geen goede voornemens voor mij
Persoonlijk

Mijn blogdoelen voor 2018

Onlangs schreef ik een artikel over de  doelen die ik voor 2017 had. In dat artikel vertelde ik al dat ik mijn doelen voor Miss Dude Blogging nog even voor mijzelf wilde houden, maar vandaag ga ik ze dan toch met jullie delen. Dus hier komen ze, mijn blogdoelen voor 2018!

 

mijn blogdoelen voor 2018

 

Meer structuur.
Mijn blog bestaat nu iets meer dan een half jaar. En in dat half jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat ik enorm blij word van blogartikelen schrijven. Ik heb alleen wel gemerkt dat ik af en toe flink in de knoei kom met wat ik nou precies wil. De structuur zit er gewoon niet voldoende in. Dat geldt niet alleen voor het publiceren van artikelen, maar ook in het schrijven ervan. 
Meestal werk ik aan mijn blog als Alyssa op het dagcentrum zit. Dan kan ik lekker ongestoord doortypen, dingen uitzoeken en mails beantwoorden. Maar de laatste tijd lijkt er elke keer wel iets te zijn dat mijn planning in de war gooit. Bijvoorbeeld boodschappen doen of achterstallige huishoudelijke karweitjes. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van prioriteiten stellen, i know. Al denk ik dat het net iets verder gaat dan dat, ik heb nog niet echt de juiste mindset. Misschien moet ik mijn blog meer als werk zien? Dan is het misschien makkelijker om vast te houden aan mijn planning en structuur. Dat ga ik dus uitproberen, kijken of ik er op die manier meer structuur in krijg.

 

Naamsbekendheid
Als je een blog hebt is het natuurlijk wel zo leuk als je artikelen, waar je zoveel tijd en energie in hebt gestoken, goed gelezen worden. Nu worden mijn artikelen redelijk goed gelezen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik deel mijn blogartikelen op mijn social media kanalen en in een aantal Facebook groepen, maar ik wil mijn blog ook op andere manieren gaan promoten. 
Dat zou natuurlijk kunnen door gastblogs te schrijven, maar ik wil ook graag “offline” mijn blog promoten. Ik heb daar alleen nog niet echt een concreet plan voor. Dus tips, adviezen of gewoon een trap onder mijn hol zijn welkom 😉 Want om nu bij de supermarkt een kaartje op te hangen met de tekst “voor leuke mom- en lifestyle blogartikelen ga je naar missdudeblogging.nl” vind ik ook weer zo wat! 😀

 

Foto skills
Iets waar ik mij de komende tijd even extra mee bezig ga houden, is foto’s maken. Mijn foto’s, zowel in mijn blogartikelen als op mijn Instagram, kunnen wel wat verbetering gebruiken. Ik maak de meeste foto’s gewoon met mijn geliefde telefoon, maar ik wil ook heel graag mooie foto’s kunnen maken met een goede camera. En gelukkig mag ik de camera van mijn lieve privéfotograaf zo af en toe gebruiken om te mee te oefenen. Maar dat is natuurlijk niet voldoende. In 2018 wil ik toch echt een fotografie cursus gaan doen, maar aangezien er best veel keus is moet ik nog even uitzoeken welke bij mij past.
Met kerst heb ik wat leuke foto accessoires gekregen, die heel goed van pas komen bij het verbeteren van mijn foto’s. 

 

blogdoelen voor 2018

 

Vaste onderwerpen
Ik ergerde mij de laatste weken enorm aan het wissewasje van verschillende onderwerpen en categorieën op mijn blog. Eerder heb ik al geschreven dat ik best nog zoekende was, waar ik graag over schrijf en waar ik de focus op wil gaan leggen.  Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik heb wel al wat categorieën geschrapt en ik weet wel welke onderwerpen ik meer aandacht wil gaan geven. Ik wil in ieder geval wat meer gaan schrijven over selfcare! Oké dat is nog een ruim begrip, maar ik ga natuurlijk niet alles verklappen 😉 En artikelen zoals mijn uitleg over taalontwikkelingsstoornis
Dit waren ze dan, mijn blogdoelen voor 2018. Waarschijnlijk komen er in de loop van het nieuwe jaar nog wel wat dingen bij, maar voor nu vind ik deze doelen wel even genoeg 😀

 

Collega-bloggers, wat zijn jullie doelen voor het komende jaar? Of ga je gewoon lekker door zoals je al deed?

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.