love
Persoonlijk

Vakantie

Afgelopen week zijn wij, samen met mijn ouders, lekker een weekje op vakantie geweest. Even lekker weg van alle drukte en verplichtingen. Wij waren hier echt heel hard aan toe!

Wij zijn naar de Limburgse Peel geweest. Mooie omgeving, maar heel eerlijk gezegd viel het ons toch wel wat tegen. Het huisje waar wij inzaten vonden wij best krap voor zes personen. Maar goed we zijn natuurlijk niet op vakantie gegaan om een hele week in het huisje te zitten, dus dat was wel te overleven. Wat wij wel jammer vonden was, dat er niet echt rekening is gehouden met kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet veilig in de speeltuintjes kunnen spelen.

Ik snap best dat ze niet overal een (soort van) hekje omheen kunnen plaatsen, maar in ons geval betekende dat helaas dat Alyssa niet zo vaak in een speeltuintje kon spelen als zij had gewild. Tuurlijk is het de taak van de ouders om zelf goed toezicht te houden tijdens het spelen, maar ik denk dat veel ouders het met mij eens zijn als ik zeg dat het haast onmogelijk is om alles (dus; kind, omgeving en andere kinderen) constant in de gaten te houden. De speeltuintjes lagen of in de buurt van een grote vijver of aan de weg, best gevaarlijk dus zo zonder iets van een hekje erom heen. Heel jammer, aangezien Alyssa, mede door haar achterstand, niet goed reageert op haar naam. Als je roept dat ze even moet wachten of op moet passen dendert ze gewoon overal doorheen.

Nadia kon zich wel in de speeltuintjes vermaken. En ze nam d’r zusje regelmatig aan de hand mee tijdens het spelen

meiden schommel

alyssa glijbaan

Doordat mijn ouders ook mee waren konden Daniel en ik ’s avonds ook even lekker samen weg. Door zijn werk hebben wij daar normaal gesproken amper tijd voor, dus dit was echt wel even heel fijn! ♥ Het was echt heel lang geleden dat wij een date night hadden. We zijn wat gaan drinken met uiteraard wat te snacken erbij. Nouja het was wel meer dan “wat”. De avond  was echt ontzettend gezellig, er was een sing a long/karaoke show bezig. Zo leuk om te zien dat er zoveel jonge kinderen gewoon heel stoer het podium opgingen om te zingen en te dansen. De muziek die gespeeld werd zorgde er ook wel voor dat ik mij weer heel even jong voelde 😀

snacktime
zoals ik al zei; het was niet echt weinig

We zijn de hele week eigenlijk niet van het park af geweest. Het weer was ook niet echt ideaal om er lekker op uit te gaan. Gelukkig was er een leuk zwembad op het park en een leuke kinderboerderij. Hier thuis vind Alyssa de kinderboerderij echt niks, maar op het park vond ze het geweldig. Ze heeft op haar manier hele verhalen verteld tegen de geitjes en de ezels.

Het zwembad was ook echt een succes. Voor Alyssa was het de eerste keer in het zwembad en wij waren echt benieuwd wat ze ervan zou vinden en of de prikkels niet teveel voor haar zouden zijn. Nou.. Alyssa kon het allemaal prima handelen! Ze vond het echt geweldig. Vooral het golfslagbad was een megasucces. Ze vloog het water door alsof ze niet anders gewend was!

Voor de rest hebben we eigenlijk geen bijzondere dingen gedaan. Uiteraard zijn we heerlijk uiteten geweest en hebben de meiden lekker gespeeld. Maar we hebben geen extreem bijzondere activiteiten ondernomen. Gewoon alles heerlijk op het gemakje.

Ondanks dat het park toch wel wat tegenviel hebben we een heerlijke vakantie gehad. Nu gaan wij deze week nog even genieten van de laatste vakantiedagen en dan begint volgende week het echte leven weer 😉 De vakantie is voorbij gevlogen.. Deze week gaan we nog een dagje de efteling op stelten zetten en dan zit het er toch echt weer op.

dag vakantie

Hebben jullie een fijne vakantie gehad?

X

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.