9 ultieme me-time momentjes
Selfcare

Mijn 9 ultieme me-time momentjes

In deze drukke periode is het extra belangrijk om even goed aan jezelf te denken, want met al het geregel en de sociale verplichtingen zou je jezelf zo voorbij lopen. Daarom deel ik vandaag mijn 9 ultieme me-time momentjes met je. Ontspanning gegarandeerd.

HET HOEFT NIET MOEILIJK TE ZIJN.

Als je mij op 1 van mijn social media kanalen volgt of regelmatig mijn blogs leest, dan weet je dat ik het vaak over goede zelfzorg heb. Over het algemeen zijn mijn volgers ook veel bezig goede zelfzorg. Regelmatig zie ik posts voorbij komen over me-time en het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik daar best blij van word. Toch krijg ik ook wel eens een reactie dat sommige mensen het toch lastig vinden om even iets voor zichzelf te doen. Maar weet je, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het hoeft ook geen grote of lange activiteit te zijn. Maar om die mensen even wat ideeën te geven, deel ik mijn 9 ultieme me-time momentjes. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.

OP JE GEMAKJE ONTBIJTEN.

Je moet er misschien wat eerder voor opstaan, maar begin je dag in alle rust met een goed ontbijt. Dus zet je wekker wat vroeger zodat je, nog voordat de kinderen of je partner wakker worden, in alle rust je dag kan beginnen. Pak dan niet meteen je telefoon of laptop erbij, maar geniet even van de rust.

LEES EEN BOEK OF EEN TIJDSCHRIFT.

Wat is er nu fijner dan af en toe even ontsnappen aan de drukte van de dag? Pak dat boek erbij die al zo lang op de plank staat te verstoffen of dat tijdschrift wat je zo graag leest en ga er even lekker voor zitten. Of liggen, dat kan natuurlijk ook.

 

9 ultieme me-time momentjes

 

MAAK EEN STRAND- OF BOSWANDELING.

Dit is toch wel mijn persoonlijke favoriet, even lekker uitwaaien op het strand. Even nergens aan denken, gewoon lekker lopen met de wind door mijn haren. Tijdens een strandwandeling krijg ik overigens ook vaak de beste ideeën!

BRENG EEN BEZOEK AAN DE KAPPER.

1 van de dingen die wij vrouwen heerlijk vinden is ons haar laten doen bij de kapper. Lekker dat gefriemel aan je haar en een kletspraatje met de kapper. Toch blijkt dat we dit helemaal niet zo vaak doen. Zonde eigenlijk, want als je het hebt over me-time dan is een kappersbezoek daar een perfect voorbeeld van. Of de schoonheidsspecialiste! Even lekker jezelf in de watten laten leggen. Na zo’n behandeling voel je je meestal weer herboren.

EEN UURTJE SPORTEN.

Even lekker sporten is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij me-time, maar toch is het een goede invulling voor me-time. Even alles wat je dwars zit eruit zweten. Vaak krijg je van dat uurtje sporten ontzettend veel energie en kun je alles net weer even wat beter aan. En het is nog goed voor je gezondheid ook. Dat sporten hoeft overigens echt niet in een sportschool of vereniging. Je kunt ook een flink stuk fietsen of een stevige wandeling maken.

EEN WARM BAD OF UITGEBREIDE DOUCHE.

Deze lijkt me vrij duidelijk. Lekker ontspannen in- of onder het warme water. 

EEN KOFFIE DATE.. MET JEZELF!

Trakteer jezelf op een goede kop koffie of glas thee, met iets lekkers erbij. Gewoon thuis, of als je daar van houd in een gezellig café of koffietentje. Even lekker genieten van je warme drankje. En neem er dan ook echt even goed je tijd voor, geen gehaast en zeker niet je e-mail of andere berichten checken tijdens je date met jezelf.

AVONDJE NETFLIXEN!

Everybody loves Netflix! Dus waarom zou je niet een lekker netflix-avondje voor jezelf inplannen? Zodra de kinderen op bed liggen (en je eventueel je partner naar zijn of haar vrienden hebt gestuurd 😉 ) installeer jij je op de bank met een lekker drankje voor je favoriete serie of een leuke film. Telefoon uit en chillen maar.

 

9 ultieme me-time momentjes

 

LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP.

Of je nu enorm creatief bent, of helemaal niet.. het maakt niet uit. Ga lekker zitten en teken of schrijf alles op wat er in je hoofd zit. Dat kunnen dingen zijn waar je nu mee bezig bent of dingen die je graag zou willen doen. Het zijn allemaal dingen die jou bezig houden en misschien zelfs wel voor een chaotisch gevoel zorgen. Als je ze opschrijft, of wat dan ook, dan geeft dat vaak een rustiger gevoel. En het kan dingen ook juist visualiseren, wat je weer kan helpen om er mee verder te gaan. Of je tekent gewoon een aap omdat je dat leuk vind, dat kan natuurlijk ook 😉

 

Wat is jouw ultieme me-time momentje?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

 

 

Eén reactie

  • Cynthia

    Ik vind het heerlijk om te schrijven. Ouderwets met een mooie pen in een mooi notitieboekje. Of mezelf trakteren op een massage. Die koffiedate met mezelf doe ik ook regelmatig. Dat is een goede tip! 😊

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.