mijn haat-liefde verhouding met instagram
Lifestyle

Mijn haat-liefde verhouding met Instagram

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen.. Instagram is absoluut 1 van mijn favoriete social media kanalen. Ik kan er echt uren lekker rondneuzen tussen verschillende mooie foto’s en de reacties die een bepaalde foto teweeg brengt vind ik ook heerlijk om te lezen. Nou ja, meestal dan. En dat brengt mij gelijk bij mijn 1e irritatiepuntje.

 

Als je niks vriendelijks te zeggen hebt…
Op elke social media kanaal kom je ze tegen.. internethelden. Ik verbaas mij er echt over dat sommige mensen zo hard kunnen zijn. En waarom? don’t know. Op het moment dat je een foto plaatst zijn er altijd mensen die jouw foto niks vinden. Prima, dat kan. We hebben namelijk niet allemaal dezelfde smaak. Maar is het dan echt nodig om dan te zeggen dat je het spuug-lelijk vind? Ik denk het niet he?! Je kan er namelijk gewoon voor kiezen om niet te reageren, of zoals ik zelf wel eens doe bij bijvoorbeeld een outfit-foto “niet echt mijn smaak, maar leuke foto!” Dat klinkt toch een stuk vriendelijker?

 

Het eeuwige volg-ontvolg “spelletje”.
Iedereen die actief is op Instagram kent het wel, het mega irritante volg-ontvolg spelletje. My god, of je volgt me of je doet het niet. Maar als je me op maandag volgt, dinsdag weer ontvolgt om me vervolgens op woensdag weer te gaan volgen (en ga zo maar door) dan word ik niet heel erg blij van je. Ik heb het dus een tijd gehad dat meneer X mij 3 weken lang elke dag volgde en de dag erna weer ontvolgde. Echt dude, why?

 

mijn haat-liefde verhouding met instagram

 

Ik heb tegenwoordig veel tijdelijke volgers. Aan de ene kant best vervelend, maar aan de andere kant kan ik het ergens wel begrijpen. Als je naar mijn Instagram profiel gaat dan zie je dat ik geen vast onderwerp heb. Mijn foto’s zijn heel erg divers. Sommige foto’s, van bijvoorbeeld eten of een quote, doen het ontzettend goed en leveren nieuwe volgers op. Die volgers gaan er waarschijnlijk van uit dat ik constant zulke foto’s plaats. Als ze dan zien dat ik ook andere foto’s plaats, dan haken ze weer af. Dat snap ik overigens wel. Het is dus duidelijk een leerpuntje voor mijzelf.
Wat ik ook ontzettend irritant vind, is dat je nu constant foto’s van een week geleden te zien krijgt. Die heb ik allemaal allang gezien, ik wil nieuwe foto’s zien! Maar ja, dat algoritme hé.. 
Oké genoeg geklaag. Er zijn gelukkig ook genoeg dingen die ik absoluut geweldig vind van Instagram!

 

Wat is er dan wel leuk?
Wat ik wel heel leuk vind aan Instagram, is de interactie die je hebt met je volgers. Leuke opmerkingen en vragen die gesteld worden naar aanleiding van een foto vind ik echt heel leuk. Zo heb ik via Instagram heel wat leuke mensen leren kennen, waar ik regelmatig contact mee heb 🙂 Ook vind ik de verschillende mooie feeds een bron van inspiratie. Nee, ik kopieer anderen niet! Maar soms zie ik een mooie foto voorbij komen, waardoor ik zelf een berg inspiratie krijg voor mijn foto’s of voor een mooie achtergrond! En ik zei het in het begin al.. Ik vind het gewoon heerlijk om lekker rond te neuzen tussen alle foto’s. 
De stories-functie vind ik ook heel leuk. Vooral de filmpjes! Tot afgelopen week deed ik daar zelf nog helemaal niks mee.. Maar omdat ik het zo leuk vond om die van anderen te bekijken, ben ik het zelf ook maar eens gaan proberen. Het stelt nog vrij weinig voor, maar ik merk wel dat het ontzettend handig kan zijn.

 

Gebruik jij Instagram? Laat me in de reacties weten wat je leuk, of juist niet leuk vind aan Instagram. Ik hoor graag weer van jullie ♥
Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter 

29 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.