Purpuz Planner
Lifestyle

Review Purpuz Planner Pink 2019

Soms kom je precies op het juiste moment met mensen in contact, alsof het gewoon zo moest zijn ofzo. Zo kwam ik een tijdje geleden in contact met Clen Verkleij, de bedenker van de Purpuz Planner. En dat kwam echt op het juiste moment, want ik was namelijk hard op zoek naar een vervanger voor mijn geliefde Bullet Journal.  Van Clen Verkleij, de bedenker van de planner, ontving ik de Purpuz Planner 2019 Pink om uit te testen. Benieuwd of deze planner dé vervanger voor mijn bullet journal is? Lees dan gauw verder.

Purpuz Planner Pink 2019

Ik ben absoluut geen meisje meisje die heel blij word van roze, maar ik moet toegeven.. de planner ziet er mooi uit. Ja, zelfs het roze vind ik mooi! Geen poespas op de kaft, maar gewoon rustig en strak. Just the way I like it! 

De Purpuz Planner is wat groter dan de doorsnee planner. Hij is ongeveer net zo groot als een iPad (19x25cm) en heeft 224 pagina’s. De pagina’s zijn allemaal in kleur! Wat ikzelf echt een leuke toevoeging vind, is dat er ook 4 prachtige foto’s instaan die onderdeel waren van de purpuz fotowedstrijd. 

Meer dan een gewone planner.

De Purpuz Planner is geen gewone planner, het is een tool die jou begeleid naar een gelukkig en succesvol leven. En dat bereik je natuurlijk niet van de 1 op de andere dag, daarom staan er de 8 tools uitgelegd die jou gaan helpen om jouw doelen echt te bereiken. De eerste 4 tools helpen je om jouw dromen om te zetten in een planbaar doel. Daarna volgen 2 tools om je te helpen plannen en de 2 laatste tools laten je reflecteren op de voortgang en het behalen van je doel

 

Purpuz Planner

 

1. Purpuz map: helpt je om je dromen te visualiseren.
2. Purpuz matrix: helpt je om je dromen te ordenen.
3. Purpuz plan: helpt je om je doel op te delen in stappen.
4. Purpuz pad: Helpt je om jouw doelen te voorzien van tijd en volgorde.
5. Maandplanning: Geeft je structuur en overzicht.
6. Weekplanning: Geeft je jouw dagelijkse to-do’s.
7. Dagreflectie: Laat je stilstaan bij wat er goed ging en waar je nog in kan groeien.
8. Vragen aan jezelf: Laat je stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst.

In het werkboek worden al deze tools uitgebreid uitgelegd zodat je er gelijk mee aan de slag kunt. Ook vind je daar nog extra tips om te plannen.

 

“Wie in balans zijn doelt haalt, is gelukkig en succesvol”

Een agenda, maar dan net even anders.

Uiteraard zit er ook een agenda-gedeelte in (duh!), in de vorm van een weekoverzicht. In het begin van de week kun je er je weekdoel noteren en dagelijks een dagdoel. Je kunt per dag van 06.00 tot 22.00 uur je dagelijkse afspraken en to-do’s inplannen. Aan het einde van elke dag is er nog wat ruimte om de overwinning van de dag te noteren en aangeven waarin je nog wilt groeien. En onderaan de pagina is er ruimte om je week to-do’s op te schrijven. Er is een gedeelte voor werk en privé, dat is wel zo makkelijk en overzichtelijk. 

 

Purpuz Planner

 

Achter in de Purpuz Planner zit een pagina waar je alvast afspraken voor 2020 kunt noteren, een pagina voor je bucketlist én nog wat handige invulpagina’s. Zoals het purpuz plan en het purpuz pad.

Oké Dude, gaat de Purpuz Planner jouw Bullet Journal vervangen?

Tja, dat is de grote vraag hè? Ik heb de planner natuurlijk nog niet kunnen gebruiken, want hij begint pas op 17 december van dit jaar. Maar ik heb wel de tools gebruikt om te plannen in mijn bullet journal. En ik kan je zeggen dat het voor mij echt heel fijn en verhelderend werkte. Ik ben echt onwijs enthousiast en ik kan niet wachten om dit pareltje aan het eind van het jaar te gaan gebruiken.

Ik vind het echt een pluspunt dat de Purpuz Planner zicht niet op 1 onderdeel van je leven richt, wat bij veel andere planners wel zo is. Je kunt er al je doelen in kwijt, zowel voor je werk als je privéleven en er is voldoende ruimte om je doelen uit te werken en van elkaar te scheiden. En zoals ik eerder al schreef, vind ik de foto’s die erin staan erg mooi en een fijne toevoeging. Net als de vele inspirerende quotes die er in staan.

Het enige wat een minpuntje kan zijn is dat de ruimte om je dagelijkse afspraken op te schrijven wat krap is. Als je een groot handschrift hebt kan dat lastig zijn. Maar verder heb ik geen minpunten kunnen ontdekken. 

Wil jij nou ook zo’n fijne Purpuz Planner? Via onderstaande link kun je er 1 bestellen. De Pink die ik heb, of de Original. Bestel je via deze link, dan sponsor je mij een beetje, zonder dat het jou iets extra’s kost ♥

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. De Purpuz Planner Pink heb ik ontvangen in ruil voor een eerlijke review.

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.