Moederdag
Persoonlijk

Moederdag, ik heb er niet zoveel mee..

Nog even en het is weer Moederdag. Een dag die helemaal in het teken staat van mama’s! Veel moeders kijken hier al weken naar uit en strooien heel “subtiel”met hints “Schat, het is bijna Moederdag hé?! Kijk nou eens hoe leuk dit is!” Dat het voor nieuwe mama’s echt een big deal is snap ik best, maar voor mijzelf? Tsja, ik heb er eigenlijk niet zoveel mee.

Just another day at the office

Ik besef me best dat ik waarschijnlijk één van de weinige moeders ben die eigenlijk niet zoveel waarde hecht aan Moederdag. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind de knutsels, cadeautjes en lekkere ontbijtjes heerlijk en daar geniet ik ook echt van, maar verder is het gewoon een dag als alle anderen. Het huishouden moet gewoon gedaan worden en het eten maakt zichzelf ook niet klaar.

Lees ook: Mijn avondritueel

En weet je, het zou wishful thinking zijn als ik er vanuit zou gaan dat mijn wederhelft alle taken op zich zou nemen. Alleen omdat het Moederdag is? Hahaha, think again.. Want ja, ik ben zijn moeder toch niet?! (Zo denken wij er allebei over) En ach, al zou hij het wel doen, dan gaat het niet op de manier hoe ik het zelf allemaal doe. Dus dan kan ik het net zo goed zelf doen 😉

Waarom zo negatief?

Ik kan me voorstellen dat je nu zoiets hebt van “Dude, doe niet zo negatief en ondankbaar”. Ik bedoel het absoluut niet negatief en ben zeker niet ondankbaar! Zoals ik al zei geniet ik van de knutsels en cadeautjes en de dingen die mijn wederhelft allemaal doet, maar waarom zou dat alleen op Moederdag moeten. Na een uurtje extra mama-liefde gaan we hier ook gewoon weer onze gang zoals we dat altijd doen. En heel eerlijk vind ik dat helemaal super. Ik heb namelijk veel liever dat iedereen hier in huis gewoon lekker zijn of haar ding doet dan dat ze verplicht iets moeten doen. 

Wat doe je dan met Moederdag?

Nou, waarschijnlijk zo’n beetje hetzelfde als iedereen. Lekker samen ontbijten en als ik een lieve mama ben geweest 😉  krijg ik misschien ook nog wel wat leuks van de meiden. En ’s middags gaan we ook bijna altijd naar mijn moeder. Ja bijna altijd, want mijn moeder is of net voor Moederdag jarig of met Moederdag. Ligt er net aan op welke datum het valt. Vaak vieren we mijn moeder’s verjaardag en Moederdag in 1x. Maar tussen alles door gaan we eigenlijk gewoon onze gang zoals we dat altijd doen. 

 

Hoe vieren jullie Moederdag?

 

Alvast een fijne Moederdag allemaal, dat jullie maar verwend worden door de kindjes en vergeet je (schoon)moeder niet ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.