sinterklaas jee of nee
Special Needs Kids

Sinterklaas, jee of nee?

Morgen komt sinterklaas weer aan in Nederland. En als ik heel eerlijk ben, zal ik blij zijn als het hele sinterklaas-gebeuren weer over is. Ik heb gewoon echt niks met sinterklaas. En vanwege de constante zwarte/witte/regenboog-pieten discussie ben ik er al klaar mee nog voordat het begint.

Maar helaas ontkom ik er niet aan, aangezien Nadia echt helemaal toeleeft naar sinterklaas. Gelukkig gelooft ze er niet meer in, maar ze word wel getroffen door de magie van de sint en zwarte piet. Want wat is er nu leuker voor een kind dan cadeautjes krijgen en lekkere dingen in je schoen vinden? Alyssa begrijpt er niet veel van en het doet haar gelukkig ook niks. 

 

De magie van Sinterklaas

Vroeger, toen ik nog lief en klein was 😉 , keek ik ontzettend uit naar sinterklaas. Ik maakte tekeningen en schreef briefjes die ik dan in mijn schoen stopte. En heel braaf zong ik een liedje voordat ik naar bed ging, want ja zo hoort dat. De volgende ochtend vloog ik van de trap af om te zien of er wat in mijn schoen zat.. of de sint goed had doorgekregen dat ik lief was geweest. Meestal vond ik dan wat pepernoten of een chocoladeletter in mijn schoen.

Op 5 december zat ik al helemaal gespannen af te wachten of sinterklaas nog wat achter zou laten voor ons. Bij elk geluidje sprong ik op “is dat sinterklaas?” Mijn zus heeft zelfs een keer voor zwarte piet gespeeld bij ons thuis.. ondanks dat het overduidelijk was dat het mijn zus was, was ik ervan overtuigd dat zwarte piet in onze huiskamer stond. Heerlijk toch, die verbeelding en de magie die het met zich meebracht?! Naar mijn idee is de hele magie rondom de sint en de pieten helemaal verdwenen, door de nutteloze discussies die elk jaar weer terug komen.

 

Weg traditie?

Het hele sinterklaasfeest is al jarenlang een traditie en een groot kinderfeest, wij zijn er allemaal mee opgegroeid of je het nu wel of niet vierde. Ik kan er daarom ook echt niet met mijn pet bij, waarom er zoveel mensen zijn die er een groot drama van maken. En nee, hiermee wil ik niet zeggen dat iedereen mijn mening moet delen. tegenstanders hebben hier zo hun redenen voor, maar om dan elk jaar weer zover te gaan dat onze kinderen er niks meer van snappen? Dat er ouders zijn die niet eens maar met hun kindjes naar de intocht durven, omdat ze bang zijn dat er een demonstratie uit de hand zal lopen.. Ik vraag me echt af hoelang het nog duurt voordat het helemaal niet meer gevierd word.

Maar goed, morgen komt de sint dus aan in Nederland, en de schoentjes mogen dan weer gezet worden. Hoe gaat dat eigenlijk bij jullie? Mogen de kindjes vaak hun schoen zetten? Nadia en Alyssa mogen morgenavond hun schoen zetten en dan tussendoor nog 1x. Op pakjesavond krijgen ze allebei 2 kleinigheidjes en dan is het weer over met de pret.. Bye bye sinterklaas, en hallo kerst gezelligheid! 🙂

 

Wat heeft jullie voorkeur? Sinterklaas of kerst? Of geen van beiden, dat kan natuurlijk ook. Laat het weten in de reacties, dat vind ik leuk! 🙂

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.