prikkelgevoelige kinderen
Persoonlijk,  Special Needs Kids

Schoencadeautjes, draven we niet een beetje door?

Vorige week kwam Sinterklaas weer aan in ons kikkerlandje. Veel kindjes hebben hier al een hele tijd naar uitgekeken en dan vooral naar het mogen zetten van hun schoentje. Door alle foto’s die ik op social media tegen kwam van schoencadeautjes, vraag ik mij toch echt af.. draven we er niet een “beetje” in door? 

SINTERKLAAS KAPOENTJE, GOOI WAT IN MIJN SCHOENTJE..

Vroeger, toen ik nog lief en klein was, vond ik het altijd ontzettend spannend als ik mijn schoentje mocht zetten. Zou ik lief genoeg zijn geweest? En zou sinterklaas echt wel weten dat graag wat pepernootjes in mijn schoen wilde? Uit volle borst zong ik een paar sinterklaas liedjes en vol met zenuwen ging ik dan naar bed. De volgende ochtend was ik ontzettend blij dat ik wat pepernootjes of een chocoladeletter in mijn schoen vond. Zo ver als ik mij kan herinneren ging dat toen altijd zo. Geen schoencadeautjes, maar gewoon een chocoladeletter of iets in die richting. Tegenwoordig is dat wel heel anders en daar zet ik dan toch een beetje mijn vraagtekens bij..

DRAVEN WE NIET EEN BEETJE DOOR MET SCHOENCADEAUTJES?

Ik zal echt de laatste zijn die je verteld wat goed of fout is hoor. Iedereen moet natuurlijk zelf bepalen wat zij wel of niet in de schoentjes van de kinderen doet, maar toch vraag ik mij af of sommige ouders niet een beetje ver gaan? Op social media zie ik foto’s voorbij komen van gevulde schoentjes.. of nou ja eigenlijk meer lege schoentjes op één of meerdere cadeau’s. Misschien ben ik wel ouderwets hoor, maar het hele idee van het schoentje zetten is naar mijn idee echt de aanloop naar pakjes avond. En als je nu al begint met grote cadeau’s, wat blijft er dan nog over voor 5 december? 

In moedergroepen op Facebook is het elk jaar wel raak, dan zie ik foto’s van schoencadeautjes voorbij komen waarvan ik denk.. uhm, hebben jullie al pakjesavond gevierd? De reacties op zulke foto’s zijn vaak uiteenlopend. De ene moeder vind het wat overdreven en een ander vind het normaal, want.. beter verwend dan verwaarloosd.. Tja, wat zal ik zeggen.. 😀 

WAT VINDEN ANDERE MOEDERS?

Op Instagram en op mijn Facebookpagina vroeg ik aan mijn volgers hoe hun over schoencadeautjes denken. De reacties waren eigenlijk allemaal ongeveer hetzelfde. En dat vind ik toch best verrassend!

• De kinderen van Malou, van Made by Malou, mogen 1x per week hun schoentje zetten. Ze krijgen dan een kleinigheidje in hun schoentje, een functioneel cadeau of een spelletje. 

• Een andere volger vertelde dat haar kinderen alleen wat lekkers in hun schoen kregen. De cadeau’s kregen ze op 5 december. Kinderen krijgen al zoveel en daarom vind zij een cadeautje in de schoen niet nodig.

• De kinderen van Maaike, van Maaike schrijft op, mogen 2x per week hun schoentje zetten. Doordeweeks krijgen ze er iets lekkers in en in het weekend een nuttig cadeautje, zoals sloffen.

• De kinderen van Patricia, van Mommy Stories, mogen in totaal 3 keer hun schoentje zetten. Elke keer krijgen ze er een kleinigheidje in. De eerste keer iets te snoepen, de tweede keer een klein cadeautje en de laatste keer is het altijd iets praktisch.

WAT KRIJGEN MIJN DUDES IN HUN SCHOENTJES..

Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij zelf erg weinig hebben met Sinterklaas. Daarom vieren wij Sinterklaas ook altijd heel erg klein. De meiden mogen 2x hun schoentje zetten en allebei de keren zit er dan iets te snoepen in. De ene keer een zakje pepernoten en de andere keer een chocoladeletter of een chocolade Sinterklaas. En daar zijn ze dan ook heel erg blij mee! Van andere kinderen hoort Nadia wel dat die een echt cadeau krijgen in hun schoen. Thuis zegt ze dan: “dat is toch raar, je krijgt toch alleen cadeautje als Sinterklaas echt gevierd word?” Ja, daar ben ik het dan wel weer mee eens. Maar zoals ik al zei, iedereen moet dat natuurlijk zelf weten!

 

Wat vinden jullie? iets te snoepen in de schoentjes of toch “echte” cadeau’s? Ik ben stiekem erg benieuwd naar waarom je voor het cadeau of juist iets te snoepen kiest. Laat het mij weten in de reacties!

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

2 reacties

  • Angelique

    Mijn zoontje mag heeft tot nu toe 2x zn schoen mogen zetten en aanstaande woensdag nog 1 keer. De eerste keer kreeg hij een boek (dus nuttig) en de 2e keer was het bij oma, waar hij een nerf kogels kreeg als aanvulling voor z’n nerfgun. Aanstaande woensdag krijgt hij alleen lekkers erin. Hij viert aankomend weekend al extra pakjesavond bij zn vader en volgende week dinsdag vieren wij het met de familie. Het is nogal veel wat hij krijgt vinden wij persoonlijk dus in de schoen hoeven geen grote cadeaus.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.