the long road home
Persoonlijk

Mijn avondritueel.

Je kent het vast wel.. Je bent de hele dag bezig geweest met de kinderen, met school of werk, of andere dagelijkse verplichtingen. Dan ben je vaak toch wel blij als je ’s avonds even lekker je eigen ding kunt gaan doen.

Overdag ben ik met de meiden bezig en probeer tussendoor, als ze zichzelf even vermaken, het huishouden bij te houden of gewoon even op mijn gemak een kop koffie te drinken. Op die zeldzame momenten dat ik even op mijn gemakje kan zitten bedenk ik me vaak wel wat ik die avond nog moet doen en hoe ik die dingen ga doen.

blog avondritueel 1

Meestal hou ik mijzelf voor dat ik, nadat ik Alyssa naar bed heb gebracht, gelijk het resterende huishouden ga doen. Daarna koffie drinken en als Nadia en Daniel op bed liggen (Daniel moet ’s morgens mega vroeg opstaan, dus ’s avonds meestal ook vroeg naar bed) heb ik alle tijd voor mijn blog of het andere project waar ik mee bezig ben. Klinkt best goed hé?! Theoretisch gezien zou dit goed haalbaar zijn, maar in de praktijk gaat dit toch net ff anders.

Hoe gaat het dan wel?

Na het avondeten speelt Alyssa altijd nog even in de tuin, in de tussentijd word de eettafel opgeruimd. Dit is overigens het enige wat ik daaraan opruim. Daniel ruimt de spullen in de keuken op, de afwasmachine in- en uitruimen kan ik niet vanwege mijn rugproblemen. Rond 18.45 ga ik met Alyssa naar boven om haar te douchen en naar bed te brengen. Tot zover gaat het nog zoals gepland. Maar als ik dan weer beneden kom ga ik niet, zoals ik het bedacht had, opruimen. Nee.. Dan ga ik eerst even rustig zitten.

avondritueelfoto 2

Maarja, dat even duurt meestal totdat Nadia en Daniel al naar bed zijn. Oeps! Op dat moment denk ik nog dat ik alles even snel kan doen zodat ik toch nog voldoende tijd over heb voor bijvoorbeeld mijn blog. Yeah right 😀 Vaak ben ik dan tegen 22.00 eindelijk eens klaar, want tijdens het opruimen zie ik iets leuks op tv, of kom ik iets tegen waardoor ik afgeleid raak.

Daarna duik ik nog even achter de computer om een blog te schrijven of nog even iets aan te passen. Voor ik het weet is het dan alweer de hoogste tijd om naar bed te gaan. Eenmaal in bed zeg ik tegen mijzelf: “morgen hou ik mij aan mijn planning!” Uhuhh Eva, vast! 😀

foto 3

Is mijn avondritueel enigszins herkenbaar? Of ben ik de enige? (Zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben!) Wat doen jullie graag als je even me-time hebt?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.