Kids Talk

Veiligheid voor alles..

Ik heb even getwijfeld of ik over dit onderwerp zou gaan schrijven, omdat dit toch vaak een discussie oplevert. Maar aangezien ik wel van een goede discussie houd, doe ik het gewoon.

Veiligheidslooplijn.

De mensen die mijn blogs vaker lezen weten dat Alyssa een ontwikkelingsachterstand heeft. Dat zorgt ervoor dat de meest simpele dingen bij ons net even anders gaan. Bijvoorbeeld: een stukje wandelen. Als ik met Alyssa naar buiten ga moet de buggy altijd mee. Eerst houd ze netjes de buggy vast, of mijn hand tijdens het wandelen. Zodra ze een auto hoort of een vogeltje ziet vliegen raakt ze helemaal enthousiast en probeert zich dan los te trekken. Ze blijft dan ook niet bij mij lopen, maar zet het direct op een rennen. Ze reageert dan ook niet op haar naam of ik als ik zeg dat ze op moet passen. Ontzettend gevaarlijk dus aangezien ze nergens gevaar in ziet. 

Meestal moet ik haar dan in de buggy zetten omdat ik vanwege mijn lichamelijke problemen niet steeds achter haar aan kan rennen. Oké als ik echt moet rennen dan kan het uiteraard wel, maar dat zorgt voor veel pijn.

Ik vind het ook erg sneu dat zij tijdens het wandelen niet de vrijheid heeft die zij wil en nodig heeft. Dus na een tijd lang twijfelen hebben wij voor Alyssa een veiligheidslooplijn besteld. Wij hebben expres voor een lijn in plaats van een tuigje gekozen, omdat Alyssa met een tuigje waarschijnlijk steeds rondjes zou gaan draaien om te zien wat er op haar rug zit 😀

 Zodra de lijn binnen was heb ik ‘m gelijk uitgetest. In eerste instantie vond Alyssa het niks. Logisch natuurlijk, want nu zat er ineens een bandje om haar pols en een bandje om mama’s pols. Na een aantal minuten was ze er aan gewend en zijn we een stukje gaan wandelen. Nou, ik wou dat ik dat ding maanden eerder had besteld! Het ziet er misschien raar of stom uit, maar echt wat een succes! Alyssa had tijdens het wandelen alle vrijheid, ze kon heerlijk op haar eigen tempo lopen zonder dat ze mij vast hoefde te houden. Ze genoot er echt van. De volgende dag konden we het echt goed uittesten, want wij gingen gezellig met z’n allen naar de Efteling! 

efteling
Foto gemaakt door Daniël Trapman
Dagje Efteling

We hebben echt een super dag gehad! En omdat ik de veiligheidslooplijn gebruikte voor Alyssa, had de Efteling er een extra attractie bij 😉 Het was echt goed te merken dat er twee type mensen zijn, de ene groep mensen keken ons aan alsof ze zeggen wilden “ja, ik snap je!” en de andere mensen keken ons aan alsof ik één of andere luie en asociale moeder ben.. Want je kind is toch geen hond?! Ook waren er mensen die tegen elkaar commentaar gaven over mij “Kijk dat nou.. dat arme kind..” en “En dat noemt zichzelf een goede moeder?” één commentaar kwam gedurende de dag regelmatig terug “Nou als ik dat kind was zou ik dat echt niet pikken, ik zal dat figuur eens aan een riem laten lopen” Gelukkig interesseert mij dat vrij weinig, ik ken Alyssa het beste en ik weet dat dit voor nu dé oplossing is. Alyssa heeft namelijk voldoende ruimte en dus vrijheid om lekker rond te lopen en het is hartstikke veilig. win-win situatie, toch? We kwamen ook nog een vader met zijn zoontjes tegen, de vader had voor één van zijn zoontjes een veiligheidstuigje. Zijn andere zoon lachte vriendelijk en zei tegen zijn vader “kijk papa, wij zijn niet de enige”.

alyssa mama
Foto gemaakt door Daniël Trapman

Mede door de looplijn hebben wij een super dag gehad. Oké het mooie weer, de leuke attracties en de sfeer hielpen natuurlijk ook heel goed mee.

Nadia had ook echt de dag van haar leven, ze kreeg de volle aandacht en kon gezellig met Daniël in de attracties. Mijn zus Daniëlle en haar vriend Roger waren ook mee. Heel gezellig én handig, zo heeft mijn zus mij en Alyssa gezelschap gehouden als Daniël met Nadia en Roger in een achtbaan gingen. Daniëlle heeft ook nog een paar mooie foto’s gemaakt van mij, Daniël en de meiden. Heel gaaf, want er zijn maar weinig foto’s van ons viertjes.

Polka marina
Gezellig met z’n vieren in de Polka Marina. Foto gemaakt door Daniëlle Hagens

Bij de meeste attracties was er een flinke wachttijd (zoals altijd), maar wat hebben de meiden zich goed gedragen tijdens het wachten. Alleen was het voor Alyssa aan het einde van de dag lastig. Maar dat is absoluut niet gek, want het was ondertussen al 20.00 uur. We stonden in de rij voor de nieuwe attractie “Symbolica”, we hadden Nadia namelijk beloofd om met deze attractie af te sluiten, de wachttijd was 50 minuten. Daniël en ik hadden er eigenlijk spijt van dat we het beloofd hadden, maarja belofte maakt schuld. Ondanks dat Alyssa heel moe was ging het wachten toch best goed.

alyssa wachtrij
Foto gemaakt door Daniël Trapman

Na deze mooie, gezellige en super fijne dag zit de vakantie er toch echt weer op. Maandag begint het school- en werk leven weer. De hele vakantie was bijzonder en gevuld met leuke dingen.

Hebben jullie ervaring met het gebruiken van een tuigje of looplijn? Of heb je er een bepaalde mening over? Laat dan hier een reactie achter of op mijn facebook pagina

X

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!