Special Needs Kids

Meisjes dingen

foto 1 blog

Dochters zijn leuk! Vanaf het moment dat ze geboren zijn, zijn de meeste moeders bezig met het samenstellen van de liefste, leukste en schattigste outfits. En zodra het haar ook maar een beetje begint te groeien komen de haarclipjes en haarbandjes tevoorschijn.

Alyssa had bij de geboorte al een flinke bos met haar, het duurde dus niet lang voordat ik met elastiekjes en clipjes aan de slag kon. Bij Nadia duurde het echt heel lang voordat we ook maar iets met haar haren konden doen.

alyssa staartje

En dan komt de dag dat de rollen omgedraaid worden. Nadia was ongeveer 6 jaar oud toen ze vroeg “Eva? Mag ik jouw haren doen? Dan ben ik de kapper!” Tuurlijk moppie, ga je gang.

De eerste keer dat Nadia wou tutten was ze helemaal enthousiast en ik stiekem ook. Alle borstels, kammen, elastiekjes en speldjes haalde ze uit de kast. Ze vond het geweldig en ze had de grootste lol. Ik kan nou niet echt zeggen dat het geheel pijnloos was, maar ach Nadia had het zo naar haar zin. En daar doe je het natuurlijk voor.

Gisteren was het weer zo’n dag dat kapster Nadia haar vlechttechniek wou oefenen. Gewapend met een haarborstel, elastiekjes en kokosvet ging ze geconcentreerd aan de slag. Het ging gepaard met wat gemopper, want het wou toch niet helemaal goed lukken. Maar het resultaat was toch best leuk.

vlechten eva

Tot Nadia’s verbazing heb ik de hele dag met deze mooie creatie in mijn haar rondgelopen. Ze vroeg nog wel even of ze mijn vlechten er niet uit hoefde te halen toen ik even naar de supermarkt moest. “Nee liefje, ik laat ze er gewoon inzitten. Dan kan iedereen ze zien, zo mooi vind ik mijn vlechten ” Dat maakte haar natuurlijk extra trots 🙂

eva en nadia

En aangezien we toch bezig waren met haarcreaties, heb ik gelijk even iets nieuws bij Alyssa geprobeerd. Mevrouw vind simpele staarten momenteel niet leuk meer. Helaas bleef het er niet zo lang in zitten, maar ach het was weer even iets anders 😉

9alysje

Ik ben erg benieuwd of jullie meisjes, of jongens, ook echt kappertjes zijn. Of naar de creaties die jullie bij de kids maken. Foto’s of haar-verhalen zijn zeer welkom. Dus laat vooral een leuke reactie achter, hier of  op mijn facebookpagina

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.