Doe jij wat jou gelukkig maakt
Persoonlijk

Terugblik op mijn doelen voor 2017

Nog een paar weken en dan zit 2017 er alweer op! Wat is het jaar weer snel gegaan. Ondanks dat ik niet aan goede voornemens doe, stel ik wel elk jaar een lijstje op met doelen die ik dat jaar wil bereiken. Als ik dat lijstje nu bekijk, dan kom ik tot de conclusie dat er niet veel van terecht is gekomen. En ja, daar baal ik best wel van!

 

Mijn doelen lijstje van 2017.
De dingen die ik dit jaar wilde bereiken zijn ontzettend divers. Een aantal dingen waren, en zijn eigenlijk nog steeds, best wel een big deal voor mij. En de rest valt meer onder de categorie “mwoah, niet heel belangrijk, maar wel leuk als ik dat af kan vinken”. Tja, die dingen moeten er ook zijn 😉 Oké, niet lachen.. hier komt mijn lijstje!
  • Een cursus of studie volgen.
  • Een sexy fotoshoot door mijn eigen privé fotograaf.
  • Meer fun-time met de meiden.
  • Het schrijven van verhalen weer oppakken.
  • Betere balans vinden tussen moeten en willen.
  • Meer structuur.
  • 5 kg afvallen.
  • Vaker naar de kapper.
  • Gezellige dingen doen met vrienden en familie.
Zoals ik dus al zei heb ik veel van deze dingen niet (helemaal) bereikt.

 

Wat heb ik WEL bereikt.
Gelukkig is het niet allemaal anders gelopen dan mijn bedoeling was. Zo heb ik mede dankzij mijn bullet journal meer structuur aan kunnen brengen in mijn dagelijks leven. Nu was ik altijd wel redelijk gestructureerd, maar het kan altijd beter. En dat is dus gelukt.
Het schrijven van verhalen heb ik ook weer opgepakt, nou ja soort van. In mei ben ik Miss Dude Blogging gestart en bloggen is ook verhalen schrijven. Ook ben ik naar aanleiding van het bloggen weer een beetje bezig met het verhaal, dat ik lang geleden ben gestart. Ik hoop dat ik in 2018 kan zeggen “Dudes! het verhaal is ein-de-lijk af!”
Wat ik ook heb bereikt, en waar ik eigenlijk best wel trots op ben, is dat ik een betere balans heb gevonden tussen moeten en willen. Voorheen deed ik vooral dingen die ik “moest” doen en nu ga ik eerst na of ik dat ene echt wel moet doen. Ik heb mijzelf vaak het gekke idee gegeven dat ik van alles moet en achteraf bleek dus eigenlijk dat veel van die dingen helemaal niet moeten! Doordat ik nu vaker kies voor de dingen die ik wil doen, blijft er meer tijd over oor leuke dingen. Zoals wat vaker lekker spelen of tutten met de meiden (heel belangrijk!)

 

doelen 

Dingen die ik niet heb bereikt.
Mijn doel om 5 kg af te vallen heb ik niet bereikt en dat komt door de simpele reden dat het ook niet echt nodig was. Mijn gewicht (nope, ga geen exact gewicht noemen :P) is prima voor mijn lengte. Tuurlijk zou het leuk zijn om nog net die paar kilo en vetrolletjes weg te krijgen, maar noodzakelijk is het niet. Als het wel echt nodig was geweest, dan zou ik gemotiveerd zijn om er aan te werken.
Een cursus of studie volgen is er ook niet van gekomen en dat heeft eigenlijk 2 redenen. De eerste reden is dat ik dus mijn blog ben begonnen. Daar gaat zoveel tijd in zitten dat er weinig tijd overblijft voor andere dingen. Want het huishouden en 2 eigenwijze meisjes nemen ook vrij veel tijd in beslag. De andere reden is dat ik eigenlijk geen flauw idee had wat voor cursus ik dan zou willen doen. Ik zag het namelijk niet zitten om zo maar een random cursus te gaan doen waar ik uiteindelijk niks mee kan of wil doen.
De fotoshoot is er ook niet van gekomen. En dat vind ik stiekem toch wel heel erg jammer. Eerst was Daniel ontzetten druk met zijn werk. Hij werkte soms wel 6 dagen in de week waardoor er niet zoveel tijd overbleef. En helaas kwam hij een paar maanden geleden thuis te zitten vanwege vreselijke rugpijn. Dus eigenlijk zijn wij nu allebei manke mina’s 😉 Maar serieus he, dat is dus echt niet cool.
De kapper heb ik dit jaar overigens ook maar 1x gezien 😀 Gewoon omdat ik het eigenlijk niet vaker nodig vond. Ik verf mijn haar zelf (en ja, het is nu dus eigenlijk weer hard nodig) en ik wil mijn haar weer wat langer laten groeien.

 

Doelen voor volgend jaar.
Mijn doelen voor volgend jaar hou ik nog een beetje voor me. Een aantal dingen zijn gericht op mijn blog en daar verklap ik dus nog lekker niks over 😉 Een paar doelen die ik dit jaar niet bereikt heb die neem ik mee naar volgend jaar, zoals de fotoshoot!

 

Wat waren jullie doelen voor dit jaar? Ik ben erg benieuwd in hoeverre jullie je doelen hebben bereikt en welke doelen jullie voor volgend jaar hebben. Laat het mij weten in de reacties, vind ik leuk! ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.