vakantie in eigen land
Lifestyle

Vakantie in eigen land is zo gek nog niet

Wanneer je aan mensen in je omgeving vraagt waar ze naar toe gaan op vakantie, is het antwoord meestal een mooi, warm land. Italië, Spanje, Griekenland, of in ieder geval iets in die richting. Lijkt mij stiekem echt heerlijk, maar wij gaan eigenlijk nooit naar het buitenland op vakantie. Wij gaan altijd op vakantie in eigen land. Waarom en waar we dan heengaan? Ik vertel het je allemaal.

WAAROM NIET LEKKER NAAR HET BUITENLAND?

Tsja, zoals ik net al zei zou ik best op vakantie naar het buitenland willen. Italië lijkt me wel wat en Amerika zou ik ook zo graag eens willen! Waarom wij dat dan niet gewoon doen? First of all.. Zo gewoon is dat niet, voor ons niet in ieder geval. Een fijne vakantie in bijvoorbeeld Amerika is toch net wat boven ons budget 😉 En ik zie mijzelf echt niet een vliegtuig ingaan, jup vliegen lijkt mij gewoon echt doodeng. Of met de auto naar Italie rijden, nah dat gaat ‘m niet worden. Misschien als de meiden (en dan bedoel ik natuurlijk vooral Alyssa) ouder zijn. Want 2 meiden die beide niet goed stil kunnen zitten en van het minste al overprikkeld kunnen raken, urenlang in een auto laten zitten? Ik denk dat wij daar allemaal niet zo heel gelukkig van worden. 

OP VAKANTIE IN EIGEN LAND IS ZO GEK NOG NIET!

En weet je, ons eigen kikkerlandje heeft ook echt zoveel mooie plekken om heen te gaan. Het heeft zoveel moois te bieden. Wat dacht je van het strand? Daarvoor hoef je echt niet naar een tropisch land te gaan. Oké de stranden hier in Nederland zijn dan misschien wat minder mooi, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. Als wij op vakantie gaan is het strand niet iets waar wij speciaal naar op zoek gaan, want wij wonen mega dicht bij het strand. En bos hebben wij eigenlijk ook dicht in de buurt.. Gotta love Zeeland ♥ Maar om nu de hele vakantie thuis te blijven, omdat we alles dichtbij hebben, vind ik ook weer zo wat. 

VOORDELEN VAN VAKANTIE IN EIGEN LAND.

Gewoon lekker in Nederland op vakantie gaan is niet raar of saai.. Steeds meer mensen kiezen voor een leuke plek in Nederland om op vakantie te gaan en ik snap dat heel goed. Er is namelijk voldoende te beleven en het heeft ook zo zijn voordelen!

  • Je hoeft geen vreemde taal te leren om je verstaanbaar te maken (alhoewel sommige dialecten soms amper te verstaan zijn)
  • Een vakantie in eigen land is vaak toch een stuk fijner voor je portemonnee. Je hoeft in ieder geval al geen duur vliegticket te kopen.
  • Je weet wat er op je bord ligt als je iets te eten besteld. En, je favoriete hapjes en broodbeleg zijn gewoon overal te verkrijgen (kom maar door met die hagelslag 😉 )
  • Er is genoeg leuks te doen; strand, bos, pretparken én leuke steden om te shoppen!

WAAR GAAT DE REIS DIT JAAR HEEN?

Wij hebben onze vakantie er pas op zitten. Wij zijn heerlijk een weekje naar Drenthe geweest met de meiden. Om precies te zijn, naar Aalden. Wij zaten in een vakantiehuisje van Landal Greenparks, in een speciaal kids-huisje. Dat leek ons ideaal voor Alyssa. In zo’n huisje is alles zoveel mogelijk kids-proof gemaakt en er zijn spellen en speelgoed aanwezig. De kids-huisjes liggen aan een speeltuin, wat wil een kindje nog meer? Nou, een beetje meer ruimte zou prettig geweest zijn. De huisjes zouden geschikt zijn voor 6 personen, maar zelfs voor ons 4 was het krapjes. 

Maar tijdens een vakantie zit je natuurlijk niet een hele dag in het huisje, dus zo’n probleem was het ruimtegebrek ook weer niet. De omgeving was wel echt prachtig, heel erg bosrijk en daar houden wij wel van. 

WAT HEBBEN WE ZOAL GEDAAN?

Van te voren hadden we al wat dingetjes gepland. Zo wilden we heel graag naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Vanaf het vakantiepark was dat ongeveer 20 minuutjes rijden, dus dat was goed te doen. De meiden hebben echt hun ogen uitgekeken en wijzelf ook. Ik  ben echt gek op de dierentuin. Al die mooie, grote dieren die je normaal gesproken alleen op tv ziet, waren bijna binnen handbereik.

 

vakantie in eigen land

 

Verder hebben we ook een bezoekje gebracht aan het Rijk Der Kabouters, kennen jullie dat? Ik had er nog nooit van gehoord, maar het leek mij zo leuk voor Alyssa. Het Rijk Der Kabouters ligt in Eext en is een familiepark gericht op kinderen tot +/- 8 jaar. Er is een heus kabouterbos waar je kabouterhuisjes, kabouters, leuke muziekjes en  verhalen kunt horen en kleine activiteiten kunt doen. Ook is er een speeltuin met onder andere een springkussen en verschillende klim en klauter-dingen.

 

vakantie in eigen land

 

Uiteraard hebben we ook een aantal keer heerlijk gezwommen in het zwembad die op het vakantiepark aanwezig was. Het is geen heel groot zwembad, maar zeker groot genoeg voor de kinderen om zich goed te vermaken. En dat hebben de meiden dan ook zeker gedaan. Er is een peuterbadje en een gewoon zwembad met glijbaan. Het peuterbadje hebben we alleen van een afstandje gezien, want onze kleine waterrat voelde zich daar natuurlijk veel te groot voor! En geef d’r eens ongelijk, zwemmen in het grote bad is natuurlijk veel leuker. Lekker van de rand af springen, bij papa (of Nadia) op de rug en gewoon heerlijk drijven is gewoon veel leuker. 

 

vakantie in eigen land

 

Het was een heerlijke week, maar toch ben ik altijd weer blij als ik terug naar huis kan. De laatste vakantiedag vind ik altijd een beetje nutteloos, je doet dan niet zoveel meer én moet alle zooi weer inpakken en opruimen. Hebben jullie dat ook? Een week was voor ons ook lang genoeg, want de meiden begonnen zich toch wel een beetje te vervelen

 

Wat zijn jullie vakantieplannen dit jaar?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.