Tips voor een romantische thuisdate
Lifestyle

Tips voor een romantische thuisdate

Het is bijna onmogelijk dat het je ontgaan is, behalve als je de laatste tijd onder een steen geleefd hebt natuurlijk 😉 , in dat geval: Newsflash!! Het is bijna Valentijnsdag. Dé dag van de liefde ♥ Eigenlijk is het best een beetje hypocriet dat ik dat nu zo enthousiast neerzet, want ik heb zelf echt helemaal niks met Valentijnsdag. Maar het merendeel van de mensen vind Valentijnsdag wel heel erg leuk en sommige mensen kijken er zelfs al weken naar uit. Iedereen die kinderen heeft weet dat het soms niet makkelijk is, om een oppas te vinden. Laat staan met Valentijnsdag. Heel jammer, maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Want met Valentijnsdag zitten de meeste restaurants en cafe’s bomvol, om nog maar te zwijgen over de bioscoop. Daarom heb ik wat leuke tips voor je bedacht voor een fijne en romantische (Valentijns) thuisdate. 

HOME SWEET HOME.

Ik vind het best leuk om samen met Mr. Dude ergens lekker te gaan eten en daarna nog ergens een drankje te doen. Maar de omgeving is niet het “ding” wat de bepalend is voor het slagen van de avond. Zeker als het bijvoorbeeld in het restaurant erg druk is, dan kan ik toch minder goed genieten van het eten en de sfeer. En dan denk ik.. Ik had het thuis ook gewoon gezellig kunnen maken, dan had ik de deur niet uit gehoeven. 

Ik merk zelf alleen wel dat ik vaak, op het moment dat ik iets wil plannen, ontzettend inspiratieloos ben. Verder dan iets lekkers eten en een filmpje kom ik niet. Op zich is dat niet erg, want dat kan heel gezellig zijn maar als je echt een fijne avond wilt, dan is het natuurlijk veel leuker als je net wat extra’s doet.

FIJNE GEUREN.

Zorg dat het door het hele huis lekker ruikt, en vergeet vooral jezelf niet.
Lekkere geuren kunnen absoluut sfeer bepalend zijn. Als het lekker ruikt in huis, dan voelen de ruimtes gelijk veel warmer en gezelliger. En, ook niet onbelangrijk, romantiek gaat om verrassen en prikkelen van de zintuigen. Wat prikkelt je zintuigen nou beter dan een heerlijke, verleidelijke geur?!

DRESS TO IMPRESS.

Of jullie nu al lang samen zijn, of nog maar net.. Trek je mooiste jurkje, rokje, blouse of sexy jeans aan. Laat je date zien dat hij of zij het waard is om jezelf helemaal voor op te tutten. Vooral als je al langer samen bent is dat een goed idee. Jullie liefde is niet vanzelfsprekend dus om dan in je comfy huispak aan het romantische diner (wat je met liefde hebt gemaakt) te zitten, is dan ook niet zo sexy. Of het moet een heel uitdagend huispak zijn.

EXPERIMENTEER MET INGREDIËNTEN.

Oké, deze kun je op 2 manieren opvatten. En laat dat nu net de bedoeling zijn. Waarom zou je iets te eten klaarmaken wat jij of jullie al vaker eten? Waag eens een poging om iets klaar te maken (of te laten bezorgen) met ingrediënten die je niet of nauwelijks gebruikt. Het gevaar bestaat dan wel dat het echt niet lekker is, maar een pizza is natuurlijk zo de oven ingegooid of besteld!

Een ander idee is misschien net wat spannender, of lachwekkender, kan allebei natuurlijk.  Blinddoek je partner en laat hem of haar allerlei verschillen ingrediënten of producten proeven. Je partner moet jou dan vertellen wat het is dat hij of zij geproefd heeft. Is het antwoord fout dan moet je partner jou een fijne massage geven 😉 . Dat proeven kan overigens heel braaf van een lepel, maar je kan het ook van je vingers af laten “snoepen”. 

FLIRT EN GEEF ELKAAR COMPLIMENTJES.

Dan bedoel ik natuurlijk niet een snel en weinig zeggend compliment. Zeg niet alleen dat hij of zij lief of mooi is, maar vertel wat je dan zo lief en mooi vind. Wees vooral ook origineel, en kijk je partner diep in de ogen aan zodat je ook het effect van je compliment kunt zien.  En flirt er op los.. Daar hoef ik je vast geen tips voor te geven, hé?! 

 

Tips voor een romantische thuisdate
Afbeelding van quotess.net

Nu kan ik nog wel een tijdje doorgaan met het geven van tips, maar het moraal van het verhaal is natuurlijk.. Wees creatief, bedenk iets leuks, geks of spannends om van jullie thuisdate een onvergetelijke avond te maken ♥

 

Ga jij liever een avondje uit met je partner of liefje? Of maak jij er thuis iets bijzonders van? Vertel me erover in de reacties, misschien doe ik dan nog wel leuke ideetjes op 😉 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.