dagcentrum
Special Needs Kids

Waarom laat ik Miss Mini Dude in de zomervakantie gewoon naar het dagcentrum gaan?

Het is zomervakantie! De kindjes zijn  6 weken vrij.. geen school, gewoon lekker spelen en van het mooie weer genieten. Tenminste, de meeste kindjes dan. Miss Mini Dude gaat namelijk gewoon naar het dagcentrum toe. Waarom ik haar niet de hele vakantie lekker thuis laat? Ik zal het even uitleggen..

Helemaal geen vakantie voor Alyssa?

Het is echt niet zo dat ze helemaal geen vakantie heeft, dat zou namelijk best zielig zijn.  Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, zijn we heerlijk een weekje op vakantie geweest. Maar als ik haar 6 weken thuis zou houden, dan doe ik haar daar geen plezier mee. Dan is ze alle duidelijkheid en structuur, waar ze zoveel behoefte aan heeft, kwijt met alle gevolgen van dien. Dan is de kans groot dat ze stil komt te staan in haar ontwikkeling, of erger nog, achteruit gaat. En buiten dat, Alyssa heeft het enorm naar haar zin op het dagcentrum. En aangezien het dagcentrum geen school is, kan ze er in de zomervakantie in principe al haar vaste dagen terecht.

 

zomervakantie naar het dagcentrum

 

Wat doen ze bij het dagcentrum wat thuis niet kan?

Thuis kunnen wij haar uiteraard heel veel bieden. Aandacht, begeleiding, structuur en activiteiten. Dus waarom dan toch naar het dagcentrum? Heel simpel, daar hebben ze veel meer mogelijkheden, voldoende ruimte en creatieve ideeën om haar ontwikkeling te stimuleren. Thuis zijn er toch veel minder mogelijkheden. En thuis moet ze de aandacht delen met haar grote zus, voor wie de 6 weken vakantie ook een hele uitdaging zijn. Dan hebben we thuis 2 dames die al die vrije tijd niet goed kunnen handelen.

Alyssa heeft echt de structuur nodig die ze gewend is op het dagcentrum. Zo weet ze vanaf het moment dat ze ’s morgens vertrekt precies wat er gaat gebeuren. Zo weet ze wie haar uit de bus haalt als ze aankomt op het dagcentrum, ze weet dat ze lekker buiten gaan spelen en dat ze lekker kan klauteren tijdens de ritmiek-les die ze daar elke dag krijgt. Als wij nu heel burgerlijk zouden zeggen “nee, het is zomervakantie.. dus Alyssa blijft thuis” dan zou dat vanuit het dagcentrum gewoon kunnen, maar Alyssa zou er dan niks van begrijpen, waarom mag ik niet naar de kindjes op school? 

Jammer, of lekker makkelijk?

Vind ik het jammer dat ze gewoon 4 dagen in de week naar het dagcentrum gaat? Ja en nee. Lekker vaag hé? Ik vind het jammer dat ik op die dagen de wekker moet zetten terwijl de rest nog lekker uit kan slapen 😉 Oh en uiteraard vind ik het soms wel sneu als het ontzettend warm is, dat ze er dan heen moet. Maar als ze dan thuiskomt en ik lees dat ze heerlijk hebben gezwommen en waterspelletjes hebben gedaan, dan vind ik het niet meer zo sneu. En als ik dan de foto’s zie van een hele blije Alyssa.. dan weet ik dat ik er goed aan doe. Ook al vind ik het jammer dat ze niet lekker thuis is om samen te spelen en te knuffelen, voor haar is het toch echt beter.

En ja, stiekem is het ook best makkelijk.. Ik kan de dagelijkse dingen op het gemakje doen zonder een kleuter die aan mijn been hangt. Ik kan makkelijk even weg voor een boodschap. Zodra ze dan ’s middags thuis komt dan halen we het spelen, zingen en knuffelen gewoon extra in! ♥

 

dagcentrum
Geen perfecte foto, maar wel een perfect moment

 

Gaan jullie kindjes in de zomervakantie naar een opvang? Of zijn ze gewoon lekker thuis?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.