Is me-time egoïstisch?
Lifestyle

Waarom me-time zo belangrijk is

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk, druk. Werk, school, ons gezin en het huishouden bijhouden zijn tijdrovende bezigheden waar we niet onderuit kunnen. Gelukkig maar, want ondanks dat er zoveel tijd in gaat zitten brengt het ook leuke en fijne dingen. En daarnaast moeten we ook nog tijd besteden aan play-dates, koffie-dates, wijn-dates 😉 en ga zo maar door. Maar, ehm.. vergeten we niet iets?

 

I need some me time.
Not some you, not some we, but some me time
-KitaP

 

Me-time

Juist, me-time! Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat het niet altijd makkelijk is om de tijd voor jezelf te nemen. We zijn vaak geneigd om, als we dan eindelijk even iets voor onszelf doen, toch bezig zijn met anderen. Bijvoorbeeld met je partner die iets kwijt is of je kindje die nu direct zijn favoriete legoblokje wil hebben. Dat schiet dus niet op.

 

Waarom is me-time zo belangrijk?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen. Zeker in een hectisch leven is het belangrijk om af en toe even de boel de boel te laten en er even alleen voor onszelf zijn. Klinkt simpel, maar dat is het niet. Je wilt anderen niet teleurstellen en voelt je vaak toch schuldig dat je geen tijd voor je gezin/vriendin/familielid hebt. Maar als je er eens goed over nadenkt is het juist niet iets om je schuldig over te voelen, sterker nog..

Om alle dagelijkse verantwoordelijkheden vol te kunnen houden is het van cruciaal belang om jezelf af en toe rust te gunnen. Regelmatig me-time nemen, of in plannen, levert je ook heel veel op. Naast het feit dat tijd voor jezelf zorgt voor rust en ontspanning, is het ook heel nuttig omdat je hierdoor jezelf beter kunt leren kennen en het kan je ook verschillende inzichten geven. Vrij duidelijk dat me-time echt noodzakelijk is, toch?!

 

Tips voor me-time

Zoals ik net al schreef is het niet altijd zo simpel om echt even alleen aan jezelf te denken. Daarom heb ik een aantal tips en suggesties verzameld voor me-time.

♥ Een heerlijke warme douche, of als je zo lucky bent om een bad te hebben, een warm bad met lekker veel schuim.
Even heerlijk ontspannen, nergens over nadenken en je voelt de (eventueel aanwezige) spanningen van je af glijden.

♥ Verwen jezelf met een fijn gezichtsmasker en een lekkere bodylotion.
In de tijd dat je gezichtsmasker z’n werk doet, heb je mooi de tijd voor een glas thee.

♥ Een wandeling maken.
Lichaamsbeweging is altijd goed en tijdens een wandeling zonder afleidingen kun je eens echt goed de omgeving waar je loopt in je opnemen. Gewoon even lekker je hoofd leegmaken!

♥ Maak een playlist van je favoriete muziek, doe de deuren dicht en zet je volume knop op standje 10 (of 20..)
Plof neer op de bank, luister en geniet van de muziek. En als dat toch net niet voldoende is.. Ga lekker dansen. Ik krijg hier altijd energie van, ook al ziet het er niet uit 😀

♥ Kruip lekker op de bank met een kopje koffie, of een glas thee.
Gewoon even geniet van je koffie of thee, met natuurlijk een heerlijk stuk chocolade! Want, tja.. Chocolade is gewoon altijd een goed idee!

♥ NETFLIX
Als je echt even goed de tijd voor jezelf wil nemen zou ik zeggen.. Trek je comfy trui en broek aan en plof op de bank voor een aflevering (of 2 of 3) van je favoriete serie. Bij mij is het standaard Gossip Girl op Netflix.. heerlijk!

♥ Maak een lijstje van dingen waar je blij van word.
Als je er dan even doorheen zin kan zo’n lijstje helpen om weer een glimlach op je gezicht te toveren.

 

Hoe vullen jullie me-time in? Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met mijn me-time suggesties. heb je nog tips? laat ze dan achter in de reacties ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

 

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.