How Blogs Work
Lifestyle

Review | How Blogs Work

Voor mijn verjaardag kreeg ik een aantal blogboeken van mijn lieve ouders. Ik wilde mij namelijk toch wat meer gaan verdiepen in wat er allemaal komt kijken bij bloggen. Natuurlijk heb ik in het afgelopen jaar al heel wat kennis en ervaring opgedaan, maar waarom zou ik niet wat extra lezen en leren over datgene waar ik bijna dagelijks zó enthousiast mee bezig ben?! It never hurts. 

 

REVIEW HOW BLOGS WORK

1 van de boeken die ik kreeg is “How Blogs Work”. Dit boek vol met tips en trucs is geschreven door Stephanie Duval. Misschien komt haar naam je wel bekend voor, of heb je haar blog al eens bezocht. Stephanie blogt al ruim 10 jaar en is hier erg succesvol mee. In de ruim 10 jaar heeft zij de nodige ervaring opgedaan en tips en trucs verzameld die ze in het boek met iedereen deelt. 

 

How Blogs Work

 

VERTEL, IS HET WAT?

Als je me dat zou vragen toen ik er net in begonnen was, had ik waarschijnlijk heel erg getwijfeld. De eerste twee hoofdstukken vond ik erg lastig om doorheen te komen. Niet omdat het moeilijk geschreven is, maar het boeide mij niet echt. Ik betrapte mijzelf erop dat ik hele stukken tekst oversloeg. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik denk dat het komt omdat de eerste twee hoofdstukken informatie bevatten die nogal algemeen zijn. Op zich is dat niet zo heel vreemd, want het beginsel van bloggen (waarom ga je bloggen en hoe start je een blog) is ook vrij algemeen. Ik ben toch doorgegaan met lezen, omdat ik benieuwd was naar de tips en trucs.

Vanaf het onderwerp “kwalitatief bloggen” vond ik het interessanter worden. Zo bespreekt ze het verschil en de overeenkomsten tussen een blogger en journalist, maar ook samenwerken met professionals komt aan bod. En ja, bloggen en samenwerken is momenteel een hot item. Tenminste, ik denk dat dat altijd wel zo is geweest maar momenteel hoor en lees je er zoveel over. Wat vaak tot ongenoegen van vaste bloglezers leidt, maar goed ik dwaal af.

 

BLOGGEN IS BIG BUSINESS

Bijna iedere blogger zou maar wat graag zijn of haar geld verdienen met bloggen, laten we eerlijk zijn.. Ik ook. Maar zover ben ik echt nog lang niet. En dat geeft niet, het er naar toe werken vind ik namelijk ook heel interessant. Stephanie heeft er in haar boek een heel hoofdstuk aan gewijd. In dat hoofdstuk bespreekt ze verschillende manieren om geld met je blog te verdienen, van advertentiebanners tot ambassadorships en alles wat daar tussen zit. Bij elke mogelijke manier van geld verdienen met je blog geeft ze de voor- en nadelen en geeft ze tips over hoe je het aan “moet” pakken. 

In het laatste hoofdstuk word er gesproken over de toekomst van bloggen. Vaak word er gezegd dat bloggen dood is, of dat er echt een overkill aan blogs is. Maar is dat wel zo? Of komt er een hele nieuwe vorm van Bloggen? En influencers, hebben die nog wel een blog nodig? Of is een groot bereik op social media voldoende? Deze vragen worden beantwoord, al denk ik dat de meningen hierover best nog wel verschillen. In het boek word bijvoorbeeld benoemd dat bloggers en influencers ook buiten social media aan de weg moeten timmeren, want als de social media kanalen er ineens mee stoppen? Daar sta je dan. En dat vind ik wel een puntje om eens goed over na te denken.

 

MIJN CONCLUSIE

Is het boek een aanrader? Ja, ik vind van wel. Tuurlijk staan er tips en adviezen in die je overal wel tegenkomt, maar wat ik het fijne aan dit boek vind, is dat er uitgebreid op die adviezen ingegaan word. Er word goed gekeken naar de voor- en nadelen van al die adviezen. En het daagt uit om eens goed naar je eigen blog en ideeën voor je blog te kijken. Het boek heeft mij in ieder geval aan het denken gezet en geïnspireerd. Maar daarover vertel ik later meer.

 

Mede bloggers; lezen jullie graag blogboeken? Of zoek je het liever helemaal zelf uit? En niet-bloggers, wat lezen jullie graag?

 

Volg je mij al op social media? Ik ben te vinden op FacebookInstagram en Twitter 

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.