de griep
Lifestyle,  Selfcare

Tips om de griep buiten de deur te houden

De R zit weer in de maand en dat is goed te merken. Overal hoor en zie je hoestende- en niezende mensen en laten we de gevreesde mannengriep vooral niet vergeten. Het is haast onmogelijk om er aan te ontkomen, maar ik heb wel wat tips voor je om de echte griep zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

VERKOUDHEID OF GRIEP.

Tussen een verkoudheid en een griep zitten best veel overeenkomsten, waardoor het soms lastig is om vast te stellen of je gewoon niet lekker bent, of echt ziek. Al moet ik er wel bij zeggen dat je je van een flinke verkoudheid ook behoorlijk ziek kunt voelen. Bij de griep heb je vaak dezelfde klachten als bij een verkoudheid, maar dan komen er vaak nog pijnlijke spieren bij. En vaak kun je niet slapen door die klachten terwijl je wel super moe bent.

HOE HOU JE DE GRIEP (ZOVEEL MOGELIJK) BUITEN DE DEUR?

Helemaal voorkomen dat je de griep krijgt dat gaat bijna niet. Toch zijn er wel voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om zoveel mogelijk te voorkomen dat je de griep krijgt. De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk een goede hygiëne. Het is sowieso ontzettend belangrijk om er een goede hygiëne op na te houden, maar in het griepseizoen kan het kleinste veegje aan je neus al voldoende zijn om ziek te worden. Dus voldoende je handen wassen is echt geen overbodige luxe!

BLIJF IN BEWEGING.

Een goede conditie kan bijdragen aan het voorkomen van de griep. Hoe beter jouw conditie is hoe meer afweerstoffen jouw lichaam aanmaakt. Die afweerstoffen zorgen ervoor dat je lichaam beter bestand is tegen allerlei virussen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Dat bewegen hoeft echt geen topsport te zijn, dagelijks een goede wandeling of fietstocht levert al flinke gezondheidsvoordelen op. Dus hup hup, lekker even naar buiten!

ZORG VOOR VOLDOENDE VENTILATIE.

Als het buiten lekker weer is dan gooien we massaal alle ramen en deuren open om de boel eens lekker te luchten. Maar zodra de temperaturen wat kouder worden luchten we onze huizen ineens een stuk minder. Dat is op zich logisch, want we willen natuurlijk niet kou lijden. Maar het is juist enorm belangrijk om de boel goed te luchten, vooral als één van je huisgenoten wat verkouden is. Als je alles potdicht houd in huis dan blijven de virusdeeltjes in huis rondzweven, en die deeltjes adem jij dan weer in. Met, als het een beetje tegenzit, gevolg dat jij binnen no-time ook aan het hoesten en niezen bent.

KLEED JE GOED WARM AAN.

Een beetje frisse lucht is hartstikke goed en gezond, maar zorg er wel voor dat je voldoende kleding draagt. Griep- en verkoudheidsvirussen vermenigvuldigen zich namelijk een stuk sneller als je het koud hebt. Als je het al koud hebt dan moet je lichaam nog harder werken om op temperatuur te komen en als je lichaam daar mee bezig is, dan kan het niet die vervelende virussen tegengaan.

DRINK VOLDOENDE WATER.

Het is altijd al goed om voldoende water te drinken, het zorgt ervoor dat het vochtgehalte van je lichaam goed op peil blijft. Maar wist je dat voldoende water drinken ook goed is om griep te voorkomen? Door voldoende water te drinken is je lichaam beter in staat om alle afvalstoffen af te voeren.

TOCH EEN FIKSE VERKOUDHEID OF GRIEP TE PAKKEN?

Heb je ondanks de voorzorgsmaatregelen toch een fikse verkoudheid of griep te pakken? Dan zit er maar 1 ding op.. Goed uitzieken. Ga lekker op tijd naar bed, drink voldoende water en neem een kop kippensoep. Daar zitten namelijk aminozuren in die het vastzittende slijm verdunt. En buiten dat, kippensoep is gewoon het beste medicijn, vooral als die door je mama gemaakt word 😉

 

Heb jij nog tips om de griep buiten de deur te houden? Deel ze dan in de reacties,  zo kunnen we elkaar helpen ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.