let gewoon op jezelf
Special Needs Kids

Let gewoon lekker op jezelf joh!

Ja, het wordt zo’n blogartikel waarin ik even lekker mijn gal ga spuwen! Want echt hoor, waarom moeten mensen toch altijd zo op elkaar letten? En erger nog, waarom is het nodig om met woorden of een blik in de ogen te laten merken wat we ergens van vinden. Of van iemand vinden. Ik zou zeggen.. let gewoon lekker op jezelf!

GEZELLIG EEN MIDDAGJE WEG.

Een paar weken geleden ging ik gezellig met mijn wederhelft en Alyssa een middagje de stad in. Nadia was er toevallig niet, die was een weekendje aan het logeren. Achteraf gezien maar goed ook, want Nadia is erg observerend en als zij iets ziet wat ze niet vind kunnen, dan kan ze daar best last van hebben. Maar goed, wij gingen dus gezellig de stad in.

Het was onwijs lekker weer en Alyssa had er zin in. We moesten voor haar nieuwe schoenen kopen en combineerden dat met “toerist in eigen woonplaats” spelen 😉

VREEMDE BLIKKEN EN NET HOORBARE OPMERKINGEN.

Alyssa had de grootste lol en wij genoten ervan dat zij het zo naar haar zin had. Ze was aan het huppelen en wild aan het rennen en springen. Nu snap ik best dat dat er voor een buitenstaander misschien wat vreemd uitziet. Een meisje van 5 die zich véél jonger gedraagt en enthousiaste gil geluidjes maakt. Echt, dat snap ik.. maar is dat dan reden om haar aan te staren alsof ze gek is?! Of om zacht (maar net hard genoeg dat het te horen is) de opmerking te maken dat ze een slecht opgevoed kind is? Dat ze zich als een m**g**l gedraagt (ik durf het woord niet eens te typen, want ik vind het een vreselijk woord. En ik kan er zo kwaad om worden als dat woord gebruikt word).

 

let gewoon op jezelf

 

Alyssa zelf krijgt hier gelukkig niks van mee. En ik kon er op dat moment niks mee, want ik liep met Alyssa aan de hand. Mijn wederhelft heeft er ook niks van meegekregen, hij was namelijk leuke foto’s van onze middag aan het maken. En ik weet ook niet of ik wel op een normale manier had kunnen reageren. Want wat zeg je dan tegen iemand die zo naar jou en je kind kijkt en zulke opmerkingen maakt?

LET GEWOON LEKKER OP JEZELF JOH!

Ik kan er eerlijk waar met mijn pet niet bij. Waarom zeg je zoiets? En niet alleen in dit geval hoor, wij krijgen wel vaker opmerkingen over 1 van de meiden. En ik weet dat wij niet de enigen zijn. Dan gaat het natuurlijk niet alleen over gedrag van kinderen, maar het kan echt overal over gaan. Waarom is het zo normaal dat we alles wat een ander doet onder de loep nemen. En sterker nog, wat hebben we eraan? Voelen we ons er soms beter door?

Ik weet wel dat de persoon over wie je een opmerking maakt, of waar je vreemd naar kijkt zich er echt niet beter door gaat voelen. Dus even een tip van mij: let gewoon lekker op jezelf en laat een ander lekker zijn of haar ding doen!

 

HOE ZOUDEN JULLIE REAGEREN ALS JE ZOIETS MEE ZOU MAKEN?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

De foto’s zijn gemaakt door Daniel Trapman Fotografie

 

Eén reactie

  • Lodi

    Ik zou compleet dichtslaan Eva, als mij dit zou overkomen. Wat kunnen mensen ongehouden zijn en kei hard. Mensen weten niet wat ze zeggen. Ik weet nog toen ik met de oudste, hij was negen weken oud, op een terrasje zat. Hij was net geopereerd en een mevrouw zegt tegen mij ‘heerlijk he, als je kind gezond is.’ Ik knikte, maar later dacht ik, hoezo, hij is niet gezond, hij is net geopereerd en nee dat ie je niet aan de buitenkant, maar de zorgen voor ons die gaan nog komen. Hartstikke lief bedoeld, maar ze sloeg de plank compleet mis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.