Special Needs Kids

Veiligheid voor alles.. Part 2

Vorige week schreef ik een blog over de veiligheidslooplijn die wij voor Alyssa gebruiken. Ook beschreef ik daar onze ervaringen met de looplijn en de commentaren die wij daarop kregen. Onder mijn blog heb ik overigens nette, fijne en lieve reacties gehad :).
Afgelopen week was het tuigje/looplijn ineens weer groot nieuws. Heel Facebook ontplofte zowat aan de hand van een artikel van het rtl nieuws, het artikel van rtl nieuws kun je hier lezen
Sommige reacties onder dat bericht waren heel positief, er zijn namelijk veel ouders die gebruik maken van een tuigje of een looplijn voor hun ondernemende dreumes of peuter. Veiligheid voor alles, toch?! Nou blijkbaar niet dus..
Nu wist ik van te voren al dat er heel veel mensen zijn die een tuigje maar niks vinden. En dat mag ook, ieder zijn eigen keuze. Maar mijn god, sommige reacties zijn gewoon zwaar respectloos! 🙁 Een voorbeeld van zo’n reactie is dat als je een tuigje gebruikt, je een luie en onoplettende ouder bent die geen tijd en aandacht wil besteden aan het opvoeden van een kind. Whait whaaat?! Van dit soort opmerkingen gaat mijn bloed echt koken. Om nog maar te zwijgen over mensen die je kind dan vergelijken met een hond.
Waarom gelijk een ander veroordelen over een (weloverwogen) keuze? Tegenwoordig lijkt het wel mode te zijn om een ander onderuit te willen schoppen.. Waarom? Wat bereik je daar nou mee? Iedereen wil het beste voor zijn of haar kind en doet het op zijn eigen manier.
Onder de reacties las ik heel veel reacties van mensen die erover nadenken om een tuigje of looplijn aan te schaffen, of van mensen die er toch van af hebben gezien omdat er zoveel commentaar is op het gebruik van een tuigje of looplijn. Vreselijk gewoon, want zo’n tuigje of looplijn kan zo goed gebruikt worden als veilig hulpmiddel!
Dus, alsjeblieft.. Laten we gewoon stoppen met elkaar veroordelen en bestempelen. Iedereen doet wat hij of zij het beste vind, wat kan daar nou fout aan zijn?

Follow my blog with Bloglovin

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.