Kids Talk en Selfcare
Special Needs Kids

Samen spelen?!

Nadia en Alyssa verschillen nogal wat in leeftijd, Nadia is 13 en Alyssa is 3. Ondanks het grote leeftijdsverschil zijn ze ontzettend gek op elkaar, maar rekening houden met elkaar én elkaar soms even een momentje met rust laten blijft toch wel een aandachtspuntje.

Nadia vind het soms erg lastig om even iets voor zichzelf te doen, maar aangezien ik mijzelf niet in tweeën kan splitsen moet ze soms toch echt even zelf iets verzinnen om zich mee bezig te houden. Nadia’s achterstand helpt hier dan ook echt niet mee. Ze wil constant aandacht, of dat nou onze aandacht is of aandacht van Alyssa dat maakt haar niet zoveel uit.

 

Geef mij aandacht!

Soms gaat het aandacht vragen op een goede, leuke en gezellige manier en soms gaat het op een negatieve manier. Bijvoorbeeld door spullen van Alyssa af te pakken of door gewoon flink irritant en uitdagend te doen, waardoor ze dan toch aandacht krijgt. Alleen is het dan niet het soort aandacht dat ze graag wil.

Voor Alyssa geldt precies hetzelfde verhaal, alleen dan op een andere manier. Als ik gezellig met Nadia aan het kletsen ben, of een spelletje met haar speel, dan wil Alyssa aandacht. Alyssa trekt mij dan mee of gaat zeurend huilen. Dan leg ik haar uit dat ik nu even met Nadia bezig ben, maarja Alyssa is een echte peuter. Dus als zij iets wil dan wil ze het direct. Wachten komt echt niet in haar woordenboek voor, ook niet in die van Nadia.

Maar gelukkig, zijn er steeds meer momenten dat ze lief samen kunnen spelen. Heel lang duren die momenten niet, maar het is zo fijn om ze samen te zien spelen en lachen. Ook is het heel fijn dat ik dan niet steeds hoef te zeggen dat Nadia d’r zusje even moet laten doen, of tegen Alyssa hoef te zeggen dat ik nu even met Nadia bezig ben.

 

samen spelen

 

Er komen ook steeds meer momenten dat ze allebei apart, maar precies op hetzelfde moment lekker aan het spelen zijn. Wij kunnen daar echt van genieten! Zo is Alyssa veel met ballonnen of haar hoepel bezig, maar zo af en toe kan ze ook heerlijk bij ons aan tafel spelen

 

samen spelen

 

Nadia wil echt altijd bij ons in de buurt spelen. Als wij op een mooie zonnige dag lekker buiten in de tuin zitten dan wil ze daar echt bij zijn. Gelukkig doet ze dan meestal wel haar eigen ding; lekker voetballen, kliederen met water of ze pakt er bellenblaas bij. En dat zorgt er dan weer voor dat Alyssa ook met de bellenblaas wil spelen, maar ach zo is het cirkeltje dan weer mooi rond 😉

 

samen spelen

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.