blog- en social media break
Persoonlijk,  Selfcare

Social media- en blog break?!

Op Instagram vertelde ik het vorige week in mijn stories al. Ik was bezig met een soort van experiment, een soort van social media- en blog break. Waarom dat was en wat voor inzichten het mij gaf vertel ik je in dit artikel. Ook vertel ik je hoe het nu verder gaat.

WAAROM EEN BLOG BREAK?

Mijn blog bestaat nu ruim 2 jaar. In die 2 jaar heb ik eigenlijk amper momenten gehad dat ik twijfelde. Er zijn amper momenten geweest dat ik niet zoveel inspiratie had om nieuwe artikelen te schrijven. Tot een paar weken geleden. Er zitten genoeg ideeën in mijn hoofd, maar op 1 of andere manier vind ik ze op het laatste moment toch weer niet goed genoeg.  En daar word ik een beetje boel onrustig van. En een onrustige Miss Dude kan geen goede artikelen schrijven.

De laatste tijd twijfel ik ook enorm aan de onderwerpen. Of, nou ja, niet zo zeer aan de onderwerpen, maar meer aan de onderwerpen binnen die onderwerpen. Snap je het nog? Ik vind het ook een beetje lastig om in te schatten welke artikelen jullie echt het liefste lezen. Want ook al schrijf ik omdat ik graag wil schrijven, het is wel zo leuk om die dingen te schrijven die jullie graag lezen. Waar jullie ook echt iets aan hebben.

Er kwamen de laatste weken hooguit 1x per week een nieuwe blog online. En die ging ook met moeite. Niet omdat het schrijven niet lukte, maar meer de interne strijd die het opleverde. En dat was een duidelijk signaal dat ik het even helemaal anders moest gaan doen.

OOK EEN SOCIAL MEDIA BREAK?

Op mijn Facebook pagina ben ik sowieso niet zo heel erg actief, maar Instagram.. dat is een  ander verhaal. Ik hou echt van Instagram! Niet zo zeer om doelloos te scrollen door de foto’s van anderen, maar vooral omdat ik het een goede plek vind om contact te komen met elkaar. Om mensen te kunnen bereiken met foto’s en verhalen. Zo ben ikzelf al vaak, door Instagram, geïnspireerd geraakt..

Maar net als met de blog, zorgde social media ineens voor de nodige onzekerheid. Want ineens lijken mijn posts niet meer interessant. Nu weet ik dat zowat iedereen daar momenteel last van heeft, maar op 1 of andere manier voelde het niet oké. En dat is nu net het nadeel van en misschien zelfs het gevaar van social media. Het kan je een rotgevoel geven en als je dan al het “moois” bij anderen ziet dan kan je dat onzeker maken.

Ik besloot daarom om ook op Instagram alleen maar iets te posten als ik inspiratie had. Dus niet meer posten omdat het moet (want iedereen post dagelijks, dus moet ik dat ook?!). Met als gevolg dat er in een week tijd 1 of 2 foto’s online kwamen. En heel eerlijk gezegd vond ik dat heerlijk. Geen gestress over wat voor foto of tekst ik nu weer moest plaatsen.

WAT HEEFT DEZE BREAK MIJ OPGELEVERD?

Ik had een beetje gehoopt dat mijn blog- en social media break mij extra rust en inspiratie op zou leveren, want dat hoor ik iedereen zeggen die ook een online break heeft genomen. Maar helaas pindakaas, het bracht mij iets minder dan ik gewild had. De inspiratie waar iedereen het dan over heeft heb ik niet gevonden.

Voor social media heeft mijn break mij wel wat inzichten gegeven. Zo ben ik erachter gekomen dat ik mijzelf te erg beperk in wat ik wel en juist niet post. Foto’s of verhalen die niet direct binnen Kids Talk en Selfcare passen, die post ik niet. Terwijl ik ze best zou willen posten. Stom eigenlijk he? Ook besef ik dat ik onbewust te veel bezig ben met wat anderen posten en met wat anderen zouden vinden als ik foto X post.

Qua bloggen heeft het niet zoveel aan inzicht opgeleverd. Want zoals ik hierboven al ergens zei heb ik geen extra inspiratie opgedaan. En twijfel ik nog steeds een beetje over de onderwerpen binnen de onderwerpen. Ik schrijf graag over de struggles die wij doormaken met onze speciale meiden, omdat ik weet dat er heel veel ouders zijn die ik daarmee kan helpen. Al is het alleen maar om te laten zien dat ze niet de enige zijn.

HOE GAAT HET NU VERDER?

Tja, dat is de grote vraag natuurlijk. Ik heb serieus echt even getwijfeld of ik niet gewoon moest stoppen met My Dudelicious Life, maar dat zou zonde zijn aangezien ik het schrijven wel gewoon heerlijk vind.. en omdat er een leuke review met winactie op de planning staat!

Aangezien ik de laatste tijd niet zoveel tijd aan bloggen heb besteed, heb ik geen artikelen op voorraad dus waarschijnlijk zal er voorlopig nog even steeds 1 artikel per week online komen. Of ik moet ineens mega veel inspiratie hebben en weer in die fijn flow terecht komen, dan zal ik snel terug zijn bij 2 en misschien zelfs wel weer 3 artikelen per week.

Voor social media gaat er niks veranderen. Ik ga niet meer elke dag iets posten omdat het moet. Als ik even geen leuke foto heb, dan post ik gewoon een dagje niks. Hopelijk haalt dat de druk eraf en ga ik het weer wat leuker vinden 🙂

 

BEN JIJ ACTIEF OP SOCIAL MEDIA?

 

Je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

 

Eén reactie

  • Lodi

    Ja ik ben super actief op social media. Zowel voor mijn blog, als voor mezelf. Ik vind het leuk en het is ook een beetje van deze tijd heb ik het idee. Je moet doen wat je goed voelt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.