papa en mama tijd
Selfcare

Tips voor papa en mama tijd met kinderen in de buurt

Papa en mama tijd met kinderen in de buurt.. hoe dan? Ik hoor het je denken. Het kan echt hoor. Eh, voor de duidelijkheid.. ik doel nu niet op activiteiten waar kinderen van komen hè 😉 In dit artikel geef ik je tips hoe je samen toch wat Q-time kunt hebben als er geen mogelijkheden zijn om de kinderen ergens te droppen.

BRENG DE KIDS DAN GEWOON NAAR OPA EN OPA JOH!

In een ideale situatie kun je vast wel iets regelen voor de kinderen als jij en je partner even wat samen willen doen. Maar.. niet elke situatie is ideaal en niet iedereen heeft de mogelijk om de kinderen naar opa en oma te brengen. Sommige opa’s en oma’s zijn lichamelijk niet in staat om de kinderen op te vangen. Of, zoals in ons geval, de kinderen hebben net wat extra begeleiding nodig die opa en oma (of vrienden) niet goed kunnen bieden.

PAPA EN MAMA TIJD ALS DE KIDS OP SCHOOL ZIJN.

Als je meerdere kinderen hebt die tegelijkertijd op school zitten en jullie dagelijkse verplichtingen laten het toe, dan zou je die tijd kunnen gebruiken om er even samen op uit te gaan. Ga samen ergens gezellig lunchen of even simpel een kop koffie drinken.

 

papa en mama tijd

 

PAPA EN MAMA TIJD ALS DE KINDEREN GEWOON THUIS ZIJN.

Geloof het of niet, maar er zijn echt mogelijkheden om tijd voor elkaar te maken als de kinderen gewoon thuis rondhobbelen. Wat dacht je van lekker samen op de bank een filmpje of serie kijken zodra de kinderen op bed liggen. Een hapje en een drankje erbij en even lekker ontspannen. Als dit niet echt jouw ding is zou je in plaats van dat filmpje ook gewoon een fijn muziekje aan kunnen zetten. Een spelletje doen of gewoon een goed gesprek voeren, want we weten allemaal dat dat laatste niet altijd lukt als de kinderen erbij zijn 😉

Met mooi weer kun je de kinderen lekker laten kliederen in een zwembadje (of een emmer water) zodat jullie even samen kunnen zitten. Oké, dit zal geen uren durend moment zijn, maar dat hoeft ook niet. Soms is een kwartiertje al genoeg om even wat tijd aan elkaar te besteden.

HOE WIJ ZORGEN VOOR PAPA EN MAMA TIJD.

Wij hebben geen mogelijkheid om beide meiden ergens te brengen zodat wij even goed de tijd voor elkaar hebben. Ook is er niet altijd de mogelijkheid om ’s avonds tijd aan elkaar te besteden. Papa moet ’s avonds nog wel eens werken en als hij wel vrij is, is het altijd maar de vraag of de kleuter goed gaat slapen. Daardoor zijn wij er een ster in geworden om kleine momentjes te creëren.

NU EVEN NIET HOOR.

Het klinkt echt heel bot en onaardig, maar tijdens het koken pakken wij vaak even een momentje om samen te praten. Dan zijn de kinderen niet welkom in de keuken. Buiten dat het tijdens het koken niet zo veilig is (vooral voor de jongste) is de keuken echt een plek om naar toe te “vluchten”. Nadia praat graag, en veel, en dat constant. Daarom hebben wij de regel dat als papa en mama in de keuken aan het praten zijn, zij daar niet bij mag zijn. Dan moet zij gewoon even in de woonkamer wachten. Als er echt iets is, dan weet ze dat ze wel kan komen.. maar dan moet er wel echt wat zijn.

KOFFIE IN DE TUIN.

Bij ons thuis zijn de rollen goed verdeeld als het om de kinderen gaat (ook bij andere dingen hoor, maar daar gaat het nu niet over). Nadia hangt enorm aan papa en Alyssa is echt aan mij vastgeplakt. Zodra papa thuis is van zijn werk zie je Nadia direct voorbij vliegen. Hij mag dan nog net even zijn jas uitdoen, haha. Nadat Nadia dan haar verhalen (zoals ik al zei, ze praat enorm veel) heeft verteld is er even papa en mama tijd. Wij drinken dan samen even koffie in de tuin, zonder de kinderen erbij. De meiden spelen dan even binnen. Nadia voelt zich dan verantwoordelijk, want zij “moet” ervoor zorgen dat Alyssa niet naar buiten komt. Dus dat is dan gelijk een win-win situatie.

PAAR UURTJES WEG ALS DE KIDS OP SCHOOL ZIJN.

De afgelopen tijd is het door omstandigheden helaas er niet van gekomen, maar als wij de mogelijkheid hebben gaan we er samen even een paar uurtjes uit als de kids op school zijn. Vaak nemen wij (en met wij bedoel ik natuurlijk hij 😉 ) de fotocamera mee. Even lekker uitwaaien op het strand en daar dan gelijk foto’s maken.. perfecte combi! En daarna uiteraard nog even ergens samen lunchen 🙂

 

papa en mama tijd

 

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer manieren te bedenken.

 

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen met papa en mama tijd. Vertel je mij erover in de reacties?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.