Nadelen van het lekkere weer
Lifestyle

Nadelen van het lekkere weer..

Als je naar buiten kijkt zou je het haast niet zeggen, maar we zitten nog maar halverwege februari. Mij zul je er niet over horen klagen, want ik hou van het lekkere zonnetje. Lekker de ramen open en veel naar buiten. Ik vroeg mijn volgers op Instagram of hun ook nadelen van het lekkere weer konden noemen en dat heb ik geweten! De leukste, grappigste en meest herkenbare nadelen deel ik in dit artikel. 

EEN TIKKELTJE SARCASTISCH, DAT DAN WEER WEL..

Eigenlijk is het stom dat ik het er bij moet vermelden, maar de vorige keer dat ik een artikel als deze schreef kreeg ik enorm veel commentaar. Dus lieve mensen, lees de nadelen met een sarcasme bril op en neem het allemaal niet zo serieus. Oké? Daar komen ze..

VERVROEGDE VOORJAAR SCHOONMAAK.

Met de fijne temperaturen en het lekkere zonnetje begint het toch te kriebelen. Alles moet weer netjes en schoon ala Marie Kondo. En dat is eigenlijk heel stom, want zodra ik begin met opruimen heb ik er al geen zin meer in, dan ga ik liever buiten in het zonnetje zitten. Ik ben overigens niet de enige hoor, 1 van de reacties die ik kreeg was dat je met het lekkere zonnetje echt alle stof ziet liggen in huis én dat je dan pas ziet hoe vies de ramen eigenlijk zijn 😀

BUITEN SPELEN, BUITEN SPELEN EN NOG EENS BUITEN SPELEN..

De ouders onder ons zullen het volgende nadeel wel herkennen, al ziet misschien niet iedereen het als nadeel.. buiten spelen! Ja buiten spelen is ontzettend leuk en gezond en gezellig en weet ik het wat nog meer. Lekker buiten fietsen, in de zandbak of lekker voetballen met je kind(eren). Wat kan daar nu nadelig aan zijn vraag je je misschien af? Nou.. zoals 1 van mijn volgers ook al aangaf, willen kinderen met het mooiere weer ’s morgens als (heel) vroeg naar buiten. En laten wij (in ieder geval ik en de volger die met dit nadeel kwam) daar niet altijd zoveel zin in hebben.

GEEN SMOESJES MEER.

In de winter kijkt niemand er raar van op als je veel binnen zit, je weet wel.. heel druk bezig zijn met mega belangrijke zaken (lees: Netflix kijken). Maar zodra het buiten langer licht is en het zonnetje zich steeds meer laat zien, raak je toch snel door je smoesjes heen. Je hebt eigenlijk gewoon geen excuus meer om de hele dag binnen te Netflixen! Maar gelukkig heb ik hier dé oplossing voor. Pak je laptop mee naar de tuin (of naar je balkon) en ga daar gewoon lekker Netflixen! 

DE ZON CONSTANT IN JE GEZICHT.

Lekker hoor dat zonnetje, maar aangezien de kids de hele dag buiten willen spelen zit jij vast ook de hele dag buiten. En dat o zo fijne zonnetje schijnt dan dus de hele dag in je gezicht.. hallo hoofdpijn. En nu zou je natuurlijk heel makkelijk een zonnebril op kunnen zetten, maar je zou maar een kind hebben die vind dat ze recht heeft op jouw zonnebril #momlife Of je hebt net als mij een bril, dan kan een zonnebril een heel gedoe zijn.

 

nadelen van het lekkere weer

 

BLOTE BENEN EN BEESTJES!

Bij de eerste zonnestralen zijn wij Hollanders al geneigd om de lange broeken de kast in te smijten en lekker met de benen bloot te gaan. Jurkjes, rokjes of een leuke korte broek.. we kunnen niet wachten om ze weer aan te trekken (zonder dat we dan constant zitten te rillen van de kou). Maar ja, die zomerse kleding ligt al zo lang in de kast, daar zit altijd wel wat bij wat eerst gestreken moet worden. Nu heb ik dat probleem zelf niet, maar 1 van mijn volgers kijkt hier echt niet naar uit!

En als we dan lekker met de benen bloot kunnen, worden we al snel geplaagd door allerlei vieze beestjes.. blegh! Ooh om over mijn jaarlijks terugkerende “Oh my god, ik ga echt niet naar buiten” walging nog maar te zwijgen. Vliegende mieren! Yuk!

GELUKKIG ZIJN ER NIET ALLEEN NADELEN.

Ondanks bovenstaande nadelen, irritatiepuntjes of gewoon “ik moet wat te zeiken hebben” punten 😉 ben ik ontzettend blij met de mooie dagen die we al gehad hebben en die we zeker nog gaan krijgen. Want het eerste echte zonnestraaltje zorgt er voor dat mijn humeur een stuk beter is, dat ik meer energie heb en dat ik over het algemeen een stuk productiever ben. Dus laat het mooie weer maar komen ♥

 

ZIJN JULLIE OOK ZO BLIJ MET DE VROEGE MOOI WEER DAGEN? 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.