deed ze in een doos, zodat ze er later zelf ook nog eens naar kon kijken. En dat deed ze ook regelmatig, met als gevolg dat al die papieren en kunstwerken overal en nergens rondslingerden. Ze keek er naar en gebruikte het als ze zelf schooltje ging spelen. Eh, tsja.. dat was dus ook niet helemaal de bedoeling. De knutsels in dozen bewaren had dus niet zoveel zin. 

Weggooien dan maar? Nee dat is ook zonde! Al moet ik wel eerlijk bekennen dat sommige werkjes wel in de prullenbak belanden. En zeg nou zelf, hoeveel vlinder-pennenbakjes kun je kwijt in huis? Toch zijn er sommige knutsels waarbij ik het echt niet over mijn hart kan verkrijgen om ze weg te doen. Denk bijvoorbeeld aan een foto-tekening, of een Moederdag-cadeautje. Maar in een doos gaan al die mooie werkjes ontzettend vergelen, dus ik bedacht een ander idee om toch alles te kunnen bewaren.

Knutselwerkjes mappen.

En dan bedoel ik niet dat ik overal gaatjes in maak en dan bij elkaar in een multomap doe. Nee, want dan zou ik nog met de pennenbakjes, kleiwerkjes en herfstfrutsels zitten. Ik kwam op het briljante idee om alle tekeningen, kleurplaten en knutsels te fotograferen. Ontzettend simpel, maar dan ben je er nog niet natuurlijk want de foto’s blijven hoogstwaarschijnlijk gewoon op je telefoon staan. Of je bent daar een stuk minder lui in als mij en zet de foto’s op de computer 😉 Dat is handig, maar toch is de kans dat je er dan nog wat mee doet erg klein.

Maar goed, ik fotografeer alle kunstwerken dus, print alle foto’s uit en doe ze in insteekhoesjes of lamineer ze. Het ligt er net even aan hoeveel knutsels het zijn. En stop ze in een map. Per schooljaar maak ik een map aan en plak er een leuke foto op van dat jaar. Je kunt de map natuurlijk ook samen met je kindje versieren. Dat ga ik in ieder geval binnenkort wel doen met Alyssa. Ik ben voor haar namelijk net gestart met het fotograferen van haar werkjes. Want sinds kort komt ze met zulke leuke creaties thuis! Zodra de eerste map voor Alyssa af is, zal ik ‘m showen op mijn Facebookpagina 🙂

 

Wat doe jij met de knutsels van jouw kindje? 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Eén reactie

  • De Knutseljuf Ede

    Heeeel erg goed plan! Dat deed ik namelijk ook 🙂 Nu is mijn zoon wat ouder, maar vroeger fotografeerde ik ook alles. In de fotomap erbij en het gaat nooit meer verloren

    Ps Als je nog leuke knutseltips wilt? Dan kan je bij mij even kijken 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.