Special Needs Kids

Waarom ik de liedjes van K3 helemaal top vind!

Volgens mij komt elk kindje wel in de K3-fase. Nadia heeft echt heel lang in die fase gezeten, ik vond het vreselijk! Hele dagen was ze bezig met de liedjes. Als iemand mij toen verteld zou hebben dat ik K3 helemaal geweldig zou gaan vinden, dan had ik het zeker niet geloofd én had ik diegene waarschijnlijk voor gek verklaard.

Toch ben ik nu erg blij met de liedjes van K3! In een eerdere blog over Alyssa kon je lezen over haar grote spraakachterstand. Praten doet ze amper, maar zingen daarentegen.

 

De kracht van muziek.

Muziek is altijd al ontzettend belangrijk geweest voor Alyssa. Muziek helpt haar om praktische dingen te begrijpen en het helpt haar ontspannen als ze overprikkeld is. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan even lekker gek doen als er een leuk liedje te horen is. Oké, om gek te doen heeft ze geen muziek nodig.. Dat kan ze ook héél goed zonder muziek!

 

K3

 

Omdat ik zo ongeveer gillend gek werd van de baby-tv liedjes, zette ik een liedje van K3 aan voor Alyssa, gewoon om haar reactie te peilen. Eerlijk gezegd dacht ikdat ik dat het geen succes zou zijn, maar tot mijn grote verbazing vond ze het GE-WEL-DIG! Ze vond het niet alleen geweldig, ze begonnen na het liedje twee keer gehoord te hebben op haar eigen manier mee te zingen. In het begin was het natuurlijk niet verstaanbaar, maar de melodie was duidelijk te herkennen.

De liedjes helpen haar echt bij het zeggen van nieuwe woordjes. Sterker nog, de woordjes die ze door de muziek leert gebruikt ze ook goed. Dat deed ze voorheen niet, dan zei ze gewoon een woordje zonder dat dat woordje bij de situatie paste.

Nu, na een paar maanden vol K3 muziek, zingt Alyssa van ’s morgens tot ze ’s avonds naar bed gaat haar favoriete liedjes. Waar het eerst nog nauwelijks verstaanbaar was, is het nu voor iedereen duidelijk welk liedje ze zingt (tenminste, als je de liedjes zelf kent ;)) Dus ik kan nu echt niet anders dan toegeven dat ik dankbaar ben voor de muziek van K3! Waarschijnlijk ben ik over een jaartje ofzo ook wel weer klaar met de liedjes van K3, maar voor nu ben ik er ontzettend blij mee!

 

K3

 

Wat is de favoriete muziek van jouw kindje(s)?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.