update stoppen met roken
Persoonlijk

Update stoppen met roken: Hoe gaat het nu?

Een paar weken geleden vertelde ik dat ik ben gestopt met roken. Ik vertelde over mijn eerdere stop pogingen en hoe ik het deze keer anders zou gaan doen. Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog gestopt ben. Daarom geef ik jullie vandaag een update over het stoppen met roken en vertel ik eerlijk hoe het nu gaat. 

EN DUDE, HOE GAAT HET NU?

Goed hoor, thanks for asking 😉 Over het algemeen gaat het best oké. Ja oké, dat het echt heel goed gaat met het stoppen wil ik nu ook weer niet zeggen. Ben ik nog steeds gestopt met roken? JA! Maar het valt niet mee hoor. Ik dacht dat de eerste twee weken het ergste waren. En die twee weken waren ook pittig hoor, maar ik ben nu bijna 7 weken gestopt en ik blijf het lastig vinden. Maar ik geloof dat “ze” zeggen dat het twee maanden duurt voordat je ergens helemaal aan gewend bent. Dus ik moet gewoon nog even volhouden denk ik.

UPDATE STOPPEN MET ROKEN: BIJNA 2 MAANDEN ROOKVRIJ, WIE HAD DAT GEDACHT?!

Nou, ikzelf niet! Ik wilde heel graag stoppen met roken, maar ergens toch ook weer niet. Ik deed het vooral omdat Daniël echt heel graag wilde stoppen. Ik vond het niet helemaal eerlijk als ik door zou roken en zoals ik al zei.. ik wilde zelf ook wel stoppen. Maar goed, ik had dus niet verwacht dat ik het zo lang vol zou houden. (7 weken is helemaal niet zo lang, i know, maar ik vind het nogal wat) Nu is het dus een kwestie van vol blijven houden en vooral niet toegeven aan de verleiding. Want die is er absoluut. 

HET “IK ROOK ER GEWOON 1” GEVAAR LIGT OP DE LOER.

Op sommige dagen betrap ik mijzelf erop dat ik ga nadenken of het nu echt zo erg zou zijn als ik 1 sigaretje of shaggie zou roken. Natuurlijk weet ik dat dat wel erg zou zijn en dat ik dan binnen no time weer helemaal zou gaan roken. En daarom doe ik het ook niet, maar het gevaar.. de verleiding is er dus nog zeker. Vooral als ik buiten loop en er loopt iemand langs me die aan het roken is. Ik vind het helaas nog niet stinken, dat zou een stuk makkelijk zijn. 

En weet je, er zijn gewoon dagen dat alles even niet zo lekker loopt.. en op die dagen is het gewoon even extra zwaar. Maar gelukkig word het steeds lekkerder weer en op die moeilijkere dagen ga ik dan ook extra wandelen. Dat helpt mij enorm. En dat is eigenlijk best stom aangezien ik tijdens het wandelen tig rokende mensen tegenkom, haha. 

 

TOT ZOVER MIJN UPDATE! HEBBEN JULLIE OOK ZO’N “GEWOONTE” WAAR JE VANAF WILT?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

2 reacties

  • Bonsje

    Na 6 weken komt juist het moeilijkste…de motivatie verdwijnt dan een beetje. Terugval of een incidenteel sigaretje met de gedachte dat het er maar een is, ligt op de loer. Geloof me, ik ben nu 7 jaar gestopt en het stinkt nog steeds niet 🙈😂 Het roept nog steeds, als ik op een terrasje zit. Een break neem met een bakje koffie, wijntjes met vriendinnen… het blijft lastig. Maar wij zijn sterker dan die peuk 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.