even een break
Selfcare

Soms heb je gewoon even een break nodig.

De titel zegt het gewoon helemaal, soms kun je niet anders dan even een break nemen. Even een break van alle dingen die niet uiterst noodzakelijk zijn. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel.

GOEDE ZELFZORG IS SOMS GEWOON TEGEN JEZELF ZEGGEN: “FUCK IT!”

We hebben allemaal wel eens zo’n periode dat er bepaalde dingen niet zo lekker lopen. Dat kan te maken hebben met je baan, een hobby of gewoon de dagelijkse dingen. Je doet alles wat je behoort te doen, maar je voelt je er absoluut niet prettig bij. Eerst denk je nog “ach, iedereen heeft wel eens zo’n dagje dat het niet zo lekker loopt”. En dat klopt absoluut! Maar waar trek je de grens? Wanneer weet je dat het niet zomaar even een dagje niet zo lekker in je vel zitten is?

En op het moment dat je weet dat het toch meer is dan je ff niet zo lekker voelen is, wat doe je dan? Ga je dan door zoals je altijd al deed? Negeer je die gevoelens die je duidelijk proberen te maken dat je echt even wat beter aan jezelf moet denken? Of zeg je fuck it! Ik doe het even niet meer.. Gewoon doorgaan en je gevoel negeren zal waarschijnlijk best nog wel even goed gaan, maar er komt een moment dat je gewoon niet meer verder kunt. Soms is het gewoon ook goed om de boel even de boel te laten en bij jezelf na te gaan waar je mee bezig bent en of dat nog wel werkt voor jou.

SOMS HEB JE GEWOON EVEN EEN BREAK NODIG.

Veel mensen zijn toch wat bang dat ze als zwak gezien worden wanneer ze hun grens aangeven. Wanneer ze zeggen dat ze echt even een break nodig hebben. Maar weet je? Dat is echt onzin! Oké ik snap het gevoel daarachter wel heel goed hoor, maar het is echt geen teken van zwakte. Je laat dan juist zien dat je jezelf kent en dat je weet dat je even wat meer aan jezelf moet denken. Om te voorkomen dat je je nog slechter gaat voelen. Een korte break nemen kan dan net voldoende zijn om weer even helemaal op te laden en om voor jezelf duidelijk te krijgen hoe het kwam dat je die break echt even nodig had. En dat is dus precies wat ik ga doen!

EVEN WAT MINDER BLOGS EN SOCIAL MEDIA..

Ik wil zoveel dingen bereiken met mijn blogartikelen en over zoveel dingen schrijven, dat het mij momenteel een beetje beperkt. Mijn hoofd loopt over met ideeën, maar zodra ik aan een artikel begin dan weet ik niet zo goed wat ik nu precies wilde schrijven. Elke blogger heeft dat natuurlijk wel eens, maar ik voel momenteel echt een druk om maar 3x per week een artikel te publiceren. Met als gevolg dat ik niet helemaal blij ben met mijn artikelen en dat merk ik in de statistieken.

Beter gezegd, de dingen die ik schrijf vinden jullie ook niet zo boeiend. Dat geeft niet, je kunt niet alles goed vinden.. maar ik merk wel dat dat er voor zorgt dat ik zo gefocust ben op het bedenken van het juiste onderwerp. En als ik dan echt even inspiratieloos ben dan ga ik daar van balen. En dat is een teken dat ik even een stapje terug moet doen, even een break moet nemen. 

Als je mij op Instagram volgt heb je het vast al gemerkt.. ik heb de afgelopen dagen geen nieuwe foto gepost. Ik heb er gewoon even wat minder zin in. Het voelt nu een beetje als een “moetje”. Daarom doe ik even een stapje terug, even wat minder social media postst. Dat zal mij misschien volgers gaan kosten, maar so be it! Ook zal ik weer even teruggaan van 3 naar 2 blogartikelen per week. Gewoon even totdat ik er wat meer plezier in heb. Tot ik wat meer spontane ideeën krijg in plaats van ideeën waar ik toch niet zo blij mee ben. 

MEER TIJD VOOR MIJ EN HET GEZIN.

De komende tijd ga ik wat meer tijd besteden aan het gezin. Vooral Alyssa heeft momenteel wat meer begeleiding en sturing nodig en daar ga ik mij vooral op richten. Maar jullie zijn natuurlijk niet helemaal van mij af 😉 Op dinsdag en vrijdag zal er een blogartikel online komen en op social media post ik ook heus nog wel van alles, maar alleen de dingen die ik echt wil delen.

 

WAT DOE JIJ ALS HET ALLEMAAL EVEN TE VEEL IS? NEEM JE EEN BREAK OF GA JE DOOR?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.