Review | Etos foundation en lipstick
Lifestyle

Review | Etos foundation en lipstick

Ik ben al tijden op zoek naar een fijne foundation. Ik heb er diversen uitgeprobeerd, maar ze waren het allemaal net niet. De meeste voelen zo dik aan op mijn huid en het zag er gewoon niet mooi uit. Daarom pakte ik constant terug naar mijn oude vertrouwde BB cream van NYC. Van verschillende vriendinnetjes kreeg ik tips welke ik dan uit moest proberen, maar helaas zat er voor mij geen winnaar tussen. Toen ik afgelopen week even de Etos liep zag ik daar heel veel soorten foundation en besloot toch nog een keer een poging te wagen. Ik nam er een mee van het eigen merk om uit te testen. Ook nam ik een lipstick mee, en dat is best bijzonder aangezien ik nooit lipstick draag. Maar omdat ik deze week een fotoshoot heb met mijn lieve privéfotograaf, dacht ik.. doe eens gek.

Foundation.

Ik vind het altijd zo lastig om de juiste kleur te kiezen, de kleuren lijken -voor mij in ieder geval- zoveel op elkaar. Maar goed, ik heb de verschillende testers in de winkel uitgeprobeerd en besloot voor de “Cool Honey” te gaan.

 

Review | Etos foundation en lipstick

Review | Etos foundation en lipstick

 

In eerste instantie was ik even bang dat deze kleur toch te donker was voor mijn huid. Maar toen ik  ‘m op smeerde vond ik het ontzettend meevallen. Ik vind ‘m wel iets aan de donkere kant, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik BB cream gewend ben. 

Ik vind de foundation een beetje crème-achtig. Het uitsmeren gaat een beetje stug. Maar, en dat vind ik een belangrijk punt, hij voelt niet dik aan op mijn gezicht. Bij de meeste andere foundations heb ik dat wel, dus 1-0 voor de Cool Honey! Op zich dekt de foundation prima. Ik zeg expres op zich, want helemaal perfect dekt ‘ie niet. Voor mij persoonlijk is dat geen probleem, want zo hou ik toch iets natuurlijks en ziet het er niet te “dik opgemaakt” uit. (Ik weet dat veel mensen misschien wel zullen vallen over “dik opgemaakt”, maar dit is mijn mening. En smaken verschillen..) 

 

Review | Etos foundation en lipstick

Review | Etos foundation en lipstick

›De foto’s zijn niet in het zelfde licht gemaakt.‹

 

Lipstick.

Zoals ik in het begin al zei, ik draag zo goed als nooit lipstick. En waarom? tsja, geen idee eigenlijk. Meestal gebruik ik een lippenbalsem of een beetje lipgloss. Maar omdat er een fotoshoot op de planning stond vond ik het toch wel een goed idee om weer eens een lipstick uit te proberen. Ik stond voor het lipstick schap en toen wist ik ineens weer waarom ik het haast nooit koop 😀 Zóveel verschillende kleuren, en dan vooral veel donkere- en felle kleuren. Nu vind ik felle- en donkere kleuren best mooi.. bij anderen dan, voor mijzelf vind ik dat too much. Ik nam de color care  “50 shades of nude” mee.

 

Review | Etos foundation en lipstick

 

Review | Etos foundation en lipstick

 Review | Etos foundation en lipstick

 

Wat vind ik er van?

Over het algemeen ben ik best tevreden, over zowel de foundation als de lipstick. De foundation voelt wat stug aan bij het uitsmeren, maar het zit en voelt heerlijk naturel op mijn huid. En zoals ik net al zei, dat vind ik een groot pluspunt. Ik vind de dekking ook prima, maar als je echt de perfecte dekking zoekt dan is deze misschien niet ideaal voor jou, of je moet er wat meer van gebruiken. Maar dan voelt het wat dikker aan op je gezicht. Als je daar niet zo’n last van hebt zou ik zeggen: gewoon doen! Wat ook best lekker is, is de prijs. De foundation kost €6,99. Lekker budgetproof dacht ik zo! 

De lipstick heeft een mooie kleur die nog best lang blijft zitten. Het is geen “blijft de hele dag zitten”-lipstick, maar ik was blij verrast dat ik ‘m ’s middags maar één keer hoefde bij te werken. De kleur vind ik ook erg mooi, het is een beetje bruin-paarsig en daar hou ik wel van. De lipstick kost €3,99!

 

Wat is jullie favoriete make-up merk?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.