minder moeten
Persoonlijk,  Selfcare

Minder moeten van jezelf, werkt dat eigenlijk wel?

Een tijdje geleden schreef ik in een artikel dat ik wat minder streng voor mijzelf ging zijn. Ik vertelde dat er wat minder blogs online zouden komen, omdat ik mijn energie en tijd aan andere dingen moest besteden. Maar dat minder moeten van mijzelf.. heeft dat wat opgeleverd? En werkt dat nu echt zo bevrijdend als er gezegd word?

MINDER MOETEN VAN MIJZELF, HET IS ECHT NODIG.

Ik zag er eigenlijk best tegenop om wat minder streng voor mijzelf te zijn. Ik had namelijk het gevoel dat ik gewoon die 3 blogartikelen per week moest kunnen schrijven. En ik vond dat ik ook gewoon actief moest zijn op social media. Zo stom eigenlijk, want laten we eerlijk zijn.. het is maar internet hè?! Ergens schrok ik er ook wel van, dat ik het bloggen en social media niet een beetje los kon laten. Dat ik toch een grote druk voelde.

En het gekke is, dat ik gewoon een soort van opluchting voelde toen ik kenbaar had gemaakt dat ik voorlopig 1 blog per week minder zou schrijven. Dat vond ik veelzeggend en daarom was het ook de juiste beslissing om wat minder van mijzelf te moeten. In ieder geval op het gebied van bloggen en social media. 

BEN JE NU DAN OOK MEER IN BALANS?

Sowieso is het vinden van balans een lastig ding en ik vraag mij ook echt af of je ooit wel echt dé balans zal vinden. Maar, ik merk wel dat sinds ik dus minder met mijn blog bezig (dus niet meer elke dag het gevoel hebben dat ik er iets aan moet doen) meer gedaan krijg voor mijn blog. Volg je het nog? 😀

Ik ben begonnen met focusdagen. Zo heb ik nu 2 vaste middagen in de week dat ik aan mijn blog werk. Op die middagen schrijf ik artikelen, doe ik research voor artikelen en maak- en bewerk- ik foto’s. De overige dagen ben ik bezig met mijn andere website en heb ik 1 “ik doe lekker niks”-dag. De ochtenden hou ik nu echt voor huishoudelijke dingen en alles op het gemakje doen (voor zover dat lukt uiteraard). Dus meer balans? Ja, ik denk het wel. Ik voel mij in ieder geval niet meer zo gehaast.

DAT MINDER MOETEN VAN JEZELF WERKT DUS WEL?

Ja, voor mij werkt het momenteel best goed! Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat het niet zo makkelijk is als het misschien klinkt. Want ik ben absoluut nog wel geneigd om de dagen vol te plannen met dingen waarvan ik denk dat ze echt direct gedaan moeten worden. Het is echt een kwestie van dingen en gedachten loslaten. 

Er zit voor mij, op het gebied van bloggen, wel een nadeel aan. Ik merk namelijk dat ik, nu ik veel meer tijd heb, minder inspiratie heb. Ik heb een hele lijst met onderwerpen en van elk onderwerp weet ik ongeveer wat ik wil schrijven. Maar daar blijft het dan ook bij. Daardoor zit ik vaak nog op het laatste moment te typen (zoals nu). Nu moet ik wel zeggen dat ik het beste presteer als ik een deadline heb, dus misschien doe ik het ook wel gewoon onbewust 😉 

OOK NIET ONBELANGRIJK: BEVALT HET MINDER MOETEN?

Ja en nee! Ja het is onwijs prettig dat ik niet meer zoveel van mijzelf vraag. En dat ik het van mijzelf wat rustiger aan mag doen. Maar ik vind het soms ook  wel lastig. Dan denk ik: wat moet ik nu weer eens gaan doen? En dan wil het wel eens gebeuren dat ik op het laatste moment (voordat de meiden thuiskomen van school) nog moet stofzuigen of nog snel een boodschap moet doen. Ik denk dat ik daar nog even mijn draai in moet gaan vinden.

 

GEEF JIJ JEZELF OOK WEL EENS TOESTEMMING OM EVEN WAT MINDER TE MOETEN?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.