Motivation monday | 5 insprerende quotes
Lifestyle,  Selfcare

Motivation Monday | 5 inspirerende quotes!

Maandag.. Het is altijd zo’n dag waar veel mensen niet zoveel zin in hebben. En ik snap dat ergens wel. De eerste dag na een lekker weekend waarin je toch minder verplichtingen hebt dan op de doordeweekse dagen. In het weekend staat meestal het gezin- of leuke dingen doen met vrienden- centraal. Toch heeft de maandag ook wel zijn fijne dingen (behalve het vroege opstaan, dat is gewoon niet voor mij weggelegd).  Ik probeer de maandag de laatste tijd juist te zien als een frisse start van de week. Nieuwe doelen, nieuwe kansen. En om deze maandag misschien net even wat dragelijker te maken, heb ik 5 mooie en inspirerende quotes voor je 🙂

 

“If you can dream it, you can do it” – Walt Disney  

Alles start met een droom, toch? Nu ga ik niet beweren dat alles wat je droomt ook echt kan gebeuren hoor. Ik bedoel, als je droomt dat je favoriete Hollywood hunk of babe ineens voor je deur staat met een bos bloemen, is de kans toch klein dat dat ook echt gebeurd. Maar, het kan je wel het zetje in de rug geven om eindelijk die knapperd, die je steeds tegenkomt, eens aan te spreken. 

 

“Believe you can and you’re halfway there” -Theodore Roosevelt

Deze quote is toch echt wel één van mijn favorieten. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik deze nog maar sinds kort echt voel! 

 

“Don’t let the fear of striking out prevent you from playing the game” 

Heel eerlijk gezegd weet ik niet van wie deze quote origineel is, ik heb deze quote onthouden toen ik ‘m voorbij zag komen in de film “A Cinderella Story”. 

Deze quote geeft mij elke keer weer even een reality check. Ik heb nogal eens de neiging om iets niet te doen, omdat ik bang ben ik het niet kan of dat anderen het niks vinden. Als ik deze quote dan zie denk ik “Ja, maar wat als ik het nou gewoon probeer?!” Geloof me, daar kunnen mooie dingen van komen.

 

“The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty” – Winston Churchill

Hoe motiverend wil je het hebben? Misschien moet je eerst even een cursusje omdenken volgen, want deze kun je natuurlijk op twee manieren lezen. Maar in het kader van positiviteit zou ik er voor kiezen om deze als mega motivatie te zien. Alles wat we voor onze voeten gesmeten krijgen bied mogelijkheden, het ligt er maar net aan of we de mogelijkheden wilt zien.

 

“Impossible is just an opinion” – Paulo Coelho

Deze quote is mij op het lijf geschreven en ik zal je ook vertellen waarom. Jaren geleden, toen Daniel in zijn toenmalige huis de tuin flink aan wou pakken, hielpen mijn vader en ik hem. Er zaten allemaal stronken en dikke grote wortels in de grond. Ik was vastberaden om een stukje boomstronk uit de grond te trekken. Daniel liet mij gewoon lekker mijn gang gaan, hij is namelijk niet het type dat je gelijk al iets uit handen wil nemen. Mijn vader was van mening dat ik dat niet zou kunnen.

Nou, mede daardoor was ik nog meer vastberaden om dat ding uit de grond te trekken. Ik wou gewoon even laten zijn dat ik dat dus echt wel kon. En, het heeft veel zweet en gevloek gekost, maar uiteraard is het wel gewoon gelukt! Dus wanneer iemand tegen je zegt dat je iets niet kan óf dat het onmogelijk is.. laat dat dan extra motivatie zijn.

Hopelijk heb je iets aan deze inspirerende quotes. En kunnen ze je maandag net wat positiever maken ♥

 

Motivation Monday | 5 inspirerende quotes!
foto van http://www.quotemaster.org


Wat is jouw favoriete quote? Laat het mij weten in de reacties.

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.