vakantie weer voorbij
Persoonlijk,  Special Needs Kids

Vakantie weer voorbij, terug naar het normale leven

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben toch wel blij dat de vakantie weer voorbij is. Ik zal jullie vertellen waarom ik niet zo’n moeder ben die er van baalt als de vakantie voorbij is.. 

VAKANTIE IS BEST LEUK, MAAR OH ZO VERMOEIEND.

Ik zal nu niet gaan beweren dat de kerstvakantie niet leuk was hoor. Er waren hele leuke en gezellige momenten, bijvoorbeeld de kerstdagen en tussendoor was het ook echt niet altijd vervelend hoor, maar een puber die zich verveeld is niet altijd het meest gezellig om mee te leven. En het is echt niet zo dat er niks is wat ze kon gaan doen hoor, maar ja.. pubers he 😉

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN.

Ineens snap ik ook heel goed dat mijn ouders vroeger vaak blij waren als de scholen weer begonnen. Dat heb ik nu ook echt. En dan te bedenken dat Alyssa in de vakantie gewoon naar het dagcentrum is geweest. Als zij ook hele dagen thuis was geweest, dan kon je mij waarschijnlijk opvegen 😀 Oké dat is misschien lichtelijk overdreven, maar je snapt mijn punt vast wel. Nee, vanaf vandaag gaan beide meiden gewoon weer naar school en dat vind ik dus echt gewoon heel erg fijn.

 

vakantie weer voorbij
Tijd voor een mini feestje 😉

GEEN GEKLAAG MEER.

Haha I wish. Het ergste klagen stopt nu natuurlijk wel, maar helemaal weg is het niet. Het “ik verveel me” en “gaan we nu nog eens wat leuks doen?” maakt nu plaats voor “ik wil niet naar school” of “*harde zucht* school is stom!” maar die kan ik wel handelen. 

EINDELIJK TIJD VOOR ALLE NIET KIND GERELATEERDE ZAKEN.

Het huishouden goed bijhouden tijdens de vakantie is gewoon haast onmogelijk, dus dat is sowieso 1 van die dingen waar nu weer tijd voor is. Niet het leukste om te doen, maar hey het moet toch gebeuren. En wat dacht je van normaal boodschappen doen? Ja, boodschappen doen hoort bij het huishouden, maar ik noem het toch ff extra.. want boodschappen doen met kinderen erbij..

Naast het huishouden is het ook wel weer eens prettig om een normaal gesprek te kunnen voeren met mijn wederhelft (zonder dat de puber en mini elke 2 seconden aandacht komen opeisen). En aangezien er ook gewoon blogs online moeten komen is het best prettig dat daar nu wat meer tijd voor is. Om nog maar te zwijgen over mijn tweede website (die dus nog niet online staat.. ff geduld nog 😉 )

 

vakantie weer voorbij

 

TIJD OM GEWOON EVEN LEKKER NIKS TE DOEN.

Gewoon ff lekker niks doen, moet ook zo af en toe kunnen. Even goed voor jezelf zorgen en me-time, toch?! Dat gaat toch een stuk makkelijker zonder kinderen in de buurt. Even lekker zelf een flinke wandeling maken, of een netflix uurtje inlassen.. yes please!

IK VIND ZE ECHT WEL HEEL LIEF HOOR.

Het klinkt nu misschien of ik de meiden liever kwijt dan rijk ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik vind ze allebei echt ontzettend lief, leuk en gezellig! Maar soms heeft deze moeder ook wel even een paar kindvrije momentjes verdiend. Net als elke moeder of vader trouwens, want zeg nu zelf.. zijn we geen leukere ouders als de kinderen af en toe ff op school/opvang of bij opa en oma zijn?

 

Hoe was jullie kerstvakantie? Blij dat de vakantie weer voorbij is? Of had je liever nog een paar extra dagen gehad?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.