Teeter Popper
Special Needs Kids

Review Teeter Popper: handig bij overprikkeling?

Overprikkeling, ik zou er zo ongeveer wel een boek over kunnen schrijven. Het is geen geheim dat Alyssa prikkelverwerkingsproblemen heeft. Het is ook geen geheim dat wij soms onwijs struggelen met hoe wij Alyssa er het beste doorheen kunnen helpen. Momenteel lijkt ze zichzelf contant te overprikkelen en is ze hier lastig uit te halen. Het blijft natuurlijk ook nog eens extra lastig dat ze niet met woorden uit kan leggen wat het precies is wat ze zoekt in die prikkels.

Ze is in ieder geval heel erg “druk” en kan dan niet stoppen met zingen en heen en weer lopen en rennen. Ook gebruikt ze nog weleens een poppen maxi cosi om in te zitten en toch het effect van beweging te ervaren. Ik kwam in contact met Suzanne van Educadora Webshop. Kennen jullie deze webshop, gespecialiseerd in sensopatische producten en materialen, al?

EDUCADORA WEBSHOP: GESPECIALISEERD IN SENSOPATISCHE PRODUCTEN.

Suzanne is orthopedagoog en eigenaresse van de webshop die dus gespecialiseerd is in sensopatische materialen en producten. De producten die je in de webshop kunt vinden zijn vooral gericht op kinderen met aandacht- en concentratieproblemen (ADHD), hoogsensitiviteit, autisme en prikkelverwerkingsproblemen. De producten zijn veilig in gebruik en zien er uitnodigend uit. Het was daarom best even een opgave om te bekijken welk product goed bij Alyssa zou passen. Aangezien Alyssa zoveel behoefte heeft aan beweging kozen wij ervoor om de Teeter Popper eens uitgebreid uit te testen.

HET TEETER POPPER BALANSBORD.

Bij een balansbord denk je misschien niet zo snel aan het verminderen van prikkels. Maar aangezien bij ons alles net even anders werkt dachten wij dat dit balansbord juist voor een beetje extra rust voor Alyssa zou kunnen zorgen.

Teeter Popper

Alyssa was direct enorm onder de indruk van de grote doos waarin de Teeter Popper zat, haha. De mooie doos zorgde ervoor dat het even duurde voordat ze het balansbord wilde uitproberen. Ze vond de zuignappen aan de onderkant maar vreemd, want wat moet je daar nu weer mee? Ik ben juist weer heel blij met de zuignappen, deze zorgen voor de stabiliteit. En voorkomen dus dat het bord heel de kamer doorvliegt! Ja, want dat zou Alyssa makkelijk voor elkaar krijgen 😉

Aan Alyssa kan ik niet vragen wat ze er van vind. Maar gelukkig heeft ze er de grootste lol mee. Waardoor ik naar alle eerlijkheid kan zeggen dat Alyssa het een blijvertje vind. Ze kan er heerlijk in wiegen, zitten, liggen (wat ze dus heel graag doet) en haar balans oefenen door er in te gaan staan. In het begin had ze wel een beetje hulp nodig, ze begreep niet zo goed wat ze er precies mee kon. Maar ze had al gauw door dat ze er lekker in kan chillen en dat ze gekke geluidjes kan maken.

Teeter Popper

Het geluid was in het begin wel even een dingetje. Alyssa schrok er de eerste keren enorm van. We moesten haar echt laten zien waar het geluid vandaan kwam en dat het dus niet iets engs was. Voor onszelf was het geluid ook wel even wennen. Vooral in het begin dachten wij nog wel eens dat Alyssa iets deed wat niet mocht, maar dat bleek dan het poppende geluid te zijn. Maar ik moet er wel bij zeggen dat je snel aan het geluid went.

IS DE TEETER POPPER EEN AANRADER BIJ OVERPRIKKELING?

Ik heb het al vaker gezegd, overprikkeling uit zich bij iedereen weer anders. Maar als jij een kind hebt die, net als Alyssa, heel druk en beweeglijk is dan is de Teeter Popper zeker een aanrader! Zodra Alyssa niet goed te remmen is dan zet ik ‘m voor haar neer en zeg dat ze daar maar even lekker in moet gaan zitten. 9 van de 10 keer doet ze dat dan ook en meestal komt ze binnen 10 minuten wat meer tot rust. Ze gaat erin zitten en wiegt zichzelf heen en weer of ze gaat er in staan. Zodra ze wat rustiger is gaat ze er lekker ontspannen in liggen. En dat is voor ons het resultaat wat graag willen zien.. een ontspannen Alyssa 🙂

Teeter Popper
Zie d’r eens ontspannen liggen!

PRAKTISCHE INFORMATIE.

De Teeter Popper is voor ons echt een succes. Buiten dat het ons en Alyssa goed helpt zitten er nog wel wat pluspunten aan:

  • Het balansbord is makkelijk weg te zetten.
  • Leuke uitnodigende kleuren.
  • Eenvoudig schoon te maken (vind mama erg fijn!)
  • Op verschillende manieren te gebruiken.
  • Handig product bij zowel overprikkeling als bij het oefenen met balans.

Mocht jij een kindje hebben die bijvoorbeeld overprikkeld- of juist onderprikkeld is, dan zou ik zeker even een kijkje nemen in de webshop.

dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.