out with the old, in with the new
Special Needs Kids

Update Nadia

Een tijdje geleden kreeg ik naar aanleiding van mijn artikel over Nadia een e-mail met de vraag “hoe gaat het nu met Nadia?” Dus ik besloot om alvast een kleine update te geven.

 

Home sweet home.

Binnen no time waren we allemaal gewend om Nadia weer helemaal thuis te hebben, het voelt als een compleet plaatje ♥

Alyssa is helemaal blij dat haar grote zus er nu elke dag is, al is het soms best even lastig. In een eerder artikel had ik het al over samen spelen én elkaar soms even laten doen, dat blijft toch echt een moeilijk puntje. Maar ondanks de kleine irritaties doen de meiden het super samen!

Echt omschakelen is niet nodig geweest gelukkig. Het enige wat voor mij wel even een dingetje was, was het vroege opstaan. Alyssa is een uitslaper, maar Nadia moet natuurlijk gewoon naar school. Maar dat is eigenlijk het enige. De ochtenden zijn nu natuurlijk wel een stuk drukker, maar met een goede, duidelijke planning is het goed te doen.

 

Alleen maar positiviteit?

Het klinkt allemaal best goed hé? Gelukkig gaat het over het algemeen ook goed! Het is natuurlijk altijd spannend hoe het gaat lopen. Want voor Nadia is het natuurlijk heel erg wennen. Thuis gaan de dingen toch anders dan ze gewend was. Op de woongroep waar ze verbleef moest ze de aandacht heel erg delen en hier thuis is dat veel minder. Heel fijn natuurlijk, maar het zorgt er soms wel voor dat het teveel word. daar moeten we nog even een goede balans in vinden.

Tuurlijk zijn er ook minder leuke momenten, maar welk gezin heeft die momenten niet? En laten we ook niet vergeten dat Nadia, naast haar beperking, ook “lekker” aan het puberen is. Je kent het vast wel, “jeeeemiggg, ik mag nooit wat” vaak gevolgd door “boeit me toch niet” om dan even later helemaal overstuur te zijn omdat wij de het boeit me toch niet-opmerking letterlijk te nemen. Voor de puberouders onder ons zijn deze situaties vast héél bekend!

Wat de toekomst verder voor uitdagingen zal gaan brengen weten wij natuurlijk niet, maar we zijn absoluut tevreden over hoe het nu gaat én we zijn natuurlijk ontzettend trots op Nadia! ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.