eenvoudig leven agenda
Selfcare

Review “Eenvoudig Leven Agenda 2020” + winactie!

Het kan echt geen geheim meer zijn dat ik pro selfcare en pro planning ben! To do lijstje hier, niet-vergeten-lijstje daar.. Het werkt voor mij gewoon ontzettend prettig als ik van te voren weet wat er moet gebeuren. Maar in mijn huidige planner maak ik eigenlijk gewoon te weinig tijd en ruimte voor een heel belangrijk onderdeel.. mijzelf! Hopelijk gaat de Eenvoudig Leven Agenda 2020, die ik ontving van Trophonios Publishing,  mij daarmee helpen, want er is wel wat verbetering wenselijk 😉

EENVOUDIG LEVEN AGENDA.

Normaal gesproken ben ik echt van de planners die mijn productiviteit stimuleren (lees: voldoende ruimte voor tig taken op een dag en lijstjes), maar sinds ik een beetje in de knoei zit om alles goed op de rit te krijgen ligt mijn prioriteit meer bij “werken” aan mijzelf. En daarom was ik ook enorm benieuwd naar de opzet en het verhaal achter de agenda.

 

eenvoudig leven agenda

 

HOE WERKT DE AGENDA?

“Deze agenda is bedoeld als hulpmiddel, om vanuit (zelf)compassie prioriteit te geven aan wat essentieel is.” – Nynke Valk, auteur.

Zelf compassie, innerlijke ruimte en focussen op wat essentieel is? Ik zal heel eerlijk zeggen dat het eerst een beetje zweverig op mij overkwam, maar nadat ik de uitleg had gelezen en wat meer door de agenda heen had gebladerd was dat zweverige gelijk weg. Alles in deze agenda draait zo’n beetje om persoonlijke ontwikkeling, werken aan wat jij wilt en wat jij belangrijk vind. Uiteraard is er ook gewoon ruimte om je afspraken te noteren.

 

eenvoudig leven agenda

 

De agenda werkt eigenlijk vrij simpel. Zoals je op de foto kunt zien heeft elke week 2 pagina’s. De linkerpagina is puur voor de thema’s waar je die week aan wilt werken. Bijvoorbeeld “meer tijd voor mijzelf”. Bij acties noteer je dan hoe je dat gaat doen. Simpel toch? Nou ja, het invullen dan. Op de rechterpagina kun je per dag je afspraken noteren (en in mijn geval deadlines). Helemaal achter in de agenda vind je de weekevaluatie, die je in kunt vullen om je te helpen bij je plannen van de volgende week.

WAT VIND IK VAN DE EENVOUDIG LEVEN AGENDA?

Aangezien de agenda voor 2020 is heb ik ‘m nog niet echt kunnen gebruiken, maar ik heb de methode wel gebruikt om een beeld te krijgen van de agenda en of het voor mij werkt.

Het werken met thema’s vind ik een pluspunt. Het heeft mij geholpen om helder te krijgen waar ik mij die week op wil richten. Al moet ik er wel bij vertellen dat ik mij nog te veel op productiviteit heb gericht in plaats van persoonlijke ontwikkelingspunten. Eigenlijk past dat ook wel weer mooi, want eenvoudig(er) leven is niet iets wat je 1,2,3 bereikt. Het is een proces.

De informatie bij elk maandthema vind ik een pluspunt. Het helpt je om even goed stil te staan bij waar je nu bent en waar je heen wilt. Oh en de tekeningen die je elke maand tegenkomt (van Alex Peters) vind ik erg leuk, ze vragen er als het ware om, om ingekleurd te worden.

ALLEEN MAAR POSITIEF?!

Er zijn ook een paar puntjes die ik zelf een beetje jammer vind. Zo vind ik dat de vakken waar je je afspraken in kunt schrijven een beetje te klein. Dat komt misschien ook wel omdat ik gewend ben al mijn taken op te schrijven. De evaluatielijst bied voor mij weinig meerwaarde. Niet omdat ik het nut er niet van inzie, maar meer omdat ik uit ervaring weet dat ik die evaluatie 1x doe en daarna niet meer.

WIN EEN EENVOUDIG LEVEN AGENDA!!

Van Trophonios Publishing mag ik 1 exemplaar weggeven aan 1 van mijn volgers. Ben jij op zoek naar een fijn hulpmiddel om meer bezig te zijn met wat belangrijk is voor jou? Of heb je gewoon nog een fijne agenda nodig? Dan zou ik zeker meedoen als ik jou was.

Wat moet je doen om kans te maken?

Niet zoveel hoor 😉 Volg mij op Facebook en vertel onder het Facebookbericht dat je meedoet en waarom jij deze agenda wil winnen. That’s it 🙂 De winactie loopt t/m  vrijdag 22 november, Succes!

Volg mij ook op Instagram en Twitter

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.