review selflove on top
Selfcare

Review | Selflove on top!: Meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld

Selfcare, me-time, selflove.. verschillende termen die eigenlijk allemaal hetzelfde zeggen, (goed) voor jezelf zorgen en lief voor jezelf zijn. Toch denken we bij deze termen vaak aan “even lekker chillen.. lekker wat tijd voor mij alleen”. Maar het is zoveel meer dan dat. 

Het heeft ook betrekking op jezelf goed en goed genoeg voelen. Zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen en blij zijn met wie jij bent. En laat dat nu net een onderdeel zijn waar veel mensen moeite mee hebben. Onzekerheid neemt snel de overhand en zorgt ervoor dat we niet onze optimale zelf kunnen zijn. 

REVIEW SELFLOVE ON TOP.

Van Rosanne Woudstra, maatschappelijk werker en coach, mocht ik haar e-book selflove on top! ontvangen om er mee aan de slag te gaan. Het is een e-book met informatie en opdrachten om binnen 7 dagen meer zelfvertrouwen te krijgen. Een flinke belofte als je het mij vraagt, want zelfvertrouwen heb je niet zomaar in een week tijd. En dat is ook wat Rosanne in het e-book beschrijft. De insteek van het boek is om jou in 7 dagen te helpen om de basis te leggen voor een positiever zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 

In mijn online coachingspraktijk train en coach ik mensen richting een positievere mindset. Ik geloof er in dat mindset de basis is van alles. Je mindset bepaalt hoe jij naar de wereld om je heen kijkt maar ook vooral hoe je naar jezelf kijkt. – Rosanne Woudstra

IN 7 DAGEN MEER INZICHT IN JEZELF?

Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met het e-book. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best lang heb gedaan over het lezen, en echt laten inwerken, van de informatie van dag 1. Dat was gelijk een goed leermoment voor mijzelf.. meer stilstaan en bezig zijn met 1 ding tegelijk. Want het is geen tekst die je even snel tussendoor leest. Niet omdat het moeilijk geschreven is, maar omdat het natuurlijk wel de bedoeling is dat je er echt mee aan de slag gaat. 

De informatie is duidelijk uitgelegd, absoluut niet zweverig en vol met voorbeelden. Dat vind ik er prettig aan. Want hoe graag je ook wil, aan jezelf werken is gewoon niet makkelijk. En dan is het fijn dat er voorbeelden zijn, zodat je weet of jouw denkwijze een beetje de richting op gaat die bedoeld word. 

WAT KOMT ER ALLEMAAL AAN BOD IN HET E-BOOK?

Het e-book start bij het bepalen van je startpunt. Waar sta je nu, wat vind je van jezelf en waar liggen voor jou de moeilijke punten. Door juist goed stil te staan bij de moeilijke punten dwing je jezelf als het ware om eens goed na te denken over hoe het anders zou kunnen. En je gaat bij jezelf na wat er zo anders zou zijn als je het zelfvertrouwen hebt wat je zo graag wilt.

Een hele mooie, maar ook lastige opdracht is het bijhouden van je gedachten. Alle gedachten die je op een dag hebt, en bijgehouden hebt, ga je analyseren aan de hand van het 4x G model. De 4 G’s staan voor Gedachten, Gevoelens, Gedrag en Gevolg. Je gaat per omstandigheid uitgebreid in op wat voor gevoel en gedachte het jouw geeft (positief of negatief) en wat voor gedrag jij dan laat zien. En misschien wel het allerbelangrijkste: wat voor gevolg heeft dat? Helpen deze gedachten en gevoelens?

AAN DE SLAG MET POSITIVITEIT.

Daarna komt de volgende stap, namelijk het aanleren van positievere gedachten over jezelf. Want alles wat jij over jezelf denkt zijn gedachten, geen feiten. Dus de gedachten die jouw niet helpen kun je vervangen door positievere gedachten. Al heb je dat natuurlijk niet even in een dag bereikt, het is goed om daar flink mee te oefenen. In het e-book word daar ruim aandacht aan besteed en zijn er weer fijne voorbeelden.

Zodra je bent gaan oefenen met die positievere gedachten word het tijd dat je erachter gaat komen waarom het zo moeilijk is om de negatieve gedachten voorgoed in te wisselen voor de positievere gedachten. Waar ligt dat aan? Zodra je daar achter bent kunt je er wat aan doen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je te veel vergelijkt met anderen (iedereen doet dat natuurlijk wel, maar niet iedereen laat zich beïnvloeden door het negatieve gevoel dat het kan geven) In het e-book bespreekt Rosanne 3 punten die er voor zorgen dat je in een negatieve spiraal blijft hangen.

TIJD VOOR NOG MEER ACTIE.

Alle stappen die je hebt gezet hebben voor een basis gezorgd. Nu is het aan jou om door te pakken.. zorg ervoor dat je allerlei nieuwe overtuigingen over jezelf verzameld. Positieve overtuigingen! Ook hiervoor vind je in het e-book diverse tips.

De belangrijkste les die Rosanne in haar e-book leert, wil ik jullie absoluut alvast meegeven. En dat is: oefen, oefen en oefen nog eens. Deze veranderingen komen je echt niet aanwaaien en zullen ook niet in een paar dagen tijd als echt aanvoelen. Daarom, blijven oefenen met alles wat jou helpt om positiever over jezelf te zijn.

WAT VIND IK ERVAN? HEB IK ER WAT AAN GEHAD?

Ik heb al een beetje laten doorschemeren dat ik het fijn vind dat de informatie goed en duidelijk is beschreven en dat er veel voorbeelden worden gegeven. De opdrachten zijn raak en zetten je echt aan het denken. Wel denk ik dat je best wat doorzettingsvermogen moet hebben om hier, zonder hulp, mee aan de slag te gaan. Maar als je er echt mee aan de slag gaat, echt aan jezelf wilt werken, het e-book Selflove on top! een aanrader is.

Wat heb ik er aan gehad vraag je je misschien af? Ik heb wat meer handvatten om bij mijzelf echt na te gaan waar het “mis” gaat als het gaat om die wel bekende vicieuze cirkel. Ik  kan beter inschatten aan welke gedachten en gevoelens ik echt wat heb en welke gedachten echt totaal geen meerwaarde hebben.

WIL JIJ HIER OOK MEE AAN DE SLAG?

Wil jij ook aan de slag met het leggen van een basis voor meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld? Dat kan, op de website van Rosanne kun je terecht voor het e-book en meer informatie!

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.