weekplanner gezin van gezinnig
Special Needs Kids

Review weekplanner gezin van Gezinnig + gratis printable

Structuur, vaste planningen en een vastgezette routine. De een houd ervan, terwijl de ander er niks van wil weten. Hier in huize Dude ontkomen we er niet aan. Ik kan zelfs wel zeggen dat het maken van een planning echt noodzakelijk is. Maar voor iedereen apart een planning maken is wel even een dingetje. Daarom ben ik blij dat ik de weekplanner gezin van Gezinnig mocht ontvangen om uit te proberen met de meiden.

VERPLICHT MET ZIJN ALLEN THUIS.

In de crisis waar we met zijn allen in zitten is het nog eens goed te merken hoe erg mijn meiden een vaste dagindeling nodig hebben. Want 2 kinderen die beide beperkingen hebben een hele dag “uit de losse pols” bezig houden is gewoon niet te doen. Niet voor mij, maar zeker ook niet voor hun. Ze hebben duidelijkheid en voorspelbaarheid nodig. Als ze dat niet krijgen.. nou, berg je dan maar. Dat kunnen ze gewoon niet handelen. En laten we eerlijk zijn.. het valt ook gewoon niet mee..

WEEKPLANNER GEZIN VAN GEZINNIG.

Normaal gesproken schreef ik voor de puber globaal op wanneer ze wat moest gaan doen. Ze kan prima lezen en redelijk goed alleen taken uitvoeren. Maar ondanks dat vind ze het prettiger als ze door middel van een pictogrammen in 1 oogopslag kan zien wat ze die dag allemaal moet gaan doen (zowel taken als leuke dingen). Het voorkomt dat ze onrustig en ongeduldig word. En voor Alyssa is het ook een stuk beter, aangezien er op het dagcentrum met foto’s en pictogrammen gewerkt word.

Van Gezinnig kreeg ik de weekplanner om uit te proberen. Ik was er, na het zien van wat er allemaal bij zat, gelijk al enthousiast over. Nu hoefde ik niet meer voor iedereen los een planning te maken. En het bespaarde mij de vraag: “moet papa vandaag werken?” en “hoe laat is papa thuis?” Of wat dacht je van: “wat gaan we doen vandaag?”

HOE WERKT DE PLANNER?

First things first.. Voordat ik je vertel hoe wij de planner gebruiken is het ook wel handig om te vertellen wat er allemaal bij zit.

weekplanner gezin van gezinnig

 

  • 1 magnetisch planbord (30 x 40,5 cm)
  • 3 sets magneetjes (per set 80 magneetjes in de kleuren groen, roze en blauw)
  • 3 stickervellen (180 stickers per vel)
  • 1 handleiding met legenda

Je kunt de planner gebruiken zoals jij het zelf makkelijk vind. Zo kun je per dagdeel plannen, per dag of gelijk voor de hele week. Je kunt er ook voor kiezen om de dagen even los te laten en een hele horizontale balk voor 1 kind te gebruiken per dag. Het is maar net wat het prettigste is voor jou en je kinderen.

Voordat je de planner goed kan gebruiken moet je zelf de stickers op de magneetjes plakken. En tja, dat is gewoon even een werkje.. maar als je de magneetjes gebruiksklaar hebt gemaakt dan heb je ook wat.

weekplanner gezin van gezinnig

WAT VINDEN WIJ ERVAN?

Buiten dat onze meiden echt een planning nodig hebben, vind ik het zelf ook gewoon heel fijn. Het was wel even een werk om de stickers op de magneetjes te plakken. Het is niet moeilijk of lastig, maar er gaat best even tijd inzitten. Maar zodra dat klaar was kon ik naar hartenlust gaan plannen voor de meiden.

Alyssa snapt er nog niet zo heel veel van, maar dat heeft vooral te maken met dat zij nog aan het oefenen is om pictogrammen te lezen. Ze vind de plaatjes wel heel leuk en ze heeft ook al door dat de roze magneetjes voor haar zijn.

Voor Nadia is het planbord enorm fijn. Samen maken wij ’s morgens haar planning voor de dag. Ze kan in 1 oogopslag zien wat ze die dag allemaal moet gaan doen. Het geeft haar houvast en neemt onnodige spanningen weg. En dat vind ik dan weer heel prettig, want het zorgt voor een prettigere sfeer in huis.

weekplanner gezin van gezinnig

KLINKT GOED, ZIJN ER OOK MINPUNTEN?

Wij zijn blij met de weekplanner, het geeft rust en duidelijkheid. Door die duidelijkheid heb ik ook wat meer mijn handen vrij om mijn eigen werk te kunnen doen.

En de minpunten? Tja, als ik heel erg veeleisend zou zijn.. dan zou ik kunnen zeggen dat de hokjes wat aan de kleine kant zijn. Als je, net als mij, een strakke planning moet maken is er net te weinig ruimte per hokje. Maar als je alleen bijzonderheden en activiteiten in wilt plannen dan heb je daar geen last van. Voor kinderen als Alyssa is het jammer dat er geen afbeelding is van “naar bed gaan” en “douchen”, maar op zich zitten die activiteiten er bij haar al wel goed “in gebakken” dus echt noodzakelijk is het niet.

GRATIS PRINTABLES.

Wil jij nu ook aan de slag met pictogrammen? Om te kijken of het jullie kan helpen.. dan kan dat. Gezinnig heeft een aantal gratis printables voor je op de website staan, gewoon om het in deze pittige tijd even allemaal wat makkelijker te maken. De dagplanning printable is zeker een aanrader als je wilt uitproberen of het werken met pictogrammen wat voor jullie is.

NU BEN IK EENS BENIEUWD, GEBRUIKEN JULLIE EEN PLANBORD? OF HOUDEN JULLIE HET ALLEMAAL WAT LOSSER?

Volg je mij al op social media? Je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

DIT ARTIKEL IS TOT STAND GEKOMEN DOOR EEN SAMENWERKING.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.