Special Needs Kids

Review Primo klei

Een aantal weken geleden ontving ik een leuk PR-pakketje, speciaal voor miss mini dude! Nou ja, ook miss puber dude werd er best blij van. En heel stiekem vond ik het ook wel leuk. Wij kregen namelijk een klei set van Primo. Nu denk je misschien, huh klei? Dat is toch niet zo bijzonder? Deze klei is net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent, ik ga je er alles over vertellen in deze review!

Wat zit er allemaal in?

Tijdens het uitpakken van het pakketje kon Alyssa eigenlijk al niet wachten, want het ziet er gewoon super leuk uit. Wij kregen een honden-set. Deze set bestaat uit:

  • 5 kleuren zachte modelleer klei
  • 1 uitdruk vorm
  • 6 creatieve gereedschappen
  • 1 placemat

Op het eerste gezicht dacht ik; huh, placemat? Maar ik denk dat de gebruiksaanwijzing ook functioneert als placemat, daar hebben wij ‘m in ieder geval wel voor gebruikt.

 

review primo klei

 

Review Primo klei.

De laatste tijd was Alyssa niet meer zo van het kleien, maar bij het zien van dit leuke set twinkelde haar ogen en kon ze eigenlijk niet meer wachten om te beginnen. Nadat ze eerst elk onderdeeltje van de set uitgebreid bestudeerd had, konden we gaan beginnen. Uiteraard moest de verpakking van alle kleuren open, want 1 kleur is maar saai hoor mama! De kleuren zijn precies passend bij het hondenthema, zien er mooi uit en, op de rode klei na, voelt de klei heel zacht en soepel. Ik denk dat er misschien een gaatje in de verpakking van de rode klei heeft gezeten, want deze was hard en brokkelig. Maar dat is heel simpel weer soepel te krijgen, doe er 2 kleine druppeltjes water bij, even goed kneden en ook de rode klei was perfect om mooie dingen mee te maken.

 

Let the fun begin!

Alyssa vond alle extra dingetjes die erbij zaten eerst maar verwarrend, maar gelukkig was Nadia in de buurt om haar te laten zien wat ze er allemaal mee kon doen. Zo fijn, een grote zus die dat allemaal wél weet! 

 

review primo klei

 

Na even goed kijken bij haar grote zus, kreeg Alyssa het zelf ook door en ging ijverig aan de slag met het rollen en prikken van de klei. Vooral de bruine klei was favoriet, eerst maakte Alyssa een soort van sneeuwpop maar aangezien Nadia druk was met de uitdruk vorm, wou Alyssa deze toch ook eens uitproberen. Met een beetje hulp van mama, dat wel. En trots dat ze was op het resultaat!

 

review primo klei

 

Niet alleen maar kleien.

Kijk, dat klei ontzettend leuk is om lekker creatief mee bezig te zijn dat is wel bekend. Maar het de verschillende kleuren van de klei hebben, voor de kleintjes, nog een functie. Ik heb het ook gebruikt om met Alyssa een beetje, tijdens het kleien, te oefenen met kleurherkenning. En dat ging best goed. Vooral “rood” en “wit” zijn goed blijven hangen. En ze telde alle stukjes klei die ze op tafel zag liggen. En wij gebruiken klei ook nog af en toe als Alyssa overprikkeld is, nu kunnen we haar direct een beetje “bij” houden door haar een leuke kleur te laten kiezen.

Praktische informatie.

Zoals ik in het begin al aangaf is deze klei net iets anders dan andere klei. Deze klei is namelijk dermatologisch getest (dat is nog niet eens zo heel bijzonder), maar ook 99% natuurlijk én gluten-vrij En dat laatste is wel zo fijn voor kindjes, en papa’s en mama’s, met een glutenallergie! Die kunnen bij deze klei ook de mooiste creaties maken zonder eerst handschoentjes aan te hoeven doen.

 

review primo klei

 

Wat vinden wij ervan?

Als ik aan Alyssa vraag; “wil je kleien”? Dan zegt ze “hond”! Dus dat lijkt me duidelijk. Alyssa vind het ontzettend leuk. Nadia trouwens ook, die houd sowieso erg van knutsel dingetjes. Ik vind het zelf ook wel een aanrader! De klei is makkelijk én soepel in gebruik en de kids vermaken zich er prima mee. Dus wat kan ik nog meer willen?! Kindjes blij, mama blij!

 

Kennen jullie het merk Primo al?

 

Het product in dit artikel heb ik ontvangen van een bedrijf om te reviewen. 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.