Doe jij wat jou gelukkig maakt
Persoonlijk

Mijn passie

Dus, eindelijk weet je wat je wilt. In je hoofd zit het vol met plannen en super ideeën én je hebt zelfs al een plan van aanpak gemaakt. Tijd voor actie! Je bent er helemaal klaar voor en dan komt het er op aan. Net op het moment dat je wilt gaan beginnen ga je twijfelen.. Kan ik dit wel? Wat als iedereen het ontzettend stom vind? Of erger nog, wat als het helemaal mislukt?

Deze gedachten kent iedereen denk ik wel. Bij mij zaten die gedachten standaard in mijn hoofd als ik iets nieuws wilde proberen, ik werd er gek van! Het maakte mij echt super onzeker.  Op één of andere manier lijkt het bij mij nu steeds minder te worden, maar waar die ommezwaai ineens vandaan is gekomen? Begrijp me niet verkeerd hoor, want lichtelijk onzeker ben ik nog steeds, maar het gaat beter.

Find your passion.

In het verleden zijn er veel momenten geweest dat ik dacht: Ja! Dit is het, dit ga ik doen én het gaat mij lukken. Als ik dan eenmaal begon, waren die irritante gedachten er weer. Die zorgden er ook vrijwel direct voor dat ik ging uitstellen en daardoor afhaakte. En daardoor raakte ik zo ontzettend gefrustreerd.. Waarom zou ik eigenlijk nog aan iets nieuws beginnen? Achteraf gezien denk ik dat die nieuwe dingen niet geschikt waren voor mij… Het was niet wat ik echt wilde, het was niet mijn passie.

Maar hoe weet je of iets echt je passie is? Waar ligt het verschil tussen iets heel leuk vinden en er echt passie voor voelen? En kan je passie veranderen?

Op Newstart.nl vond ik een duidelijke uitleg over het verschil tussen passie en iets leuk vinden.

 

Passie is niet hetzelfde als interesse.

Je blijft het leuk vinden. Je deed het tien jaar geleden al en zult het over tien jaar nog doen. Het is wat je niet neer kunt leggen. Waar je eigenlijk niet gestoord bij wilt worden als je ermee bezig bent. Wat je kunt blijven doen zonder dat het verveelt.

Mijn passie.

Dus je passie is iets wat je voelt, wat als het ware er voor zorgt dat je alles op alles zet om er mee bezig te kunnen zijn. Voor mij is dat schrijven. Zolang als ik mij kan herinneren ben ik al bezig met schrijven. Als ik voor school iets moest leren, schreef ik altijd eerst een samenvatting. Niet alleen omdat dat het leren makkelijker maakte, maar ook puur om het schrijven. Achteraf gezien was het toch niet altijd even handig, want er ging best veel tijd in zitten. Ik schreef het niet gewoon op. Nee, het moest ook goed leesbaar zijn én in een netjes handschrift!

Toch heb ik een tijdje niks met schrijven gedaan. Ik wist niet zo goed wat ik met mijn leven wilde, ik was echt zoekende. Een aantal jaar geleden vlamde mijn liefde voor het schrijven weer helemaal op. Ik had namelijk het idee om een verhaal te schrijven. Weken achter elkaar ben ik er mee bezig geweest, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Mijn verhaal, wat overigens nog niet af is, ligt in de kast. Zo af en toe pak ik het er weer eens bij en krijg dan weer nieuwe ideeën. Ik hoop echt dat ik de laatste dosis lef vind om het af te maken en er echt iets mee te doen, maar zoals ik al zei.. Die onzekerheid he?!

 

passie

 

Bloggen.

Ik denk dat ik daardoor mijn blog ben begonnen. Om mijn onzekerheid over mijn schrijven de kop in te drukken, want ik vond het zo erg dat ik niet veel deed met mijn liefde voor schrijven. Ook helpt het om mijn eigen schrijfstijl te ontwikkelen en het werkt echt ontspannend. In het begin heb ik mijzelf wel echt afgevraagd “kan ik dit wel?” Ja, ik kan dit wel. Ik schrijf namelijk vooral voor mijzelf! Het maakt mij blij en zorgt ervoor dat ik mijzelf nuttig voel. Klinkt dat erg stom? Nouja, dat maakt mij  eigenlijk niet zoveel meer uit.

De afgelopen weken heb ik er veel over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit is wat ik wil. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Dus ja, dit is mijn passie en ik ga ervoor! Misschien loopt het toch op weinig uit, maar hey misschien geeft het mij net dat laatste zetje om mijn verhaal af te schrijven en er echt werk van te maken! Het zou namelijk vreselijk zijn als ik mijzelf over 10 jaar af zou vragen “wat als…” Ik ben van mening dat je er maar beter “gelijk” achter kan komen. Zelfs als blijkt dat ik hier toch niet goed genoeg in ben is het beter dan het mijzelf altijd af te vragen..

Wat is jullie passie? Ik ben ook echt benieuwd wat jullie er aan doen om te ervoor te zorgen dat jullie passie levendig blijft. Laat het mij weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

23 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.