terugblik op 2018
Persoonlijk

Terugblik op 2018

Nog maar een paar weken en dan zit 2018 er al weer op. Het was een jaar vol met up’s & down’s. Hoog tijd voor een terugblik op 2018 en ik vertel je alvast wat over mijn plannen voor 2019.

EEN BEWOGEN JAAR.

2018 was absoluut een bewogen jaar. Niet zo zeer op het gebied van mijn blog, maar wel voor mij als persoon. Er zijn geen erge dingen gebeurd ofzo, maar er waren wel momenten die voor de nodige inzichten hebben gezorgd. Zo was er eindelijk hét moment dat ik mijn pijn en beperkingen kon accepteren. Wat een verademing was dat zeg. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken hoe ik verder moest gaan. Want het had me zoveel tijd en energie gekost om constant bezig te zijn met alles wat ik niet kon. 

2018 was ook het jaar dat wij gebarentaal zijn gaan gebruiken voor en met Alyssa in de hoop dat dat het communiceren makkelijker zou maken. En gelukkig was dat ook zo. Haar spraak gaat de laatste weken steeds wat meer vooruit én ze gebruikt nu zelf ook steeds meer gebaren om duidelijk te maken wat ze wil. Helaas speelt Alyssa’s overprikkeling wel steeds meer op, met als gevolg dat slapen echt een ellende is. Dus mocht je hier ervaring mee hebben en de gouden tip voor ons hebben? Let me know!

FOCUSJAAR VOOR MY DUDELICIOUS LIFE.

Het afgelopen jaar heb ik heel wat momenten gehad, dat ik even niet zo goed wist wat ik met mijn blog moest. Ik wilde niet stoppen hoor, maar als ik naar mijn artikelen keek dan voelde het niet helemaal goed. Er waren geen echte vaste onderwerpen, wat er voor zorgde dat ik regelmatig niet wist waar ik over moest schrijven. Halverwege het jaar ben ik kritisch naar mijn ideeën gaan kijken en ik kwam tot de conclusie dat ik het liefste over selfcare schrijf én over kindgerelateerde onderwerpen waar vooral ouders met een “zorgen”kindje tegenaan lopen.  

BEST GELEZEN ARTIKELEN.

Ik vind het altijd leuk om te weten welke artikelen jullie het liefste lezen en daarom doe ik daar ook regelmatig onderzoek naar. Toch was ik wel een beetje verbaasd dat de top 3 best gelezen artikelen alle drie Kids Talk artikelen zijn. Nu moet ik wel zeggen dat het artikelen zijn waar ik echt wel trots op ben, maar als ik via social media vroeg wat voor artikelen jullie het liefste lezen, stemde de meerderheid op selfcare artikelen. Vandaar dat ik toch wel wat verbaasd ben. Maar goed, de top 3..

1. SOMS LOOPT HET EVEN ANDERS.

Ach joh, dat komt vanzelf wel! is met stip het best gelezen artikel van het afgelopen jaar. Ik schreef dit artikel naar aanleiding van een een opmerking die ik de afgelopen jaren regelmatig kreeg, als ik mijn zorgen om Alyssa’s ontwikkeling uitte. Voor veel lezers was dit ontzettend herkenbaar. Ik heb op dit artikel echt ontzettend veel reacties gehad, zowel via e-mail als via social media. En daar ben ik heel blij mee.

2. WIJ HEBBEN OOK GEVOEL.

Het artikel wat op de 2e plaats staat van best gelezen artikelen is mijn persoonlijke artikel over mijn rol als stiefouder. In “stiefouders zijn ook gewoon mensen” vertel ik over de opmerkingen die ik als stiefmoeder kreeg en over mijn relatie met de moeder van Nadia. Met dit artikel, waar ik toch echt lang over getwijfeld heb, wilde ik laten zien dat stiefouders heel goed weten dat wij niet altijd geaccepteerd worden. Maar dat wij (meestal) echt het beste voor hebben met het kind en dat wij vaak ontzettend veel van het kind houden. 

3. TAALONTWIKKELING.

Het 3e artikel wat ontzettend goed gelezen is, is er 1 waar ik echt ontzettend trots op ben. Vorig jaar was dit nog het best gelezen artikel en blijkbaar willen steeds meer mensen hier meer over weten. En dat is dus precies de reden waarom ik het schreef. En waarom er binnenkort nog een artikel over zal verschijnen.

Het artikel waar ik het over heb is “heeft mijn kind een TOS?“. In dit artikel vertel ik wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is. En wat je als ouders kunt doen als je je zorgen maakt over de spraakontwikkeling van je kindje. Regelmatig krijg ik via social media berichtjes van ouders die zich zorgen maken over de spraakontwikkeling van hun kindje. Ze vragen mij dan om extra informatie en advies. Het enige wat ik dan kan doen is mijn persoonlijke ervaring vertellen en ze adviseren om naar een professional te gaan. Wel vind ik het fijn dat mensen mij weten te vinden, al was het maar om hun verhaal kwijt te kunnen. 

OP NAAR 2019!

In 2019 gaat er op mijn blog niet zo heel erg veel veranderen. De onderwerpen en frequentie zullen hoogstwaarschijnlijk hetzelfde blijven. Maar het zal misschien wel wat vaker voorkomen dat er 2 artikelen achter elkaar online komen in dezelfde categorie. Eerst was het op maandag een selfcare artikel, op woensdag kids talk en op vrijdag lifestyle of persoonlijk. Maar die vastigheid ga ik wat meer loslaten, want er zijn gewoon momenten dat je over een bepaald onderwerp gewoon veel te schrijven hebt. Dan ga ik het mijzelf niet onnodig moeilijk maken door te zeggen “oh nee dat kan ik nu niet schrijven, want er moet een lifestyle artikel online komen”.

IETS NIEUWS!

Zoals ik in het begin van dit artikel al vertelde heb ik dit jaar veel nagedacht wat ik verder wil gaan doen. Ik haal heel veel plezier uit het bloggen en blijf dit ook absoluut doen, maar ik ga nog een stapje verder. De oplettende Instagram volger heeft misschien al wel gemerkt dat ik er een 2e account bij heb. Geen persoonlijk account en ook geen extra blog account, maar een account voor het bedrijf wat ik aan het opzetten ben. Ik wil namelijk meer doen met tekst dan alleen bloggen voor mijzelf. Ik wil ook graag anderen gaan helpen met het schrijven van teksten. Daarom ben ik de afgelopen tijd achter de schermen bezig om een tekstbureau op te zetten. Ik vind het doodeng, maar ik wil dit zo graag! Ik weet dat ik het kan en daarom ga ik het dus ook gewoon doen. Zodra mijn website helemaal af is zal ik er in een blog wat meer over vertellen!

 

Tot zover mijn terugblik op 2018 en mijn plannen voor 2019! Heb jij al (grote) plannen voor het nieuwe jaar?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.