Moederdag
Persoonlijk

Ode aan mijn internetvriendinnen

Tegenwoordig is internet echt niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken internet om dingen op te zoeken, te bestellen, muziek te luisteren en ga zo maar door. Social media is voor mij echt een 10x per dag terugkomend iets. Facebook, Instagram en Twitter, ik hou het allemaal bij. En nu ik dit typ weet ik niet eens of dat nou wel zo positief is 😀

Cute a.k.a Marloes ♥

In januari 2011 heb ik mij aangemeld voor een Facebookprofiel. In het begin vond ik het maar onzin, contacten onderhouden doe je toch gewoon face to face?! Toch kwam ik er al snel achter dat het best makkelijk is. Ik kwam namelijk weer in contact met mijn lieve first ever internet vriendinnetje Marloes! ♥ Marloes en ik hebben elkaar meer dan 15 jaar geleden in een chatbox leren kennen. Nee, het was geen TMF chat waar meestal allemaal vage figuren zaten die maar op één ding uit waren. Nee, wij hebben elkaar leren kennen via Ilsechat. Wat begon als “iemand die ik via de chat ken” is eigenlijk heel snel uitgegroeid tot een echte vriendschap. In die tijd was MSN ook helemaal hip, als wij beide online waren in die chatbox zaten we ondertussen ook gewoon te kletsen via MSN. Al snel mailden, sms’te en belden wij elkaar regelmatig. We hadden het echt overal over!

Meeting

Vanuit de chatbox werd er af en toe een meeting georganiseerd door en voor de vaste chatters. Op zo’n meeting hebben Marloes en ik elkaar dan eindelijk echt ontmoet. Het voelde direct helemaal vertrouwd. Vanaf dat moment spraken we ook regelmatig af. Meestal kwam Marloes een weekend naar mij, want even snel samen de stad in dat kon helaas niet. Marloes woonde toen in Maastricht en ik in Middelburg. De weekenden bestonden meestal uit een filmpje kijken, shoppen, stappen en de Mac! Oh en foto’s maken, vooral van die wazige stapfoto’s waren favoriet.

In 2002 ongeveer was het contact over. Niet zomaar ineens, het verwaterde gewoon. Mijn toenmalige vriendje had daar ook wel wat mee te maken, die vertelde dingen die toch niet helemaal waar waren. Maar goed, dankzij Facebook hebben Marloes en ik alweer een aantal jaar contact. Niet meer zo veel als vroeger, maar dat is niet zo vreemd, zo lopen dingen nu eenmaal. Ik ben in ieder geval erg blij dat wij nog steeds vriendinnen zijn ♥♥

Nieuwe internetvriendinnen

Ook heb ik via Facebook heel veel leuke nieuwe mensen “leren kennen”, via een moedergroep. Leren kennen staat tussen aanhalingstekens, omdat ik deze meiden alleen via Facebook en Whatsapp ken. Heel vreemd eigenlijk dat je in een korte periode zo’n leuke band op kunt bouwen met mensen die je eigenlijk niet kent. Na een tijdje gezellig in een facebookgroep gekletst te hebben, werd een een whatsapp-groep gemaakt.. Heel gezellig, maar mijn god.. Als iedereen online was, dan liepen de gesprekken door elkaar en was er vaak geen touw aan vast te knopen 😀

Ik weet niet of jullie ervaring hebben met een app-groepje, maar zoveel meiden in 1 groepje.. Dat gaat dus niet altijd goed. Iets met veel verschillende meningen 😉 Inmiddels zit ik niet meer in de app-groep, omdat ik er veel te veel mee bezig was. En dan merk je wel dat die vriendschappen wat minder, of in ieder geval anders worden. En dat is ook niet erg. Met een paar van de meiden heb ik nog wel regelmatig en goed contact. Met 1 in bijzonder, zij is toch wel mijn “Best Dude” ♥ Ik hoef haar naam ook niet te noemen, zij weet zelf wel dat ik haar bedoel.

Waarom internetvriendinnen TOP zijn

Het voordeel van internetvriendschappen is, dat je niet de deur uit hoeft om bij te kletsen. Je kan lekker als koos make-up-loos in je pyjama om de bank hangen met de laptop op schoot of je telefoon in je handen. Je hoeft ook niet eerst heel je huis opgeruimd te hebben én als vriendin iets verteld wat jij heel grappig vind, maar zij niet, dan kun jij daar gewoon lekker om lachen.. Ze hoort je toch niet 😉

 

bloemetje
Deze is voor al mijn lieve internetvriendinnen

 

hebben jullie ook leuke mensen online leren kennen die een echte vriend of vriendin is geworden? Of ben je meer van de face to face vriendschappen? Laat het mij weten in de reacties ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram of Twitter

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.