Pasen
Persoonlijk

Pasen in huize Dude

Gister was het eerste paasdag, een dag die meestal in het teken staat van familie, paaseitjes en lekker eten. Veel mensen kijken er naar uit, vooral kinderen en vrouwen. Ik bedoel, hallooo chocolade! 😉 Wij hebben het lekker rustig gehouden om overprikkeling bij de dames, en dan vooral bij Alyssa, te voorkomen. Maar dat betekend natuurlijk niet dat we er helemaal niks aan hebben gedaan. Vandaag laat ik je zien hoe wij Pasen in huize dude hebben gevierd.

 

Paaseitjes zoeken.
Zaterdagavond had ik wat paaseitjes verstopt, niet te veel zomaar een paar. Want ik ben soms gewoon een beetje lui 😉 Voor Alyssa had ik ze op een simpele plek verstopt, maar voor Nadia had ik ze wat beter verstopt. Tenminste, dat dacht ik op het moment dat ik ze verstopte.
Nadia kon niet wachten om paaseitjes te gaan zoeken, ze keek er immers al dagen naar uit. Alyssa had een beetje hulp nodig, maar toen ze het eerste paaseitje gevonden had was ze niet meer te stoppen. Al haar speelgoeddozen werden ondersteboven gekeerd. Bij elk eitje dat ze vond zei ze heel trots “eitje ete”. Het ontbijt hebben we simpel gehouden vanwege de chocolade, in plaats daarvan hadden wij een lekkere paaslunch.

 

Dudelicious paaslunch

 

Pasen

 

Een simpele, maar lekkere paaslunch. Croissantje, saucijzenbroodje, gekookt eitje en lekker paasbrood. Komisch eigenlijk dat het paasbrood aan het eind van het jaar gewoon kerststol heet. Voor de meiden zat er nog een paaseitje bij, dat kan en hoort er natuurlijk gewoon bij. Ik had eigenlijk verwacht dat Alyssa gelijk aan het paaseitje zou beginnen, maar nee.. ze at eerst netjes haar broodjes op.   

 

Even uitrazen buiten. 
Ondanks dat het weer niet zo bijzonder was wilde ik toch even lekker naar buiten. Mr. Dude en Nadia hadden er niet zo’n zin, dus ben ik even lekker met Alyssa naar buiten gegaan zodat ze even kon uitrazen. Ze is namelijk één bonk energie en als ze niet even naar buiten kan is ze zo ontzettend wild. Meestal gaan we eerst een stukje wandelen en eindigen we in een speeltuintje. Vandaag waren Alyssa’s geliefde schommel en glijbaan zo vies en nat dat we die maar even hebben overgeslagen. Dat vond ze overigens geen probleem.. ze was allang blij dat ze even naar buiten kon.

 

Pasen
Het is pas feest als opa en oma zijn geweest! 
Mijn ouders kwamen ook nog gezellig even langs. Iets waar Nadia al de hele tijd naar uitkeek. Niet omdat ze opa en oma zo weinig ziet, maar omdat ze weet dat opa en oma op een feestdag meestal wel iets meenemen voor haar en Alyssa. Zo ook deze keer. Opa en oma hebben de meiden nog eens extra voorzien van chocola. Dus de komende weken is er in huize Dude geen tekort aan chocola!
De rest van de middag en avond stonden in het teken van rust! Nou ja, een poging tot rust creëren in ieder geval. Want ja, chocola en een drukke kleuter.. dat staat garant voor wild en gek doen. En dat kan dan ook gewoon hoor, maar wij moesten haar wel even een beetje ehm, begeleiden zodat ze niet zwaar overprikkeld zou raken. En ik kan zeggen.. poging mislukt 😀 Vooral bij het naar bed gaan.. Mijn god, het heeft nog nooit zoveel moeite gekost om Alyssa in haar pyjama te krijgen. Ach ze had er in ieder geval lol in én ze ging vrijwel direct lekker slapen.

 

Hoe was jullie eerst paasdag? 

 

Volg je mij al op social media? Ik ben te vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.