gezond verstand
Geen categorie

Met een beetje gezond verstand kom je een heel eind

Normaal gesproken hou ik mijn mening hier op de blog lekker voor mijzelf. Ik ben namelijk van mening dat iedereen doet wat hij of zij het beste vind. Maar nu, in de crisis waarin we verkeren, maak ik graag even een uitzondering. Want kom op mensen, corona is real en moet zeker serieus genomen worden. Dus zullen we allemaal gewoon even ons gezond verstand gebruiken? Dan komen we namelijk een heel eind.

THIS SHIT IS REAL! 

Toen het corona virus nog een ver van mijn bed show was, dacht ik dat het wel zou meevallen. Ik volgde het nieuws er ook niet echt over. Niet dat het mij niks interesseerde hoor, maar het was allemaal zo ver weg.

En toen waren er ineens ook besmettingen in Nederland. Oh crap, this shit is real. Ineens zag ik om mij heen mensen met mondkapjes op rondlopen. In eerste instantie vond ik het een beetje overdreven, maar al snel begreep ik het enigszins wel, al zul je mij niet zo snel met een mondkapje op zien.

LEGE SCHAPPEN EN WANTROUWEN.

Wij Nederlanders zijn een raar volk.. de ene helft doet alsof er niks aan de hand is en de andere helft gaat hysterisch boodschappen doen. Op Instagram zag ik een storie voorbijkomen over lege schappen in de supermarkt. Ik dacht nog “dat zal hier wel meevallen”. Nou niet dus. De lege schappen bleken in de winkel te zijn waar ik mijn boodschappen doe.

In bijna elke supermarkt was er hetzelfde beeld te zien.. mensen die hysterisch alle verpakkingen wc papier inslaan, ruzie maken vanwege alle producten die er niet meer te krijgen zijn én mensen die elkaar wantrouwend aankijken. Want wie weet heeft die persoon die langs je loopt wel corona. Ik heb vol verbijstering gekeken hoe sommige mensen echt doordraaiden midden in de supermarkt. Kom op, wat is er gebeurd met gezond verstand?

AH JOH, IK WORD HEUS NIET ZIEK..

Anderzijds zijn er de mensen die overal schijt aan hebben (die hebben waarschijnlijk voldoende wc papier ingeslagen 😉 ). Deze mensen houden geen rekening met anderen, zoeken elkaar in grote aantallen op (ondanks de maatregelen die opgelegd zijn) en denken dat het virus hen niet kan bereiken omdat ze zo gezond zijn. Newsflash.. het hele Corona virus discrimineert niet! Ook jij, met je goede gezondheid, kunt het krijgen dus gebruik gewoon je gezonde verstand!

DE MAATREGELEN ZIJN ER NIET VOOR NIKS!

Vol verbazing zag ik afgelopen weekend allemaal foto’s op social media en beelden op het nieuws van mensen die het echt niet lijken te begrijpen, of die het niet willen begrijpen. Die gezellig hutjemutje bij elkaar naar het strand of het bos gaan. Allemaal dicht op elkaar, alsof de maatregelen niet voor hun gelden. Bizar gewoon!

De maatregelen zijn er niet voor niks mensen! Ze zijn er om er voor te zorgen dat we elkaar zo min mogelijk besmetten. Ja zo min mogelijk, want helaas kunnen we het niet helemaal voorkomen. Zullen we gewoon met z’n allen ons gezond verstand gaan gebruiken?! Met z’n allen zorgen voor voldoende afstand (minimaal 1,5 meter). En kunnen we dan ook afspreken dat we zoveel mogelijk thuis blijven als dat kan. En dat we absoluut binnen blijven als we verkouden zijn of koorts hebben.

MOGEN WE DAN NIKS MEER?

Natuurlijk wel. Als je niet ziek of verkouden bent mag je best wel even een frisse neus halen, zolang je je maar aan de 1,5 meter afstand houd. Je mag ook gewoon lekker in je tuin of op je balkon zitten om die fijne zonnestralen op te vangen, mits je geen klachten hebt natuurlijk. En er bestaat ook nog zoiets als internet voor als je zo nodig de laatste roddels met je bestie wilt bespreken.

gezond verstand

#DOESLIEF

Zullen we ook gewoon, zeker nu, een beetje extra lief voor elkaar zijn? Dus zie je een moeder met haar kindje een stukje wandelen, glimlach dan even in plaats van commentaar te geven. Ga op social media elkaar ook niet afkatten vanwege een mening of een foto, of als iemand aangeeft het zwaar te vinden dat ze nergens heen kunnen of opa en oma niet kunnen knuffelen.

♥ ALS WE NU GEWOON EVEN ALLEMAAL ONS GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN DAN SLAAN WE ONS HIER WEL DOORHEEN, MET Z’N ALLEN! ♥

Voor nu, een dikke digitale knuffel van mij! Wees lief en zorg goed voor jezelf, en elkaar. XXX

Let’s get social! Je kunt mij volgen op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.