review #workonyourgoals
Lifestyle

Review #WorkOnYourGoals van Blogbosses

Bloggen.. het lijkt zo makkelijk. Je typt even een artikeltje, maakt wat foto’s en klikt op publiceren. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Laat ik je maar meteen uit de droom helpen.. zo simpel is het niet. Er komt namelijk veel meer bij kijken. 

Voordat je begint met bloggen heb je vaak één of meerdere doelen voor ogen. En om te weten of je goed op weg bent, zul je regelmatig moeten reflecteren en eventueel je doelen bijstellen. De dames van #Blogbosses hebben daar een tool voor gemaakt en ik mocht de tool, een handig doelen document, ontvangen om er mee aan de slag te gaan. In dit artikel vertel ik jullie wat ik van het doelen document #WorkOnYourGoals vind.

REVIEW #WORKONYOURGOALS 

#WorkOnYourGoals is dus een document die je gaat helpen om te reflecteren op 2018. Wat heb je gedaan en hoe ging dat? En het helpt je om strategisch aan jouw doelen voor 2019 te werken. Het document is voor bloggers, maar je zou het ook kunnen gebruiken voor je bedrijf of voor je persoonlijke doelen.

GEEN POESPAS, MAAR GEWOON DUIDELIJK EN DOELGERICHT.

Wat ik vooral ontzettend prettig vind, is dat er geen onnodige dingen in staan. Soms heb je wel eens evaluatie- of reflectie tools die bomvol tekst staan waar je eigenlijk niet zo veel mee kan. In deze tool is dat gelukkig niet het geval. Er staan een aantal motiverende quotes in en verder is het alleen gericht op terug kijken op het afgelopen jaar en het formuleren van doelen voor 2019. 

Door middel van de vragen, die je aan jezelf stelt, krijg je als het ware een trap onder je bips om echt goed na te denken. Want alleen maar even opschrijven wat je in 2019 wilt bereiken schiet natuurlijk niet op! Je wordt uitgedaagd om na te gaan en te beschrijven waarom je die doelen wilt behalen. Want er zijn ook dingen die je denkt te willen, maar als je er eens goed over nadenkt kom je soms tot de conclusie dat dat eigenlijk helemaal niet is wat je wilt. Of dat die dingen eigenlijk niet bijdragen aan jouw ultieme doel.

 

review #workonyourgoals

 

DE “NEED, WANT, LIKE” METHODE.

Deze methode van the Minimalists kende ik nog niet, maar in de tool word uitgelegd wat het is en hoe het werkt. Kort gezegd kijk je naar de dingen die je wilt, nodig hebt en leuk vind en deze schrijf je op. Daarna kijk je heel kritisch naar deze dingen. Dragen ze echt bij aan  je doel? Zo niet dan schrap je ze, zodat je met volle focus kunt werken aan- en toe werken naar je ultieme doel. Ik zou willen dat ik deze methode al eerder had ingezet, want het werkt enorm verhelderend. Geen afleidingen meer die eigenlijk alleen maar energie en tijd kosten, alleen maar focus!

 

Mijn doel voor 2018 was om mijn bezoekersaantallen in ieder geval te verdubbelen, maar nu weet ik dat ik het eigenlijk  belangrijker vind om de mensen die mijn blog bezoeken specifieke informatie en herkenning te bieden.

HULP BIJ HET BEHALEN VAN JE DOELEN.

Het is fijn als je je doelen helder hebt, je weet wat je wilt en wat je er voor nodig hebt. Maar dat is natuurlijk nog maar het begin. In #WorkOnYourGoals word je geholpen om die doelen ook daadwerkelijk te behalen. Hoe? Door je hoofddoel op te splitsen in subdoelen. Per subdoel is er ruimte om op te schrijven wat je er voor nodig hebt en om nog eens te benadrukken waarom je het wilt behalen. Door je doelen kleiner te maken houd je meer overzicht en blijft het behapbaar. Want het zou zonde zijn als je je motivatie kwijtraakt doordat de stappen allemaal te groot zijn.

IS #WORKONYOURGOALS EEN FIJNE TOOL VOOR MIJ?

Eerlijk toegegeven was ik in het begin een beetje sceptisch! Hoe zou een “vragenlijst” mij kunnen helpen om mijn doelen (die nog een beetje chaotisch waren) te formuleren en er daadwerkelijk gestructureerd mee aan de slag te gaan? Maar ik ben echt blij verrast. Als je een document wilt die vol staat met theoretische teksten over hoe je aan de slag moet gaan, dan is dit waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Maar als je, net als mij, van duidelijk en doelgericht houd dan is dit wel echt een aanrader. 

De vragen die je aan jezelf stelt zetten je echt aan het denken. Want met een simpel “ik wil meer bezoekersaantallen” kom je er niet. Je word echt gemotiveerd om na te denken waarom je dat wilt. En meer bezoekers? Wat is meer? En wanneer wil je die bezoekers? Hoe ga je ervoor zorgen dat je meer bezoekers krijgt en wat heb je daarvoor nodig? 

Tijdens het werken met dit document kijk je ook naar je huidige situatie. Ben je tevreden over de dingen waar je nu (dagelijks) mee bezig bent? Of zijn er dingen die absoluut niet bijdragen aan jouw gewenste situatie? Welke onderdelen uit jouw leven zijn belangrijk voor je en neem je dus mee naar jouw gewenste situatie? 

 

#workonyourgoals

 

Ik zou je echt nog zoveel meer kunnen vertellen over deze handige tool, maar soms moet je ook gewoon actie ondernemen, right?! Op de website van #BlogBosses kun je #WorkOnYourGoals bestellen of als je toch wat meer informatie willen kun je daar terecht. Als je goed aan de slag wilt met je (blog)doelen, dan raad ik je het document echt aan!

 

Ben jij al bezig met het stellen van doelen voor 2019?

 

Dit artikel is is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.