notebook
Lifestyle

Mijn Bullet Journal

Een tijdje geleden schreef ik een blog over het effect van een planning voor Nadia. Doordat wij zoveel plannen voor Nadia, ben ik voor mijzelf ook lichtelijk verslaafd geraakt aan plannen en to-do lijstjes.

Geen gewone agenda.

Heel lang gebruikte ik een simpele agenda voor afspraken en maakte ik lijstjes die ik in mijn agenda propte. Maar aangezien die lijstjes constant uit mijn agenda vielen, of dat ik ze overal rond liet slingeren, werkte dat dus niet voor mij. Ik ging dus op zoek naar andere mogelijkheden.

Een gezinsplanbord werkt ook niet voor ons. Dat word te chaotisch voor Nadia, ze heeft dan geen overzicht en raakt daardoor erg in de war. En heel eerlijk gezegd pakte ik toch sneller even een post it om op te schrijven wat er die dag moest gebeuren. Een andere reden dat het gezinsplanbord niet werkt is dat mijn man niet zo van het plannen voor zichzelf is. Ik heb ook nog een tijd briefjes op de koelkast gehangen, maar dat werd op den duur zo’n rommeltje.. Nee ook dat was het niet. Ik ging dus op zoek naar een systeem waarin ik mijn afspraken en lijstjes kwijt kon en dan nog het liefste op zo’n manier dat alles bij elkaar zit.

Bullet Journal.

Op Facebook kwam ik in een creatieve groep de term bullet journal tegen. De persoon die het noemde had ook een foto geplaatst van haar bullet journal. Ik was eigenlijk direct enthousiast! Na wat Google werk kwam op de website van de bedenker van het systeem Ryder Caroll. Op de website word in het Engels uitgelegd wat het precies inhoud en helpt je op weg als je er zelf  één wilt maken. Kort gezegd is een bullet journal een boekje waar je alles, maar dan ook echt alles, wat je bezig houd in bij kan houden. Bijvoorbeeld afspraken, to-do-lists, inspiratielijsten, favoriete quotes en ga zo maar door.

Simpel notitieboekje

Ik ben begonnen in een simpel notitieboekje, want ik wou niet gelijk teveel geld uitgeven aan een duur boekje en allemaal mooie fineliners en stiften. Ik wist ook helemaal niet of dit systeem wel werkte voor mij. Zonder na te denken over hoe het zou moeten, ben ik gewoon lekker begonnen, in een notebook met lijntjes. Om mee te beginnen was dit prima, maar na een tijdje begon ik mij toch wel te ergeren aan de lijntjes. Ik had met mijzelf de afspraak gemaakt dat ik dit boekje eerst vol moest maken voordat ik er één met een puntjesraster mocht kopen (deze worden veel gebruikt door bullet journal liefhebbers).

En, werkt het?

Vanaf het eerste moment dat ik er aan begon was ik verslaafd! Geen rondslingerende briefjes meer, alles lekker overzichtelijk bij elkaar. Voor mij was het ook meer dan alleen mijn dagelijkse leven organiseren. Het werd ook echt een rustmomentje als ik er in bezig was. Ik heb ook nog pogingen gedaan om creatieve pagina’s te maken in mijn bullet journal, maar dat was geen succes 😀 Ik ben gewoon niet zo creatief! Maar dat geeft niet, het boekje is voor mij en ik doe ermee wat ik fijn vind.

Intussen ben ik bezig in mijn derde boek, dus ja.. Voor mij werkt het echt heel goed. En ik kan het ook zeker aanraden als je niet zo goed tegen chaos kan, want het is zo fijn om alles uit je hoofd en op papier te hebben! Sinds een paar weken gebruik ik ‘m ook voor mijn blog-planning. Ik ben nog wel een beetje aan het zoeken hoe ik die naar mijn zin krijg, maar dat komt vanzelf wel.

 

bullet journal
Zoals je ziet, ben ik niet zo creabea

 

blog planning

 

Gebruiken jullie ook een bullet journal? of een andere vorm van planning? Of vind je het helemaal niks? 

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

15 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.