2x per dag een wandeling
Selfcare

Waarom ik 2x per dag een wandeling maak

Als je mij al langer volgt op social media en mijn blogs leest, dan weet je dat ik zeker 2x per dag een wandeling maak. Zonder man en kinderen. Waarom ik dat eigenlijk doe en waarom het zo belangrijk is leg ik je in dit artikel uit.

WAAROM 2X PER DAG WANDELEN?

Mijn lichaam is niet mijn beste vriend! En dan doel ik niet op die paar kilo’s teveel of dat buikje wat ik niet zo mooi vind. Dan heb ik het over mijn rug en mijn been die niet optimaal functioneren en helaas zal dat ook niet meer gaan verbeteren. Wandelen en fietsen zijn eigenlijk de enige sport-achtige activiteiten die ik kan ondernemen om toch een beetje in beweging te blijven. Dat is dé reden dat ik ben gestart met mijn dagelijkse wandeling.

NOODZAKELIJK OM MOBIEL TE KUNNEN BLIJVEN.

Zoals ik hierboven al genoemd heb, is mijn lichaam gewoon een beetje flut. Ik heb een blijvend beschadigde zenuw in mijn rug als gevolg van een terugkerende hernia. Dat betekend dagelijks pijn en beperkingen. Nu kan ik op zich best goed de dagelijkse dingen doen, zolang ik er voldoende tijd voor neem én het op mijn eigen manier doe. En daar hoort mijn dagelijkse wandeling dus ook bij. Het zorgt er voor dat ik op een ontspannen manier mijn been in redelijk goede conditie kan houden.

Als ik een aantal dagen geen wandeling heb gemaakt, dan merk ik dat ook direct aan mijn been en mijn rug. Dan is de pijn in mijn rug erger dan “normaal” en dan is mijn been enorm stijf waardoor ik dan die dag bijvoorbeeld niet kan stofzuigen. En je kunt je vast voorstellen dat de klachten en beperkingen alleen maar erger worden als ik alleen maar op de bank zou blijven zitten. Dus 2x per dag een wandeling maken is voor mijn lichaam echt noodzakelijk.

HET ULTIEME ME-TIME MOMENTJE.

Ik wandel dus zeker 2x per dag. De wandeling die ik ’s avonds na het eten maken is mijn me-time momentje! Ik vind het heerlijk om even alleen te wandelen. Zodra ik de deur uitloop gaan mijn oordopjes in en hoef ik even nergens meer aan te denken. Dan ben ik even geen mama die de boel in de gaten moet houden, of die Alyssa bezig moet houden. Nee, dan ben ik gewoon Eva.. en Eva maakt dan heerlijk even haar hoofd leeg.

 

2x per dag een wandeling

 

Ik kijk naar de mensen die gehaast voorbij lopen of rijden en ik denk daar dan het mijne van. Vaak zoek ik ook even een mooi plekje op om even te gaan zitten of gewoon even te staan, te kijken, te voelen, gewoon even de rust te ervaren. Ik heb dat namelijk echt nodig. De dagen zijn al druk genoeg, soms moet ik gewoon zoveel (niet alleen van anderen hoor, zeker ook van mijzelf) dat mijn hoofd helemaal overloopt. Als ik  dan mijn wandeling heb gemaakt dan kan ik er weer even tegenaan.

 

NEEM JIJ VOLDOENDE TIJD OM EVEN ECHT TOT RUST TE KOMEN?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

2 reacties

  • Lilian

    Jammer dat je een medische reden hebt, maar wandelen is zeker fijn! Ik wandel elke ochtend een stuk als ik m’n dochter naar school heb gebracht. Bij mij is vooral omdat ik thuis werk en anders de hele dag niet veel beweeg. Ik ben er overigens mee begonnen, omdat ik in de winter weinig zonlicht zie en ik door die ochtendwandeling minder last heb van een winterdip.

    Ik vind het zo grappig dat je op den duur altijd dezelfde mensen tegenkomt (omdat ik altijd op dezelfde tijd wandel) en laatst sprak een buurman me er op aan, dat hij het zo goed vindt dat ik elke ochtend wandel 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.