overprikkeling te lijf gaan
Persoonlijk,  Special Needs Kids

Overprikkeling te lijf gaan: we zoeken gewoon weer verder.

Echt eerlijk waar, ik had zo gehoopt dat ik jullie in dit artikel dé oplossing kon geven om overprikkeling te lijf te gaan.. maar helaas. Dé oplossing hebben wij nog steeds niet voor Alyssa gevonden, dus we zoeken gewoon weer verder. Maar dat iets voor ons niet werkt, wil niet zeggen dat jullie er niks aan hebben. Dus vandaag weer even een update met dingen die wij de afgelopen tijd geprobeerd hebben.

ALLES LIJKT MAAR TIJDELIJK TE WERKEN.

Ken je dat, dat je denkt dat je het eindelijk gevonden hebt? Dat je er eindelijk achter bent hoe je die rot prikkels kunt doseren, zodat ze niet o heftig binnen komen? De afgelopen tijd heb ik regelmatig gedacht dat we er nu toch echt achter waren hoe we Alyssa konden helpen. Helaas bleek alles wat wij probeerden maar tijdelijk te werken. Zo hielp het bijvoorbeeld om een rustig muziekje aan te zetten, daar werd ze wat rustiger van. Dat muziekje heeft welgeteld een hele week geholpen, daarna deed het niks meer. En ja, dat is best frustrerend. 

VAN KLEIEN TOT SAMEN OP DE BANK LIGGEN.

Voorheen gaven we Alyssa een potje klei als wij zagen dat het haar allemaal even te veel werd. In die periode kon je het ook goed aan zien komen. Zodra ze dan met klei kon friemelen zag je de ergste spanning van haar afglijden, meestal was dat na een kwartiertje. Daarna kon ze eigenlijk gewoon weer verder met spelen of dansen. Als we haar nu klei geven kijkt ze ons even vreemd aan en rent en springt weer vrolijk verder.

Even samen op de bank liggen met een dekentje erbij was 1 van de dingen die ook even een tijdje werkte. Ze werd er enorm rustig van als ze lekker tegen mij aan kon liggen, je zag en voelde haar dan gewoon ontspannen. Zodra ze het zelf genoeg vond, ging ze van de bank af en pakte een boekje om die lekker te gaan lezen. Maar helaas was dit ook maar van korte duur. 

We hebben een week of 2 iets heel fijns gehad wat erg goed werkte. Alyssa werd namelijk erg rustig en ontspannen als ze mij mocht helpen met het schoonmaken en opruimen van de keuken. Nou, win-win situatie.. Alyssa lekker chill en ik hoefde niet alles alleen op te ruimen 😉 Maar ook dat werkte maar tijdelijk. Ze vind het nog steeds wel leuk om te helpen, maar niet als ze overprikkeld is. 

OVERPRIKKELING TE LIJF GAAN, WE ZOEKEN DUS GEWOON WEER VERDER..

Op het dagcentrum heeft Alyssa een aantal keer met een ergotherapeut gewerkt. De ergotherapeut heeft diverse dingen uitgeprobeerd en heeft samen met ons naar diverse mogelijkheden gekeken, maar zij kwam ook tot de conclusie dat alles maar tijdelijk werkt. Natuurlijk heeft ze ons wat tips en adviezen gegeven, maar echt helpen doet het nog niet. Het enige wat momenteel wel goed helpt is de verzwaringsdeken. Deze gebruiken we om Alyssa rustiger in bed te krijgen. Momenteel helpt de deken goed, tenminste als ze moe genoeg is. Als ze echt te wakker is dan schopt ze de deken weg. 

We zijn nu ook op het punt gekomen dat we het even niet meer weten hoe wij Alyssa’s overprikkeling te lijf moeten gaan. Elk ding waar ze positief op reageert pakken we aan en bieden haar dit aan als we merken dat alles too much is geweest. En elk ding wat helpt, ook al is het dan maar voor een paar dagen, daar zijn we blij mee. 

 

MOCHT JE DE GOUDEN TIP VOOR ONS HEBBEN? OF DENK JE “PROBEER DIT EENS” LAAT HET MIJ DAN ZEKER WETEN ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.